När du är redo att ställa frågan vill du försäkra dig om att du har den perfekta ringen för att besegla affären. Här är några saker att tänka på när du köper en förlovningsring:

 

1. Ta reda på din budget. Detta är förmodligen den viktigaste faktorn när du väljer förlovningsring. Du vill inte spendera mer än du har råd med, men du vill inte heller snåla på ett så viktigt inköp. Ta reda på hur mycket du är bekväm med att spendera innan du börjar handla.

 

2. Tänk på de 4 K:na. Diamanternas “fyra C:n” står för Carat, Cut, Clarity och Color (karat, skärning, klarhet och färg). Tänk på dessa när du köper en diamant, eftersom de påverkar både priset och stenens utseende.

 

2. Tänk på din partners stil. Vilken typ av smycken brukar din partner bära? Föredrar han eller hon enkla eller mer genomarbetade smycken? Detta ger dig en bra utgångspunkt för att välja rätt ring.

 

4. Överväg en alternativ sten. Om du har en liten budget eller om din partner föredrar otraditionella smycken, kan du överväga en alternativ sten till förlovningsringen. Ädelstenar som safirer och smaragder kan vara vackra och unika alternativ.

 

5. Se till att den har rätt storlek. Se till att du får ringen i rätt storlek så att den passar din partner perfekt. Inget förstör ögonblicket som en ring som är för stor eller för liten! Du kan använda en storleksguide för att säkerställa att ringen kommer att passa, du kan även prova ringar innan du bestämmer vilken ring du vill köpa, genom att göra hemlån av olika ringmodeller.

 

Följ dessa tips så hittar du säkert den perfekta förlovningsringen för din speciella person.