Belles utveckling 1,5 år – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Belles utveckling 1,5 år

Hej fina ni!

SOM man har att göra med en 1,5 åring om dagarna när alla i familjen är på semester. Väldigt mysigt måste jag säga. jag trodde att Belle skulle vara lite understimulerad i och med att hon inte går på föris nu under sommaren. Men icke. Hon är helt underbar (det är hon ju alltid såklart, men ni fattar). Även om jag inte orkar leka lika livliga lekar nu när jag är höggravid som jag gjorde innan så gör vi ändå saker som jag orkar. När vi är hemma så bygger vi torn av hennes klossar. Kanske att jag älskar detta mer än vad hon gör, hehe. Målar. Gör lerfigurer. Ja ni fattar. Himla mysigt ändå! Det känns som om hon uppskattar det kreativa så himla mycket, så det vill jag fortsätta med!

Här om veckan var vi hos BVC för 1,5års kontroll. Det gick superbra. Dock påpekades det att hennes viktkurva dippat lite. Vi fick förklara att hon aldrig varit riktigt intresserad av mat och troligen så dippar den eftersom hon nu också rör på sig så väldans mycket varje dag. Vi fick som tips att inte bråka kring maten, utan göra det till något mysigt (som om vi inte försökt med det..) eller att ta till att läsa bok/kolla på surfplattan, så länge hon får i sig ordentligt.
Både jag och Linus har varit ganska “smala” som små och jag har fått bemöta lärare som ett flertal gånger tagit upp med mamma och pappa om jag har anorexia. Bara den lilla detaljen att jag alltid ätit mer än alla mina klasskamrater (tillsammans typ, haha), och aldrig haft en konstig eller komplicerad relation till mat. Jag har bara varit väldigt aktiv helt enkelt. Säkert med en väldigt bra ämnesomsättning också. Så att hon är “för” smal, vet jag inte. Men att hennes kurva ska gå uppåt är självklart viktigt. Så vi skulle ge lite extra fett i maten. Vi ser ju alltid till att mata henne ordentligt innan läggdags. Dock dricker hon inte välling, utan om hon inte äter tillräckligt med middag så petar vi i henne så mycket gröt vi kan.

Belle vägdes till 9,050kg och längden minns jag faktisk inte, men den kurvan såg bra ut.

Hon förstår väldigt mycket nu, och agerar där efter också. Hon kan utföra lättare uppdrag (typ: vill du gå och hämta en bok så kan vi läsa? – då går hon mycket riktigt och hämtar en bok och sätter sig bredvid för att bli läst för), eller så utför hon saker själv (typ: När drickan i drickyoghurten tar slut så går hon själv till köket och öppnat soptunnan för att slänga den).
Hon svarat alltid ja eller nej på saker som vi frågar henne. Vi har alltid pratat väldigt mycket med henne, så det faller sig nog naturligt för henne att svara ja eller nej (Typ: är du trött? Vill du sova i vagnen? – Då nickar hon och säger glatt “mmm”. Och om hon inte vill så svarar hon “nää” och rynkar på näsan).

Så mysigt att hon utvecklas så mycket. Jag älskar den här tiden som hon är i nu. Hon lär så mycket, hon är så VÄLDIGT kramgo, mysig och vill visa oss saker som hon själv tycker är roligt. Hon är väldigt noga med sin integritet och vill ha saker rätt för sig. Hon vill gärna inte bli pussad eller kramad på av andra barn, än dom hon själv känner sig trygg med. Det känns ändå som en viktig sak tycker jag. Helt rätt att säga nej om man inte vill och jag kommer aldrig uppmana henne ett beteende mot det hon själv vill. Vet andra föräldrar som kan säga “Joo men du kan väl ge (exempelvis Anna) Anna en puss? Ge Anna en puss nu!”, även om barnet tydligt visar att den inte vill.
I övrigt är hon nästan alltid glad och nyfiken på saker. Tänk att min lilla tjej ska bli storasyster!!

Haha, var tvungen att ta med denna bilden också:

Älskar den!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons