Vabruari – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Vabruari

Ja, herregud hörrni…
För ett tag sedan sattes det upp en lapp i trappuppgången om att vattnet kommer att vara avstängt mellan den 12-22 februari vardagar 08-17. Detta är alltså TREDJE gången vattnet är avstängt under en 6-månaders tid. Dom har ställt ut två bajamajor utanför grannarnas lägenhetshus (som är en liten bit bort) om man nu behöver gå på toa. Då känner jag mest att ja men visst, jag går ut och sätter mig i minusgrader och skiter. Tar på min unge alla vinterkläder för att inte frysa ihjäl och ta med henne ut när jag ska på toa. Nej men alltså ni fattar ju. Jag betalar inte avgift för att dela toalett med alla grannar. Ni som följer mig på instagram vet att jag inte var jätteglad över detta när jag fick reda på det.
Då skojade jag också till det med att “Tänk om man åker på magsjuka under tiden vattnet är avstängt..”. Ja men ni kan ju nu gissa vad vi hållt på med hela helgen. Magsjuka, så klart.. Vidrigt. Belle började må dåligt (kräkas) i torsdags eftermiddag/kväll efter att vi kom hem från eventet och herregud vad hemskt det är att se sitt barn så sjukt.

Tårarna rann ner för mina kinder när jag såg hur dåligt hon mådde. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur ont det gör att se sitt barn så där… Hon har verkligen varit helt sänkt. En kväll började hon kräkas mörka blodblandade kräkningar i samband med att hon var jättejätteslö vilket så klart gjorde oss JÄTTEoroliga, så vi ringde sjukvården som skickade en ambulans för att kolla på henne. Vi hade själva ingen bil den här dagen så det var det bästa alternativet. Dom konstaterade ganska snabbt att hon var ok även om hon så klart var lite uttorkad, men så länge vi fortsatte med att ge vätskeersättning på tesked var 5e minut så skulle det inte vara några problem. Och tydligen så var det ingen fara med kräket eftersom det inte var klarrött (då är det tydligen värre).

Igår låg hon och sov i 21 (!!) timmar, med korta uppvak för lite nyponsoppa eller saft. Linus var iväg med sina kompisar och som tur var klarade jag mig under tiden Belle var dålig.
När hon vaknade på kvällen runt 20 så vägrade hon det som tidigare gått bra (nyponsoppa & saft). Jag testade med allt jag kunde tänka mig men ingenting ville hon ha, och när hon hade sovit 21 timmar så kände jag att det var dags att hålla henne vaken en stund så jag fick se hur hon faktiskt mådde. Men eftersom hon inte ville äta något så var hon ju helt slut på energi, TILLS jag kom på att Linus hade köpt piggelin innan han åkte. Och det gick ner!

Så efter en halv piggelin och lite babblarna så var hon vaken i typ två timmar innan hon sen somnade för natten. Inatt fick hon faktiskt ersättning då hon vaknade och bara skrek och pekade mot köket. Stackarn var ju jättehungrig… Så vi provade med ersättning och det gick hur bra som helst, och Belle somnade om nöjd och lite mer mätt i magen.

Idag vaknade hon upp med ett leende på läpparna och sover nu en stund. SÅ så så glad över att hon är bättre och hoppas verkligen att jag klarar mig nu. Jag mådde lite dåligt natten från fre-lör och kräktes en gång, men eftersom jag var varit illamående i typ 6 veckor nu så var det svårt att avgöra om det var det eller om jag var smittad.

SÅ, nu tvättar vi i princip hela lägenheten i 60 grader.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Allvarligt? Vilken mamma står och tar foton på sitt så sjuka barn för att sen redigera sönder fotona med filter m.m. Antar att du använder Facetune också?! Fyfan. Så osmakligt,

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Hej Mia,
   Redigera sönder bilder? Hur menar du då? Om du är intresserad av att veta hur jag “redigerar” mina bilder, så är det endast ett filter på appen VSCO som heter “dog1”. Utöver det ingenting. Tråkigt att behöva möta sådana personer som du i mitt yrke…

 2. Emma s

  Åh liten då…. vi hade magsjuka 2 ggr på en vecka här hemma… för ett barn.
  Och 40 graders feber 2 veckor innan det.
  Man går helt sönder och känner sig så otroligt maktlös! 😭🌟

 3. Mikaela

  Magsjuka är verkligen de hemskt. Vi har börjat med att en av oss tar hand om de sjuka barnet o dom andra sover på andra våningen.
  Sen så
  *klär vi in kuddarna i plastpåsar o sen på med örngott. (behöver men inte tvätta hela kudde.
  *plastad forte under och över lakanet så klarar vi madrassen.
  Men även så gör vi vätskeersättning, häller i lite saft. O häller sedan i den i glassformar, o fryser in. Så får dom äta glass av vätskeersättningen. 😃

  Hoppas ni andra klarar er 🙂

  1. andreanorrman
   andreanorrman

   Men hallå. Jag önskar att jag hade fått det här tipset under tiden. Vätskeersättning och saft i galssform, väldigt väldigt bra ju! Det blir det absolut till nästa gång.