Tvåbarnschocken – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Tvåbarnschocken

Det händer inte ofta nu för tiden att bara jag och Belle får en lugn stund tillsammans, men när det händer så laddar jag mina batterier till max. Älskar att hänga med min stora tjej (som fortfarande är väldigt liten). För steget att gå från 0 barn till 1 är ingenting jämfört med att gå från 1 till 2. Jag trodde att om man redan har ett barn så kan man lika gärna ha två. Jag trodde att det var en otroligt liten skillnad på logistiken och livet i allmänhet.
Men oj så fel jag hade. Eller är det bara vi som känner så?

Nu är ju Belle fortfarande ganska liten vilket så klart också spelar stor roll i det hela. Hon behöver fortfarande hjälp med i princip allt och vill så klart leka med oss. Så en av oss är hela tiden upptagen med Belle och den andra är då upptagen med Louie. Och det har blivit naturligt att jag har Louie eftersom han är mest nöjd hos mig, och att Linus har Belle. Barnen vaknar också på natten, Belle vaknar nog faktiskt mer än vad Louie gör, men är lättare att natta om. Men vilket betyder att en av oss måste sova med henne för att hon ska vilja sova kvar i sitt rum när hon vaknar. Annars kommer hon in till oss i vårat sovrum och väcker då Louie och så väcker de varandra hela natten.

Så, jag och Linus har inte sovit tillsammans sedan Louie föddes, och det är idag 1 måndag och 6 dagar sen. Det suger verkligen. Men jag vet också att det är en kort period i livet innan det blir bättre. Men självklart är det jobbigt… I början var det så tufft att vi underade vad fasiken vi hade gett oss in på. Att vi hade tagit oss vatten över huvudet med två barn så tätt. Samtidigt så vet man att man klarar av det. Man bara löser det.

Här om dagen tog jag mig ut för första gången ensam med båda barnen. Vi gick till lekparken för att Belle ville gunga. Jag föreställde mig att Louie skulle skrika sig blå, Belle skulle springa ut mot vägen, ramla, skrapa upp hela sig, gråta, bråka. Ja ni fattar. Men det gick ju huuuur bra som helst! Louie fick mat precis innan vi gick så han var nöjd och Belle var SÅ nöjd som fick gunga. Då kände jag att livet var påväg tillbaka igen. Snart har vi en vardag som inte bara består av missnöjda barn och kaos.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.