Sharing is caring – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Sharing is caring

Inlägget i samarbete med ACOHej fina ni!Ni vet ju att jag har samarbetat med ACO sedan en längre tid tillbaka och älskar deras produkter men också kampanjerna som jag deltagit i. Den här gången har de något som heter Sharing is Caring -Och det är ju precis såsom mammalivet ska vara, eller hur? Jag vet inte hur många gånger jag har fått meddelanden av gravida eller nyblivna mammor som tackat mig för att jag delat med mig av svåra eller tuffa stunder men också härliga, glada stunder. Eller de gångerna jag skrollat förbi ett instagraminlägg där en mamma öppet pratar om sin förlossningsdepression, eller att graviditeten kanske inte alltid är en dans på rosor. Det är så viktigt att prata om dehär sakerna, mest kanske för att få någon annan att känna sig mindre ensam? Jag försöker alltid prata så ärligt och öppet som möjligt när det kommer till allt, men fram för allt de tuffa stunderna som nybliven förälder, exempelvis Belles kassa sömn det första året. Och det är bara så skönt att förstå att man inte är ensam även om man känner sig ensammast i världen just närman står där och vaggar, vaggar, vaggar en missnöjd bebis. För det är viktigt att komma ihåg det, man är aldrig ensam.

Inför min fösta graviditet med Belle så var jag ganska orolig över hur förlossningen skulle gå. Jag var jätterädd för att jag skulle gå över 14 dagar, förlossningen skulle sättas igång och Belle skulle efter flera dygn akut kejsarsnittas ut. Det fick jag ju äta upp ganska snabbt när vattnet gick 5 dagar över tiden och värkarna var fruktansvärt starka och med bara 1,5minut mellan. 6 timmar efter första känning/när vattnet gick så låg hon på mitt bröst pånyårsaftons morgon.

Den här gången kommer jag gå in med positivitet inför det hela och tvärt emot förra gången, inte ha några större tankar om hur det kommer gå och inte reflektera så mycket i förhand. Utan ta det som det kommer. För det spelar ingen roll hur många profylaxkurserman går eller exempelvis hur mycket man oroar sig i förväg, för man kan inte påverka sin förlossnings utgång ändå. Självklart kan man fantisera om hur det blir, men jag tror att det blir bäst med ett öppet sinne där man inte låser sig för mycket, om ni förstår hur jag menar?

Som morgon-och dagsrutin smörjer jag magen med ACO Repairing Skin Oil, mest för att det är mysigt faktiskt. För jag fick inga bristningar på just magen med Belle och tror nog inte att jag får det den här gången heller, men jag tycker att det är en mysig stund. Jag vet att några av mina vänner som fått bristningar har tyckt att det är skönt att smörja in magen för att det kliar mindre och känns mer behagligt då, och förutom att återfukta huden så bidrar Repairing Skin Oil till att reducera utvecklingen av svåra hudbristningar samt att reducera synligheten av befintliga hudbristningar.

Belle hjälper så klart att smörja magen <3

…och smörjer in sin egen mage. Hur gulligt!

Minicare är ju gamla favoriter som ni vet. Vi använder alla ACO Minicare’s produkter till Belle då hon är en riktig torris året om. Minicare baby oil i vattnet när hon badar, Minicare kräm 60% som vi smörjer hela kroppen med efter badet, och på vinterhalvåret använder vi Eczema Treatment Cream på de lite extra torra fläckarna(de två sista är medicintekniska produkter, så se till att läsa bipacksedeln noggrant innan användning)

Sen vet ni ju alla kanske sedan innan att jag har känsliga slemhinnor och när jag är gravid så blir jag ännu mer känslig i snippan. Jag tycker att ACO:s Intimate Care-produkter är GULD. Alltså jag använder inget annat längre. Jag vet att jag pratade om bara babyolja, men dessa har hjälpt mig så mycket. Min favorit är Cleansing Oil som jag använder när jag duschar. Efter duschen (eller vid extra behov) så använder jag Soothing Cream som jag tycker är magi. Den ger en lugnande känsla och verkar mjukgörande samt lämnar en skyddande hinna som minskar friktion. Jag tycker verkligen att den har hjälpt för mina känsliga slemhinnor.
Med min kod ANDREA får du fram till söndagen den 16 juni 30% på ACO’s mamma+bebiskit eller 25% enskilda produkter hos Apoteket AB. KLICKA HÄR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons