Letar du efter ett sätt att få vackra naglar utan att gå till en salong? I så fall har du tur! I det här blogginlägget kommer vi att lära dig hur du enkelt skapar fantastiska naglar hemma. Vi kommer att ge dig några tips på hur du kommer igång med att göra dina egna naglar hemma, billigare och roligare.

Gel eller akryl?

Först och främst måste du bestämma dig för om du vill ha gel- eller akrylnaglar. Båda har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att välja rätt för dig. Gelnaglar ser mer naturliga ut och kräver mindre underhåll, men de kan vara svårare att ta bort. Akrylnaglar håller längre och är mindre benägna att flisa, men de kräver mer vård.

Köp ett startpaket

Många nagelbutiker säljer ett paket med nödvändiga verktyg och enheter, gel eller akrylprodukter, så att du är redo att gå. Med en gel nagel kit får du även guider om hur du inkuberar de enskilda verktygen och produkterna och om det finns tveksamheter kan du alltid fråga i butiken.

Förbered dina naglar

När du har allt material är det dags att förbereda dina naglar. Ta först bort gammalt nagellack eller gel med aceton. Använd sedan en fil för att forma naglarna och putsa bort eventuella grova kanter.

Applicera primern

Nästa steg är att applicera baslacken. Det hjälper dina naglar att hålla fast vid gelen eller akrylprodukterna och det skyddar även dina naglar från fläckar. Var noga med att applicera ett tunt lager jämnt över dina naglar.

Applicera gelen eller akrylprodukten

Nu är det dags att applicera gel- eller akrylprodukten. Börja med att applicera ett tunt lager på varje nagel, bygg sedan upp lagren tills du uppnår önskad tjocklek. Se till att härda naglarna mellan varje lager.

Applicera topplack

Till sist, applicera topplacket. Kom ihåg att övning ger färdighet!