Östersund är en vacker stad belägen i Jämtlands län i norra Sverige. Staden är känd för sina vackra landskap, rika kultur och livliga nattlivet.

Ifall du funderar på att flytta till Östersund eller kanske rent av att bygga hus med en snickare så vill du såklart lära känna staden bättre. I den här artikeln ger vi dig en guide till några saker som kännetecknar Östersund. 

Här är några av de mest populära landmärkena, besöksmålen, personerna, restaurangerna och sakerna att göra i Östersund:

  1. Landmärken: Ett av de mest kända landmärkena i Östersund är Frösö kyrka, en vacker kyrka belägen på en ö i Frösön. Andra landmärken inkluderar Östersunds gamla station, en vacker byggnad som idag används som kulturhus, och Storsjöteatern, en vacker teater som är hem för Östersunds symfoniorkester.

  2. Besöksmål: Östersunds stadsmuseum är ett populärt besöksmål. Det ger besökaren en inblick i stadens historia och kultur. Andra populära besöksmål inkluderar Östersunds konstmuseum och Östersunds skidmuseum.

  3. Kända personer: Östersund är hem för många kända personer, inklusive skidåkare som Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

  4. Bra restauranger: Östersund erbjuder en mängd bra restauranger, där du kan hitta allt från traditionell svensk mat till internationella rätter. Några av de mest populära restaurangerna i staden är Restaurant Svea, Restaurang Fågeln och Restaurang Källaren.

  5. Saker att göra: Östersund erbjuder många roliga saker att göra, inklusive skidåkning på någon av stadens många skidanläggningar, vandring i de vackra omgivningarna, eller besök någon av stadens många butiker och affärer. Östersunds kultur- och kongresscenter är också ett populärt ställe att besöka och erbjuder en mängd olika evenemang och föreställningar.

Östersund är en mycket livlig och vacker stad med mycket att erbjuda. Oavsett om du är intresserad av historia, kultur, sport eller shopping, så finns det något för alla i Östersund. Så ta dig tid att besöka denna vackra stad och upplev allt det den har att erbjuda.