Vintern är här med allt vad det innebär: kalla temperaturer, snö och julpynt. Men det finns en annan sida av vintern som många inte tänker på – den som handlar om semester! Visst kan man åka iväg till varmare breddgrader under den här tiden på året, men det finns också andra alternativ.

I denna artikel ger vi er tips på vilka resmål ni bör besöka under vintern. Du kan söka efter billiga flygbiljetter till alla destinationer på Travelmarket.

Thailand

Thailand är ett av våra absoluta favoritresmål och det finns många anledningar till det. Förutom att landet bjuder på fantastisk mat, vackra stränder och en intressant kultur så är det också ett perfekt resmål för en vintersemester. Temperaturen ligger på cirka 30 grader under hela året, så du slipper kalla nätter och iskalla dagar.

Dessutom är det mycket billigare att besöka Thailand under vintern än på sommaren, så det är en win-win situation!

Indien

Indien är ett land som bjuder på mycket – oavsett om du vill shoppa i stora städer, upptäcka den spännande kulturen eller bara ta det lugnt på stranden. Och precis som i Thailand ligger temperaturen på cirka 30 grader under hela året.

Dessutom kan du göra mycket av din resa till Indien under vintern, eftersom monsunregnet inte startar förrän i slutet av maj eller början av juni.

Sydafrika

Sydafrika är kanske inte det första resmålet som du tänker på när det gäller vintersemester, men det är verkligen ett land som är värt att besöka under den här tiden på året. Sydafrika ligger i södra halvklotet, så temperaturen är perfekt för en vintersemester – cirka 20-25 grader.

Dessutom kan du få chansen att upptäcka landet innan det blir översvämmat av turister under sommaren.

Sri Lanka

Sri Lanka är ett perfekt resmål för den som vill ha både sol och bad men också intressanta sevärdheter och aktiviteter. Temperaturen ligger på cirka 30 grader under hela året, så du behöver inte oroa dig för kalla nätter eller dagar.

Dessutom finns det många intressanta sevärdheter att besöka, som exempelvis sigiriya-ruinerna och templet Dambulla.

Malaysia

Malaysia är ett av de mest populära resmålen i Asien och det är inte svårt att förstå varför. Landet bjuder på allt du kan önska dig – vackra stränder, spännande storstäder, djungel och mycket mer.

Malaysia är också ett perfekt resmål för den som vill kombinera vintersemester med sol och bad, eftersom temperaturen ligger på cirka 30 grader under hela året.

Filippinerna

Filippinerna är ett av de mest populära resmålen i Asien och det finns många anledningar till det. Förutom att det finns många intressanta sevärdheter att besöka så bjuder landet även på fantastisk mat, vackra stränder och en intressant kultur. Temperaturen ligger på cirka 30 grader under hela året, så det är ett perfekt resmål för en vintersemester.

Gran Canaria, Kanarieöarna (Spanien)

Gran Canaria är en av de Kanarieöarna och det är ett perfekt resmål för den som vill ha både sol och bad. Temperaturen ligger på cirka 20-25 grader under hela året, så du behöver inte oroa dig för kalla nätter eller dagar. Dessutom finns det många intressanta sevärdheter att besöka, som exempelvis Risco Caído och Inagua National Park.

Vi hoppas att du har kunnat använda denna reseguide för vinterresor och att du nu är redo att boka en resa.