Graviduppdatering – Vecka 37 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Graviduppdatering – Vecka 37

What is happening?! Lillebror är färdigbakad och kan faktiskt komma när som helst, även om jag tror att han stannar inne ett bra tag till. Jag tror att han kommer i början av september.

Men. Han är nu alltså ca 47 cm lång och väger strax under 3 kg. Han förbereder sig på livet utanför livmodern genom att suga på tummen men också öva på att andas.

Jag då? Ja.. Jag mår skit. Eller alltså… Jag är extremt trött på att ha en människa i mig nu. Dessutom en väldigt aktiv människa som sparkar väääldigt hårt, mycket och hela tiden. Det strålar dessutom ner mellan benen mest hela tiden om jag är uppe och går. Det är som att han ligger väldigt väldigt väldigt långt ner.

Jag sover som en pissråtta. Haha kan man ens säga så? Men halsbrännan jagar mig varje dag, men fram för allt på nätterna. Käkar väl säkert 1 karta novalucol på 1,5 dygn. Jag vaknar titt som tätt under nätterna för att gå upp och kissa (har dessutom svårt att hålla tätt nu när jag blir för kissnödig, så det kan hända att jag måste duscha också, haha!), för att jag är för varm, för att lillebror sparkar MASSOR, eller för att jag bara inte kan sova. Jo, så det är kul och härligt. (ironi).

Jag känner mig SÅ himla redo för att ta emot honom nu. Välkomna honom till världen och ligga sömnlös tillsammans med honom. Då har jag honom ändå på utsidan liksom.

Jag har nu gått upp 17 kg. Vilket känns. Med Belle gick jag upp 25 och dit tror jag inte att jag når denna gången, men kanske upp till 19-20 kg i alla fall. Sista veckorna nu har jag samlat på mig brutalt mycket vätska, så jag förstår att det är en av anledningarna. Mina händer domnar på nätterna och på morgonen så är de så svullna att när jag ska böja på fingrarna så lossar de liksom lite lätt från sitt fäste pga svullnad och vätska. Förstår ni hur sjukt? Mina fingrar nästan hoppar ur led.

Så här stor är magen och nu tror jag inte den blir större. Det vore ju riktigt sjukt i så fall. Lillebror, du FÅR komma innan vi har flyttat in i nya lägenheten, du är välkommen när du vill nu <3.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.