Designlarm erbjuder professionella larmväskor för tillfällig larmning av bland annat byggarbetsplatser, fastigheter, bodar och containrar. Våra larmväskor kan skräddarsys efter våra kunders behov med en mängd olika tillgängliga alternativ.

Det är tyvärr vanligt förekommande att byggen och byggarbetsplatser drabbas av inbrott och stölder. Kostnaden för dessa stölder blir enorma när byggföretagen både kan behöva genomföra reparationer av sönderslagna och sönderbrutna dörrar och fönster. Ofta kan tjuvar dessutom få med sig kostsamma inventarier och dyra verktyg.

En larmväska är en perfekt lösning när man, tillfälligt, behöver larma ett objekt. Exempel på ställen som kan larmas är:

 • Byggen
 • Ej färdigställda fastigheter
 • Arbetsbodar
 • Uppställningsplatser för byggfordon
 • Containrar

 

Designlarm 

Designlarm levererar Ajax larmlösningar till både privat och företagskunder. Vi designar kundunika lösningar som ska ge er marknadens bästa skydd, användarvänlighet och flexibiletet

Bygglarm

Designlarms bygglarm kan levereras med skräddarsydd funktion baserat helt på kundens behov. I princip kan vi leverera varje tänkbar larmdetektor på marknaden färdigt för användning till våra kunder. Bygglarmen kan bland annat levereras med eller utan batteridrift, dörrbrytare, kameror, brandvarnare etc. Vi kan till och med leverera enheterna i både svart och vitt.

Portabelt larm

Designlarms larmväskor ger dig som säker ett portabelt larm en smidig och flyttbar lösning som kan flyttas mellan olika byggarbetsplatser. Larmväskorna levereras i stöttåliga väskor med larmenheterna infällda i skumgummi. Det är enkelt att packa ner larmet och sedan flytta väskan till en annan lokation Dessa väskor levereras med inbyggda batteri eller 220v anslutning som valmöjligheten

Containerlarm och larm för arbetsbodar

Våra larväskor passar bra för att larma containrar där dyra inventarier och verktyg förvaras. En larmväska kan dessutom användas för att larma och skydda flera arbetsbodar och containrar. Detta möjliggörs eftersom Ajax larmenheter har en marknadsledande räckvidd mellan centralenhet och larmdetektorer.  

Uppkopplade larmväskor

Samtliga larmväskor från Designlarm levereras med SIM-kort som möjliggör kommunikation via 2G, 3G och 4G nätet. Detta medför att larm som utlösts kan skicka larm till ansvariga på bygget och eventuell larmcentral om vilken enhet som utlöst. I det fallet att ni valt en larmväska som har rörelsedetektor med inbyggd kamera så kan ni också verifiera larmet som skarpt eller falskt och, vid behov, snabbt tillkalla polis och väktare. Larmen kvitteras av ansvariga direkt i Ajaxappen.

Tillfällig larmcentral

Designlarm kan erbjuda samtliga kunder koppling till larmcentral på våra portabla larm. Detta medför att larmcentralen tar emot samtliga larm och kontaktar ansvariga enligt ringlista. Larmcentralen kan dessutom skicka väktare till platsen och vid behov tillkalla blåljushjälp.

Hyra larmväska

Designlarm ger våra företagskunder möjligheter att hyra larmväskor, skräddarsydda för kundens behov. Att hyra larmväskan har stora fördelar då man som bygg- eller monteringsföretag inte vill ha inventarier som inte tillhör kärnverksamheten. 

Köpa larmväska

Om du som kund vet att ni använder portabla larm regelbundet så kan det vara en fördel att äga en eller flera larmväskor som används på arbetsplats efter arbetsplats.

Enkel montering och igångsättning

Våra portabla larm och larmväskor är otroligt enkla att montera och driftsätta. Samtliga larmväskor är konfigurerade och kräver endast att montörerna slår på samtliga enheter och sätter upp dem på den plats de ska skydda. Montering sker enklast med stark självhäftande tejp men enheterna kan naturligtvis enkelt skruvas upp på anvisad plats.

Skräddarsydda larmväskor

Namnet Designlarm kommer av att vi design larmlösningar till våra kunder. Därför kan du som kund, själv eller tillsammans med oss, designa en skräddarsydd larmväska som uppfyller dina behov av skydd och säkerhet. Exempel på valmöjligheter är:

 • Batteri eller 220v
 • Larmcentral eller kvittering inom organisationen
 • Larmstyrning via manöverpanel, fjärrkontroll eller app
 • Skydd för fönster och/eller dörrar
 • Rörelsedetektor och/eller rörelsedetektor med kamera
 • Brandlarm/brandvarnare
 • Siren inom och/eller utomhus
 • Med eller utan utomhusdetektorer

Batteri eller 220v

Designlarms larmväskor levereras med antingen anslutning till 220v eller med batteri infällt i väskan. I det fall som väskan levereras med batteri så ingår även batteriladdare med förmonterad landanslutning på väskan utsida. Batteriet har vid full laddning en batteritid på upp till en månad. Om det finns 220v tillgängligt kan batteriladdaren vara inkopplad hela tiden. Om ni som kund vet med er att ni enbart ska använda larmet i fastigheter, byggbodar och containrar med 220v så bör ni välja en väska utan batteri eftersom detta sparar plats i väskan och väskan blir lättare att hantera. 

Trådlöst, lång räckvidd och batteritid

Ajax är en internationell larmtillverkare som används i stora delar av världen. Samtliga enheter, förutom centralenheten, är trådlösa och har lång räckvidd. Det teoretiska räckvidden är 1500m men detta påverkas självklart av annan radiotrafik, tjocka väggar av plåt och betong etc. Batteritiden på en larmenhet är mellan 2-5 år beroende på miljö och temperatur. Batterier är enkla att byta och är inte specialbatterier utan är tillgängliga och inte kostsamma.

Sveriges bästa support

Designlarm har, utan överdrift, Sveriges bästa support och hjälper kunder med larmplanering, upphandling, installation och driftsupport. Vi finns tillgängliga på telefon och mail när du behöver oss.