Mitt mående fram till vecka 11 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Mitt mående fram till vecka 11

Oj vilken respons vi har fått gällande nya graviditeten! Likes-rekord till och med.

Ni är ju så många som undrar vilken vecka jag är i och jag är nu i vecka 11 och vi har fått bf 4 september. Så med tanke på att Belle föddes på nyår så lär väl den här ungen komma på min födelsedag som är den 8 september.

Mitt mående under den här första tiden kanske ni har märkt inte har varit det bästa. Jag har inte varit lika aktiv som jag brukar vara, på grund av att jag har mått riktigt dåligt. Jag har mått så mycket sämre den här gången än med Belle. Jag mår illa, värst var det vecka 7-9 men det sitter fortfarande i. När vi var i Kap Verde så mådde jag katastrof. På planet hade jag spyan i halsen hela tiden..
Jag har väldigt ofta haft huvudvärk och har fortfarande, vilket jag inte brukar ha annars. Men kan minnas att jag hade det med Belle också ett tag.
Otroligt doftkänslig. Mat-os blir jag illamående av direkt. Igår när Linus lagade köttfärssås och pasta så gick jag här hemma och mådde illa hela kvällen pga lukten. Hur knäppt är det?

I skrivande stund så ringde min barnmorska upp. Jag var och tog blodprov inför kub-testet den 22a (Då får vi se bebis första gången!!) och massa andra prover som jag inte ens vet vad det var. Men nu förstod jag att något av testen var för sköldkörteln, vilket inte visade så bra resultat. Jag har verkligen ingen aning om vad det betyder men har googlat lite och det är ju inte alls bra. Hon bad mig gå och ta nya prover asap. Helst idag för svar så snart som möjligt. Bör jag vara orolig? Någon som varit med om detta? Som jag förstått det så behöver man i så fall äta extra hormoner. Men jag tänker att om provet hade varit för lågt så hade dom säkert gett hormon för säkerhets skull.
Sen ska jag börja äta järn, vilket kanske kan vara anledningen till att jag haft ont i huvudet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Astrid

  Hej Andrea, jag har en fråga, det är varför valde du att göra kub test? Är du rädd för att få ett barn med down? Julia Bergman la nyss ut på sin insta story att hon inte gjort det och att hon inte heller kommer göra det för
  Att det inte slulle förändra något. Jag är själv emot kub testet inte gjort det med någon av mina barn för tycker det är fel, men undra varför du väljer att göra det.

 2. Amanda

  Hej Andrea.
  Hur ser Belles rutiner ut med mat och sovschema typ? Följer ni rutiner eller låter ni henne sova och äta när hon är trött och hungrig?
  Hur fick du Linus att gå med på ett andra bart så tätt inpå när han inte var sugen i början?

 3. Lovisa

  Är antagligen en form av struma du har. Jag har det.. å den formen jag har heter hypotyreos. Betyder i princip att min ämnesomsättning inte funkar som den ska. Har väldigt svårt för att gå ner i vikt.
  Äter medicin som heter levaxin som tillför hormoner som sagt.

  Man kan även ha åt andra hållet så man går ner i vikt istället bl.a.

  Är en av dom vanligaste sjukdomarna i sverige å vanligt att få efter eller under en graviditet..

 4. Emelie

  Sköldkörteln, om man har för lite kan göra att man går upp i vikt, trött, lite nere osv.
  Man kan dock ha lågt utan att känna något sen är de ju sen gammalt att man inte ska googla

 5. Cecilia

  Hände mig och var inga problem alls, jag fick tabletter och mådde så mycket bättre efter bara några veckor. Efter förlossningen var mina värden bra igen så då slutade jag med tabletterna. Hade också lågt järn så fick äta Niferex under hela graviditeten och äter fortfarande, 3 månader senare, då jag förlorade halva min blodvolym under förlossningen. Lycka till 🙂

 6. Amelia Stålbrand

  Är också gravid med andra ganska tätt inpå första, så spännande! Men som du nämner med att må sämre ocg huvudvärk men speciellt mat os, värst köttfärsås! Får inte i mig det heller ☺ hoppas det löser sig med sköldkörtelproverna!

 7. Amelia

  Är också gravid med andra ganska tätt inpå första, så spännande! Men som du nämner med att må sämre ocg huvudvärk men speciellt mat os, värst köttfärsås! Får inte i mig det heller ☺ hoppas det löser sig med sköldkörtelproverna!

