Jag är säker på att det är en … i magen – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Jag är säker på att det är en … i magen

Nu ska jag berätta en så himla rolig grej för er. Har ni hört talas om NUB-teorin?
För er som inte har koll på vad det är så är det en teori om hur utbukten som senare blir snopp eller snippa är vinklad, och då ska man kunna se om det är en flicka eller pojke i magen. Flicka = en lutning på mindre än 30 grader. Pojke = en lutning på mer än 30 grader.
Jag har ju haft lite svårare den här gången men jag har ändå känt annorlunda på något sätt. Så ganska snabbt kände jag att det är en lillebror i magen.

På bilden ser ni en flicka, där är “nubben” som den kallas nästan horisontell, alltså mindre än 30 grader.

Nub teori Nub test flicka eller pojke i vecka 12 ultraljud

På bilden ser ni en pojke där nubben har en vilken på över 30 grader. (bilder från google).

Nub teori Nub test flicka eller pojke i vecka 12 ultraljud

Jag är med i en facebook-grupp där det är ett gäng barnmorskor som är ordentligt pålästa om teorin där man kan ladda upp sina bilder från till exempel ultraljudet som görs i samband med kub och få svar på om dom tror att det är en flicka eller pojke.
I vissa fall så går det inte att se, om bilderna är dåliga eller om bebisen inte ligger rätt. Helst ska bebisen ligga på rygg och med benen uppåt. Men i de fallen där det är bra bilder eller videos så har dom i 9 fall av 10 alltid rätt. Det man ser är alltså nubben som ska bli snopp eller snippa. Det är inte det än, eftersom det är så tidigt fortfarande.

Jag var självklart tvungen att ladda upp både video och bilder här på vår minsta och se om dom hade några gissningar. Jag kan säga såhär. Det var ingen tvekan om vad som ligger i magen. Jag tror ju stenhårt på det här och är nu säker på vad vi väntar.
Kan ni se?

Här är svaren jag fick:

LILLEBROR

Som ni kan se så är det ju inga tvivel direkt. Det syns väldigt tydligt på bilderna och det är ju också vad jag har känt. Jag är så pass säker så att jag kan börja köpa bebiskläder.
Innan vecka 11 så ser alla foster näst intill likadana ut och könet går inte att se då, men efter 11 så blir det skillnad och det är då man kan kolla nubben.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  Skrev d på fin youtube när du la upp video för någon vecka sen att d ser ut som en kille via nub 😍 ville bara säga att d stämde på mig i min första och tredje grav 😍 så jag tror starkt på att du kommer få en pojke😍

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Jag har faktiskt inte köpt några gravidkläder än, bara ett par leggings från HM! 🙂

 2. Caroline

  Är också med i den gruppen, är en vecka före dig. Lade upp en bild på min kub-bild och bilden var för dålig för att se nuben. Blev så besviken 😅 får vänta 4 veckor till rul.
  Kul att se om det stämmer för dig ☺☺

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Åh nej vilken osis! Mina bilder var också för dåliga, men har en video och där var det solklart en pojke tydligen! 😀 Jaa ska bli så spännande.

 3. Sofia

  La också upp i 3 olika grupper och fick samma svar som dig, dvs 100% pojke. Och på ultraljudet förra veckan visade det sig att det stämde 💙

 4. Sandra

  Vad heter den gruppen? Ska på kub test på tisdag. Vi väntar vårt andra barn och vill denna gången veta vad de är för en liten människa i min mage 🙂

 5. Amanda

  Enligt nub-teorin sa alla att lillen i magen var en tjej. På RUL ville någon verkligen visa upp sig och vi såg alla tydligt att det var lite mer mellan benen. Så ut kommer garanterat en pojk trots nub-tolkningarna. Kan ju såklart stämma för dig, men du ska nog vara lite försiktig! 🙂

 6. M

  Jag tror stenhårt på nubteorin! Så mycket att jag vågar skriva grattis till LILLEBROR 😍😭❤️

 7. Rebecca

  La också upp bild från kub där alla skrev att det var en flicka, men på RUL visade det sig vara en lillebror så alla hade gissat fel😅😍

 8. Ellen

  Hej! Jag undrar hur du tänker kring kön & könsnormer, du skriver att du nu kan köpa kläder för att du är helt säker på att det är en kille. Undrar vad du menar med det? Frågar detta då jag är intresserad inte för att ge hat eller ifrågasätta dina åsikter.

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Hej! Jag kommer att klä på min bebis det jag tycker är fint, precis som jag gjort med Belle. Hittar jag fint på killavdelningen köper jag där, hittar jag fint på tjejavdelningen köper jag där. Sen kommer jag inte klä honom i klänning (tycka vad man vill om detta), utan när han blir äldre så kommer han få välja själv. Precis som sin storasyster.

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Man ser ingenting på våra bilder heller, men på videon (som jag printat ifrån) ser man nubben tydligt! 🙂

 9. Linda

  Hade inte varit säker! Så lång snopp har inte bebisar att den hänger förbi den egna lår 😂

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Det är inte snoppen… Det är nubben. Både tjejer och killar har den men som sagt med olika lutningar beroende på flicka eller pojke. Tyckte jag var tydlig nog i texten haha! Men du kanske bara kikade bilderna?

Annons