Louie 3 månader – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Louie 3 månader

Hej fina ni!

Vad är det egentligen som händer med spädbarn när de passerar 3 månader? Visst är det en magisk ålder där allt bara blir bättre? Jag och Linus pratade om att både Belle och Louie har blivit helt andra (nöjdare) bebisar efter 3 månader. Typ på dagen alltså. Är det bara vi som har den erfarenheten? Jag tänker att det måste vara någon som delar den med oss!

Hur som helst. Louie är nu strax över  3 månader och är så go. Det är klart, han är ju ett spädbarn och de gör ju inte så mycket mer än att äta, sova, bajsa, gnälla och ge ett leende då och då… Men han börjar liksom växa till sig lite och vi börjar få in lite rutin i livet. Efter att jag fick barn så har jag blivit en rutin-junkie! Jag älskar älskar älskar rutiner. Det underlättar för alla i familjen, tycker jag.

Louie vägde på senaste kollen (vis typ 2 veckor sedan) 6 075g. Jag tror att han ligger precis på linjen för vad som är snittet för den veckan. Men jag ser honom som ganska stor eftersom Belle var så liten länge. Funfact ät att Louie har samma storlek i kläder nu (storlek 62/68) som Belle hade när hon var 7 månader, haha! Längden minns jag faktiskt inte.. Ska kolla det nästa gång vi är där och skriva upp.

Han sover som en riktig stjärna. Helt otroligt alltså! Han somnar själv i sin säng med en filt, sin nalle och en flaska ersättning. Det blir lite olika men mellan 20.00 och 23.00 beroende på när Belle somnar. Det behöver vara ganska tyst när han ska somna annars så måste vi vagga honom i vagnen och eftersom vi fick den rutinen med Belle och höll på med det i 1,5 år så vill vi inte börja med det.. Vi håller honom alltid vaken ca 2 timmar innan läggdags så han ska vara trött. Det är egentligen inga problem då han är väldigt aktiv på dagen och sover inte alls långa stunder eller ofta… Han sover på natten i stället, vilket jag är så tacksam för! Sen sover han oftast hela natten, eller så vill han ha mat runt 05-06, sen somnar han om till 08-09 någon gång. HELT sjukt att jag får sova MER nu med 2 barn än när vi hade bara Belle. Han ler, skrattar och börjar växa till sig allt mer. Så mysigt!

Det sjuka med sömnen är att vi gör nästan på samma sätt med Louie som med Belle.. Båda flaskmatades med ersättning. Nattar samma tid osv. Det enda vi gör annorlunda är att vi lägger honom direkt i sin säng nu, det gjorde vi inte med Belle eftersom hon blev skogstogik då.. Så det är helt enkelt olika vad man får för bebis. I alla fall i vårat fall!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.