 8. Cazandra

  Hej! Jag väntar mitt tredje barn och har låg producerande sköldkörtel. Det är en livslång sjukdom tyvärr och du kommer få Levaxin kallas de för som du kommer ta dagligen. Jag har haft fullt normala graviditeter och fullt friska barn🙏 Det är lite jobbig att leva med denna sjukdom då kroppen kommer lätt i obalans.. Men kontakta din läkare och få det bekfräftat. Men inget di behöver oroa dig pga graviditeten ❤❤❤

 9. Hanna

  stort grattis till syskonet! min lilla tjej ska också bli storasyster i sommar 😀 tänkte bara skriva att jag också hade dåliga värden på sköldkörteln denna gång och fick gå och ta nya prover. de nya proverna visade sen ingenting konstigt och min bm sa att det mest troligt berodde på hormonerna tidigt i graviditeten. tydligen så kan de påverka just sköldkörteln. så du borde nog inte behöva oroa dig. kram!

 10. Oliveja

  Tror inte du behöver vara orolig för sköldkörteln! Jag fick börja äta levaxin under min första graviditet och tog blodprov regelbundet fram till vecka 25 ungefär, för att kunna reglera dosen så det blev rätt. Fel dos kan påverka bebis(har jag fattat det som), men det där har dem bra koll på☺

 11. Emma

  Har bf 15 september. Mina blodprover visar att jag har underproduktion av min sköldkörtel så jag äter medicin för det nu och ska ta regelbundna blodprover under graviditeten. Vad jag har förstått så är det ganska vanligt att få det under en graviditeten, bebisen producerar inte de hormonerna själv ännu utan den tar vad den vill ha från mamman och det som är kvar får vi. Jag mår bra, är trött, illamående och är frusen men symtomen är ju väldigt likt grav.symtom så jag vet inte vad som är vad 🤷🏼‍♀️

 12. Jessica Airisniemi

  Jag är gravid i v. 35+6 och jag hade precis samma symptom som dig i början och ett dåligt värde på sköldkörtelprovet. Jag tog om provet 2 gånger och det visade sig inte vara ”tillräckligt dåligt” för att vara farligt (enligt min BM). Min huvudvärk hängde dock i sig och det visade sig vara virusencefalit (virus i hjärnan) vilket är vanligare än man tror och min läkare tror att det hänger samman med mitt dåliga sköldkörtelvärde och kassa mående i början av graviditeten, men kan inte vara säker. Jag blev sjukskriven hela graviditeten och mår sedan kanske 4-5 veckor tillbaka bättre än någonsin, typ. 😁 önskar dig all lycka till med bebisen i magen (!!) och hoppas jag inte skrämt dig allt för mycket, tänkte dock att det är bäst att dela med sig då jag fick kämpa i typ 10-15 veckor på att få hjälp. ❤️

 13. Therese

  Jag hade för lågt värde vilket är ganska vanligt under graviditet. Fick levaxin så låg det bra sen resten av tiden. Efter ca 6 mån efter förlossningen så låg det normalt så jag kunde sluta med medicin. Dom håller ju koll med regelbundna prover så du behöver inte vara orolig. Lycka till med bebisen och Grattis!

 14. Julia

  Jag fick veta i början förra året att jag hade problem med sköldkörteln också, Kort därefter fick jag reda på att jag var gravid. Började äta Levaxin ganska omgående. Dessvärre slutade den graviditeten i MA (det hade ingenting med sköldkörteln eller Levaxinet att göra). Jag hann inte få tillbaka min mens igen innan jag blev gravid igen och har ätit Levaxinet under hela graviditeten, utan några problem alls. Är inne i V.36 idag och min sköldkörtel har hållt sig i schack tack vare Levaxinet och regelbundna blodprov för att se hur jag ligger till. Så du behöver inte vara orolig! 🙂

 15. Emma

  Jag fick också dåligt värde på sköldkörtelprovet när jag var gravid och fick efter ytterligare ett blodprov diagnosen hypotyreos. Fick då börja äta levaxin och fortsätta ta blodprov under nästan hela graviditeten. Allt gick bra med både mig och bebis och nu får jag äta levaxin resten av livet. Har inte varit värre än en tablett varje morgon för mig, märker inte av problemet med sköldkörteln mer än så 🙂

 16. Isabella Larsson

  Jag hade också lågt på sköldkörtel-provet. Var konstant trött. Fick ta levaxin i 6 veckor för att stabilisera men efter 6 veckor blev jag otroligt sjuk av medicinen (magsjukesjuk) men då va nya proverna bra igen så blev förmodligen överdosering.

 17. Isabella

  Jag hade också lågt på sköldkörtel-provet. Var konstant trött. Fick ta levaxin i 6 veckor för att stabilisera men efter 6 veckor blev jag otroligt sjuk av medicinen (magsjukesjuk) men då va nya proverna bra igen så blev förmodligen överdosering.

 18. adi

  Grattis till graviditeten fina Andrea💕

  Jag har underproduktion av sköldkörteln och fick det efter min första graviditet, Har fått ta tabletter för hormonerna sen dess,
  när man är gravid eller blir gravid så måste man i många fall öka denna dos för att fostret ska kunna utvecklas, så jag antar att du kanske får börja ta tabletterna också beroende på vad provet visar igen.
  Jag fick under min andra grav kontrollera sköldkörteln var 3 vecka tills proverna “var bra”
  för den veckan jag var gravid i. och så justeras
  detta under grav. gång. Lite struligt är det i början men väl där så kommer man in i det, viktigaste är väl och inte glömma ta tabletten.

  Hoppas allt går bra för dig och att du snart är mindre illamående lycka till med graviditetn och jätte Grattis igen, du strålar verkligen❤️
  ta hand om varandra ☺️ stor kram!!

 19. Sara

  Jag har hypotyreos, så dålig att min sköldkörtel inte producerar alls har jag för mig. Du kommer troligtvis få äta levaxin och ta blodprov för att kolla värdet med 3-6 veckors mellanrum hela graviditeten. Men det är inget farligt! Du måste nog ha otroligt lågt för att det ska påverka bebis utveckling, och eftersom du är frisk sen innan så kommer det gå jätte bra! 😊

 20. Karolina

  Hej!

  Nu vet inte jag vilket prov du tagit. Men jag har haft lågt TSH (sköldkörtelprov) bägge mina graviditeter. Detta beror på att tsh sjunker av hcghormonet. Googla på gestationell hypertyreos. Men sen finns det såklart andra prover om sköldkörteln som kan innebära annat. Men tycker ej du ska vara orolig, bra att dom har koll! Jag tar prover var 4e vecka. Grattis till graviditeten! 🙂

 21. Frida

  Jag fick i och med graviditet också problem med sköldkörteln och äter nu medicin för det! Blev också jätteorolig i början för att jag också började googla! Nu i efterhand har jag fått reda på att flera gravida kompisar haft samma problem. Du kommer troligen ta nya tester var 6:e vecka eller liknande, så att du kan ta rätt mängd medicin. Annars har det inte påverkat mig någonting, bortsett från att jag blev så mycket piggare när jag började med medicinen! Så oroa dig inte!! Grattis till graviditeten! Kram

 22. Sofie

  Jag fick äta levaxin när jag väntade dottern pga mina sköldkörtelvärden, åt dom hela graviditeten men slutade med dom efteråt då värdena blev bra igen 🙂
  Och grattis till graviditeten så mysigt 😍 är själv beräknad 19:e maj 😍

 23. Wendela

  Mina sköldkörtel prover visade sig låga ända fram till vecka 20. Min barnmorska sa att detta kunde vara vanligt fram till ca v18-20 sen brukar det blir bättre. Jag uppfattade det som ofarligt från min barnmorska, men att de är viktigt att gå iväg och ta prover (för mig varannan vecka) tills dem blev bättre.

 24. Jeanette

  Jag har hypotyeos sedan innan (underfunktion av sköldkörteln) förra grav behövde jag inte ändra dosen jag varje dag äter men denna gång fick jag ändå direkt !
  Du får i så fall levaxin som du tar en gång om dagen eller varannan beroende på hur värdet är 🙂 inget jag skulle vara orolig för men jättebra att de följer upp!

 25. Jeanette

  Jag har hypotyeos sedan innan (underfunktion av sköldkörteln) förra grav behövde jag inte ändra dosen jag varje dag äter men denna gång fick jag ändå direkt !
  Du får i så fall levaxin som du tar en gång om dagen eller varannan beroende på hur värdet är 🙂 inget jag skulle vara orolig för !

Annons