Ett år som 2021 är det lätt att känna sig överväldigad, osäker och stressad i vardagen.

 

Underströmmen av en pandemi har dragit och svängt oss bort från vårt naturliga centrum, och de ekonomiska verkligheterna i det nya normala har fört oss till en aldrig tidigare skådad punkt i mänsklighetens historia där det utan tvekan är lättare än någonsin att plågas av stress.

 

Detta för oss till huvudpoängen i dagens artikel: hur vi tillfälligt kan koppla ur stressen i vårt dagliga liv, undkomma pressen från arbetet eller våra personliga liv och ta en stund av vår dag enbart för oss själva. -varelse.

 

Mindfulness, avslappning och meditation är grunden för en stabil sinnesstämning som inte bara håller oss friska, den bibehåller våra toppprestationer under längre perioder.

 

Som du snart kommer att upptäcka finns det ett antal hälsofördelar med att hantera stress i våra liv och anamma en sann form av avslappning; en som vi tror passar bäst i en infraröd bastu eller en bastufilt som finns här.

 

  Så låt oss hoppa in och ta en titt på hur infraröd bastuanvändning kan hjälpa våra kroppar att hantera de fysiska påfrestningarna av stress och hur vi kan förbättra vår produktivitet på jobbet och i våra privata liv med ett bastuprotokoll.

 

Vad är ett bastuprotokoll för att minska stress och underlätta avslappning?

Se till att du är extremt väl återfuktad

Om möjligt, förbered lite avkopplande musik att spela i bakgrunden; här är vad vi rekommenderar

Ta en ljummen dusch för att torka bort smuts och smuts och värm upp kärntemperaturen

Notera tiden och gå in i bastun

Blunda och börja ta djupa andetag

Andas in, antingen genom näsan eller munnen i sex sekunder, håll och släpp

Upprepa processen under de kommande tio minuterna eller mer

Stanna i bastun så länge du känner dig bekväm; någonstans mellan 25-45 minuter (om du inte tål värmen, försök att avsluta ditt pass med dörren öppen)

Ta dig tid att kliva utanför bastun; duscha om du känner för det, om inte, torka av och fortsätt lyssna på avkopplande musik

Är infraröd bastu eller bastufiltar avkopplande?

Även om detta utan tvekan är svaret på huruvida bastur är avkopplande eller inte är subjektivt, verkar det rimligt att anta att för de flesta användare av en infraröd bastu är upplevelsen avslappnande, att den typiska användaren kommer att må bättre efter användning än tidigare.

 

Upplevelsen är särskilt avslappnande under den första halvan av passet eftersom din kroppstemperatur långsamt stiger och kickstartar din kropp för att utlösa en rad fysiologiska fördelar.

 

Men tid i en bastu kan vara mer testande när temperaturen för oss nära vår termiska tröskel, där våra personliga preferenser och smärttoleranser förändras från person till person.