Vecka 13 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Vecka 13

Hej!
Idag har jag gått in i vecka 13 och det känns ganska skönt att ha passerad dom 12 första veckorna eftersom risken för missfall är som störst då.
Bebis är ca 5-6 cm stor och jämförs i storlek med en persika. Nacken har växt till sig lite så nu kan den röra på huvudet och tränar också sina muskler i form av att röra sig där inne. Händerna rör sig ofta mot huvudet och det är inte helt omöjligt att den kan suga på tummen.
Jag mår helt okej. Illamåendet har inte lämnat än, vilket suger. Det känns som om jag har mått illa sedan jag fick reda på att jag var gravid vilket nu är typ 8 veckor sedan. Hoppas hoppas att det vänder snart. I och med illamåendet så har jag haft svårt att äta vilket har gjort att jag gått ner i vikt. Jag är nu nere på min startvikt som jag hade innan jag blev gravid med Belle.

Imorgon är det ultraljud!! Det är ju någonting som jag längtat efter mycket. Jag minns att när jag såg Belle i samma vecka på ul så kändes det så konstigt att se att den rörde sig där inne även fast jag inte kände av någonting. Nästan som om det var en film på någon annan som jag såg. Men icke. Längtar <3.
Linus är dessvärre sjuk och kommer inte att följa med, tyvärr. Så jag kommer att gå med mamma och Belle. Mysigt faktiskt men är ledsen för Linus skull. Jag tror han hade behövt se den lilla. Men jag ska se till att filma den lite om vi får. Sist fick vi inte det men då var ju både han och jag med. Så jag tänker att om jag ber snällt så kanske jag får filma en liten snutt i alla fall?

Så här ska bebis se ut nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Så mysigt att få se den lille!❤️ Tyvärr brukar inte barn få hänga med in på ultraljud, men det har du säkert koll på redan. Dem får stanna utanför :/ synd!

 2. J

  Jag har också mitt ultraljud och KUB imorgon, går in i vecka 13 då. Det skiljer exakt en dag mellan våra graviditeter. Hur häftigt?! Fick reda på vår graviditet samma dag som ni. Vet du om man får köpa med sig kort från ultraljudet som tillhör KUB-testet? Lycka till imorgon (eller vad man nu säger) <3

 3. E

  Vi är beräknade samma dag ☺️ Gick också in i vecka 13 idag och vi hade vårt KUB-ultraljud i tisdags. Det är vårt första barn så vi blev helt tagna båda två av att ens se att det låg en liten där inne och sprattlade ❤️ Jag kände exakt som du beskriver att du kände med Belle! Hur kan den vara så vild där inne utan att jag känner någonting? 😂 Hoppas allt går bra för er på ultraljudet också 🙏🏼

 4. Johanna

  Du får tyvärr inte ta med dig din dotter in på ultraljudet. Hade oxå med min sambo och dotter , men dom fick vänta utanför.

  1. Catharina

   Jag har haft med våran dotter på 3 st ultraljud vi gjort på våran nya stjärna i magen. och ingen som har sagt något alls 🙂