JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!!

För er som missade igår på min instagram så KLARADE JAG UPPKÖRNINGEN!!!!

Jag var på körskolan 13.45 för att köra en körlektion innan uppkörningen som var 14.45 i Farsta. Så vi började med att gå igenom det jag kände mig lite osäker på och det var främst alla olika lysen på bilen och hur jag går igenom dom vid säkerhetskontrollen. Efter det så sa jag ganska direkt att jag ville öva på att backa runt hörn då det aldrig riktigt har varit min starka sida. Vi körde lite i området där jag skulle köra upp innan vi gick in på trafikverket. Jag bad om att inte behöva backa runt hörn. Inte för att jag inte kan, utan för att det är det som jag tror att jag kommer använda absolut minst i trafiken och känner att jag kan helt ok – inte perfekt.

Jag mötte upp en dam som gick med mig ned till den bilen jag skulle köra och eftersom jag körde dit med min körskola så använde vi den bilen som jag alltid har övningskört med (förutom hemma då), och det kändes skönt.

Hon bad mig kolla att färd- och parkerings-/handbromsen fungerade. Så jag satte foten på bromspedalen och satte på bilen och kände att den släppte efter. precis som den ska göra och talade om det för henne. jag släppte också bromsen när parkeringsbromsen/handbromsen var i så kände vi att bilen “försökte” ta sig fram men inte kom någonstans. Då var säkerhetskontrollen avklarad. Sen körde vi i mindre områden med mycket enkelriktat vilket jag vet att jag har koll på. Efter det så kom vi till järnvägskorsning som jag klarade av galant (tänka på att kolla trafiken på andra sidan spåret så man inte blir stående på spåret om bommarna fälls ner). Jag kände mig väldigt säker hela tiden, men sen kom det… “Nu skulle jag vilja att du backar runt det här hörnet här, du börja 10 meter innan och stanna 10 meter efter.
Då var det bara att göra det bästa av situationen. Visa att jag är uppmärksam på allt runt omkring och inte bara 100% fokuserad på backningen och att den ska bli perfekt. Stanna om det kommer fordon och gående runt omrking bilen och visa att jag hade koll på alla sidor av mig. Backningen gick helt okej. Jag hamnade väldigt nära trottoaren som var nedsäkt och hamnade en med däcket lite på den. Jag uppmärksammade det “Nu står jag nog lite med däcket på kanten” och hon svarade lugnande att “Ja, det var det lilla det”. Här ställde jag in mig på att om hon vill, så kan hon kugga mig.

Sen hade det gått 30 minuter och vi var tillbaka på parkeringen där vi började. Preciiis när jag hade stannat bilen så sa hon “Ja, körningen är godkänd. Det kändes jättebra”. Och mer än så var det liksom inte, haha!

Jag är SÅ glad att jag inte tog åt mig av en massa tips. Jag fick så fruktansvärt mycket tips om allt möjligt, så hade jag läst/lyssnat på allt så hade jag bara blivit jätteförvirrad. Så det enda tipset jag kan ge vidare är att känn efter själv när du känner dig redo, känner du dig trygg i trafiken och att du har koll på inte bara dig själv och ditt fordon utan allt runt omkring, då är du redo. Jag var ganska säker på att jag skulle klara det, men ställde ändå in mig på att inte klara det för att inte bli jätteledsen om jag inte hade klarat det. Man vet ju aldrig, trafiksituationer som du aldrig varit med om kan uppstå, den du kör med kan ha en dålig dag (hemskt men sant), du själv kan ha en dålig dag, ja det är så många olika faktorer som ska falla på plats.

Inför teoriprovet så pluggade jag via elevcentralen via min körskola (men tror att det är samma oavsett vilken körskola man kör på?). Det är först massor instuderingsfrågor, när du kan dom så går du vidare till sluttest och sen kan du anpassa testen och bara markera de frågorna du är osäker på, för att bli säker på dom! Jag gjorde 10 sluttest på elevcentralen och inget av dom blev under 58 poäng, och på det riktiga provet så är det ju 52 rätta svar du ska ha, så jag kände mig helt ok lugnt där också. Uteslutningsmetoden funkar många gånger!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons