Jag är gravid – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Jag är gravid

Jag har sedan så länge jag kan minnas, drömt om att bli mamma. Jag har så länge jag kan minnas längtat och väntat på den dagen jag skulle ha barn. När Belle kom så blev det ännu mer tydligt, att det var mamma jag skulle vara. Hon gjorde mig hel på något sätt. De rädslor som tidigare ställde till det blev som bortblåst från den dagen när Belle kom. Jag fick krafter som jag inte visste att jag hade och från den dagen så har jag vetat hur det känns att älska en annan person villkorslöst, så att det värker i hjärtat.

Jag har sedan så länge jag kan minnas, drömt om att ha två barn. Min dröm har varit att ge Belle ett syskon tätt inpå, så att dom alltid har varandra. På lov, semestrar och hemma. Och idag sitter jag här med båda mina drömmar som har blivit verklighet.

 

Jag har varit sugen på ett syskon till i några månader. Linus har inte varit lika peppad på den idén i och med att Belle faktiskt inte sover hela nätter än och för att det blir mycket mer jobb. Samtidigt som han alltid sagt att han vill ha två barn och relativt tätt mellan. Så vi kom till en tid när vi kände att, nej, det finns ingenting att vänta på. Belle kommer att älska ett syskon (förhoppningsvis hehe). både jag och Linus vill ha två barn tätt, så det var lika bra att ge sig på bebistiden igen och köra igenom två blöjbarn samtidigt.

 

I början av december bestämde vi att vi skulle försöka. Jag visste att jag hade ägglossning i mitten av månaden och min mens har alltid varit exakt. Den brukar komma mellan 26-29e varje månad och har gjort det sedan jag fick min mens för över 10 år sedan. I och med att jag visste både när jag hade ägglossning och när min mens skulle komma så var det ganska lätt att hålla koll på. Jag gick in med inställningen om att det kommer ta några månader, Linus var tvärt om.
Den 13 december var jag och mamma på luciafirande, minns ni det? Då berättade jag att jag kanske hade ångrat mig med att ha ett till barn så tätt inpå. Jag fick en känsla av att jag inte var klar med att vara bara vi och Belle. På bussen på väg hem berättade jag att om jag nu är gravid så lär jag plussa som tidigast typ på julafton. Jag hade en idé om att ge Linus en sticka med ett plus, på morgonen. Även om jag var så inställd på att det skulle ta några månader att bli gravid så kunde jag liksom inte hjälpa att fantisera om det.
Dagarna efter kom det lite bröstmjölk ur mina bröst. Lisa var hemma hos oss då och sa “Du kanske är preggo?”, och jag sa att nej.. Det är jag inte.

Det gick inte en timme av någon av dagarna under hela december utan att jag inte undrade om jag var gravid. Hetsigt nog gick jag den 21 till apoteket och köpte ett gravtest. Ett sånt som visar resultat en vecka innan beräknad mens. Jag vet att det var för tidigt för att testa. Stickan visade negativt. Hörde av mig till Linus och berättade att jag inte var gravid. På något sätt så kändes det ändå helt okej, för nu hade jag fått ett svar på att jag inte var gravid och nu slipper jag tänka på det var och varannan timme.

 

Dagarna gick och inför jul hade vi massor att göra och packa. Vi var i Motala och firade, jättemysigt. Eftersom jag hade tänkt att ge Linus ett gravtest som paket på morgonen så glömde jag bort att köpa någonting alls till honom som morgonpresent. Han fick resan till Kap Verde i julklapp på kvällen<3.

Vi kom hem och började ladda om inför nyår. Vi skulle ha folk hemma och jag var för första gången taggad på god mat och ett glas vin. Den 30 december frågade Linus mig om jag inte ska ha min mens snart, och jo visst ska jag det. Då fick jag en känsla direkt av att det kanske är något som växer där inne.
Vi gick och handlade och jag gick in på apoteket för att köpa gravtest. Denna gången köpte jag två-pack som visar 1 eller 2 streck.
Jag kissade på den första stickan direkt när vi kom hem på eftermiddagen, men råkade missa lite (egentligen så ska man kissa i en kopp och doppa testet i 5 sek för att sen lägga det plant). Den visade negativt direkt men säkerhetsrutan gick inte igenom, troligen eftersom att jag missade halva stickan. Kom ut med testet och sa att det var negativt men att säkerhetsrutan inte gick igenom. Vi bestämde då att jag skulle ta det andra testet senare eller dagen efter (på Belles födelsedag).
Senare den kvällen så gick Linus och Belle och lade sig väldigt tidigt eftersom vi hade en stor dag med både 1 års kalas och nyår dagen därpå. Jag satt och bloggade och kom på att just det, jag ska ju ta testet. Tog med mig en platskopp och följde instruktionerna exakt. Direkt ett plus och säkerhetsrutan gick igenom. 

Tidigare den kvällen 30 dec 2018 var vi och handlade på Ica Maxi som vi också var på kvällen den 30 dec 2017 när förlossningen sen drog igång med Belle. Vi var alltså där precis exakt ett år senare och hade den dagen fick vi reda på att vi väntar ett mirakel till. Är inte det galet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Min son är 1 månad äldre än Belle och jag fick just veta att jag är gravid också med bf 13 oktober så det blir en månad mellan våra andra barn också 😊

  2. Jessica

    Grattis! Något som jag tycker är roligt är att det är mindre än 1 månad mellan våra döttrar (min är född 25 januari 2018)så jag började följa dig när jag var gravid samtidigt, och nu är jag OCKSÅ gravid igen. Fick reda på det i början av januari. Så det blir kul att få följa din graviditet igen samtidigt som jag själv väntar mitt andra barn.

  3. Holly

    Men åh! Stort grattis till er! Jag känner preciiis igen mig i det du skriver om att du alltid drömt om barn och att mammarollen är så sjukt självklar! Jag kan inte ens tänka mig ett annat liv sen jag fick min dotter. Och så härligt med två barn tätt efter varandra. Tycker det är ett bra beslut, varför inte bara köra när man ändå är mitt uppe i det liksom? Så man inte väntar 5 år och glömmer bort hur det är med alla blöjbyten och vakna nätter 😛 Grattis igen!!!