Sluta mata på natten – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Sluta mata på natten

Hej fina ni! Äntligen fredag, yay.
Ni som har följt mig ett tag vet ju att vi för ett tag sedan försökte ta bort nattmatningen men inte lyckades då jag sov borta och Linus matade Belle på natten ändå, på autopilot, haha. Så vi gav upp efter att det hände för att ladda om och försöka snart igen. Och nu har vi bestämt oss. Eller vi bestämde oss egentligen samma dag som hon fick vattkoppor (innan jag upptäckte dom), men vi struntade i det då för att minimera gnäll och skrik så mycket som möjligt under sjukan. Det vad nog rätt val ändå. Men nu har hon varit frisk sedan många dagar tillbaka, så för 2  nätter sedan gjorde vi första natten.

Natt 1: Somnade 21 som hon alltid gör. Hon åt massor middag runt 20, så hon var mätt och belåten. Hon vaknade till när vi gick och la oss och ville komma upp i sängen och ha ersättning. Men icke. Hon skrek mellan 01.10-01.47, innan hon förstod att vi inte skulle ge henne ersättningen och så gosade hon in sig hos Linus och somnade om. Sedan sov hon hela natten förutom ett uppvak för nappen som hon tappat bort.

Så fort vi visade att vi var vakna eller försökte lugna henne genom att klappa, gosa, ge nappen, lägga henne ner osv, så blev hon ÄNNU mer arg. Antagligen eftersom hon då vet att vi var vakna men inte hjälpte henne. Så fort både jag och Linus låtsades sova och lät henne skrika så blev det inte lika intressant och hon lugnade ner sig ganska fort.

Natt 2: Somnade runt 21. Åt en stor portion gröt med blåbär ca 15 min innan läggdags så hon var proppmätt. Jag vet faktiskt inte vad klockan var när hon vaknade till och gnällde lite, men det tog kanske 7 minuter innan hon gosade in sig hos Linus och somnade om för att sen sova hela natten till 09 på morgonen. Den här natten hade jag ordnat napphållare så hon visste vart nappen var hela tiden om hon vaknade, så vi slapp vakna och leta upp den. Tips!

Så, än så länge går det med stora steg framåt. Så skönt. Hoppas att de håller i sig nu. Vi har alltid vatten i en flaska som hon kan ta om hon är törstig, men hon är inte intresserad. Det är ersättningen hon vill åt. Jag vet ju att hon inte är hungrig, så det är bara rutinen. En rutin som har blivit en dålig vana för både henne och oss. Inatt sov hon ju liksom hela natten (förutom de där 7 minutrarna), det har hon inte gjort innan. Så det känns lovande! Nu är hon 1 år och 3 månader, så det är absolut dags för att ta bort nattmaten, känner vi.

Älskar dessa bilder som bästa Emma tog på oss sist. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Med napphållare, menar du ett sånt band? Jag är rädd för att vår dotter ska dra det över halsen typ, så det blir lite strypeffekt?!

  Vill också få bort nattmålet som forfarande ges, hon fyllde 1 förra veckan…

  /Louise

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Hej! Ja precis, det är en sådan jag menar. Dom vi har, har väldigt kort band, så risken finns nog inte ens att hon lyckas med det.. Men man ska så klart göra det man själv känner sig bekväm med! <3

 2. Ida

  Tänk att våra små kan vara så olika! Jag tror att många glömmer bort att de faktiskt precis sol vi vuxna är helt egna individer, med egna viljor och personligheter. Det finns säkert råd och tips man kan följa men förutsättningarna är olika för alla barn och det borde fler mammor tänka på innan dom väljer att påpeka vad man gör rätt och fel! Vi har turen att få en liten kille som sover hela nätterna (13 veckor gammal nu, han har gjort det sen han var ca 6 veckor). Jag har aldrig behövt jobba på det, han är en väldigt trött bebis bara. Nöjd, go och glad!! Är supertacksam. Jag tror att ni och Belle kommer att klara det där jättebra! Hejar på er!

 3. Tove

  Heja er! Jag har själv precis slutat nattamma min dotter som är lika gammal. Mycket ilskna skrik två första nätterna men inatt vart det bättre. Jag trodde aldrig jag skulle fixa det.