Graviduppdatering – vecka 32 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Graviduppdatering – vecka 32

Veckorna bara snabbspolas känns det som. Vecka 32 och det är bara 8 (!!) veckor kvar innan lillebror är här.

Han är nu ca 39 cm lång, snart alltså en halvmeter bebis i min mage, det är så sjukt! Och väger strax under 2 kg. Han är i princip färdig, men behöver tjocka på sig och lungorna behöver öva lite mer inför livet utanför livmodern. Han har hicka säkert 5 gånger per dag och är väldigt aktiv. Nu är han så stor så han är liksom i hela magen. Ända från snippan upp till revbenen och har sig. Jag börjar känna att det strålar till då och då, så gissar att han fixerar sig. Vet att jag kände lika när Belle lade sig till rätta!

Jag mår ganska bra. Jag ligger ca 9 kg + i vikt och det böjar kännas i mina knän, igen… Jag som trodde att jag skulle klara mig denna gången om jag inte gick upp lika mycket i vikt. Men icke… Med Belle gick jag upp 25kg (hua), och i slutet så kände jag mig som en pensionär som knappt kunde ställa mig upp från sittandes utan brutal värk i knäna. Samma sak är det nu, trots att min viktuppgång inte varit lika stor som första gången. Jag har också brutal halsbränna (precis som med Belle), och känner mig allmänt tung, stor och otymplig. Det är svårt att hitta sovställningar som är sköna, tufft att ta sig runt (!) och upp ur sängen/soffan.

Men dessa krämpor kan jag leva med. Värre var det i början när jag mådde så illa att jag inte kunde ta mig ut eller huvudvärken som gjorde mig sängliggandes hela dagar vissa dagar. Jag vill börja boa, men det är ju dumt i denna lägenheten med tanke på att vi ska flytta ut 1 aug och in i nya läggan i början av sept.. Dock kommer jag börja tvätta alla bebiskläder och packa BB-väskan så att den står i bilen redo OM det skulle vara så att förlossningen drar igång innan vi fått tillträde och fått in alla våra grejer i lägenheten. Vi kommer ju bo hemma hos mamma i 2 v och pappa i 2 v den månaden som vi inte har någon lägenhet (utflytt 1 aug, tillträde 2 sept), och alla våra grejer kommer stå i ett förvaringsgarage och om förlossningen drar igång innan så har jag ingen lust att ta “vägen förbi” garaget för att leta upp alla grejer, haha!

Mysigt och spännande att det börjar närma sig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons