Hemma <3 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Hemma <3

Det finns nog ingen som förstår hur glad och lättad jag är över att vara hemma. Över att behöva ta på mig jackan när jag går hemifrån och att packa ner ungen i åkpåsen och få känna kylan mot kinderna. Jag älskar det! Resan hem från Kap Verde gick helt okej. Belle sov 1,5 timme av 7,5 och var ganska uttråkad. Det gick dock utan gråt och grin vilket jag är så glad för. Mamma hämtade oss på flygplatsen och i bilen på väg hem så blev Belle åksjuk för första gången. Stackarn ville inte att vi skulle underhålla henne, och så efter lite gråt så började hon hulka och kräktes lite. Det var precis när vi släppte av mamma hemma hos henne, så jag gick ut med Belle en stund så hon fick lite frisk luft och sen hade vi bara max 1 minut i bilen hem. Jag vet att jag blev väldigt åksjuk när jag var liten. Men brukar det börja så här tidigt? Har ni åksjuka barn? Hur gör ni för att underlätta resan? Belle sitter ju i stolen bakåtvänd så hon ser inte vägen… Eller var det bara på grund av den långa resan och trötthet som hon började må illa och kräktes kanske? Sista biten gick det i alla fall bra. Hon var dock inte sig själv och på natten fick hon feber och blev förkyld…

Igår kväll var jag tvungen att gå och handla blöjor och ersättning, så packade ner älsklingen i vagnen med varm åkpåse och mjuka kläder och oj vad skönt både hon och jag tyckte det var att få lite frisk luft. Underbart. Jag ville liksom inte gå in, men jag hade både tulpaner, blöjor och matkassar med mig, så det var lite osmidigt att gå en långprommis då. Plus att Belle faktiskt var(är) sjuk.

Men underbart att vara hemma!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Små barn kan kräkas av förkylning. Vår minsta gör det om febern stiger i snabb takt. Dock kan de bli åksjuka tidigt. En del barn när man byter till andra stolen. Kräktes hon bara lite skulle jag inte tro magsjuka – då kommer det MASSOR (enligt min erfarenhet).

 2. S

  Min son gjorde samma sak efter en lång flygresa sent på kvällen i taxin hem.. han var dock lite äldre än vad Belle är nu.. tror det kanske var en blandning av flygresan, trött tjej & att hon var sjuk?
  Håller tummarna att hon inte blir åksjuk redan nu! Välkomna hem!

 3. Maria

  Vår son kräks alltid i samband med att han får/ska få feber. Överväg om det kan vara orsaken och inte åksjuka 🙂 Hoppas på samma för er, åksjuka är så jobbigt.

 4. Moster

  Morbror Matte har åksjuk skrutta. Prata med honom 😐
  Jag kan inte ge något annat råd. Mina har aldrig kräkts i bilen trots långa resor.
  Puss

 5. Sandra

  Min dotter blev åksjuk första gången när hon var 1 år och 4 månader, men då trodde jag det berodde mest på att det var så galet varmt i somras. Men vi testade lite olika saker och det som vi har kommit fram till som funkar för vår dotter (alla barn är ju olika) är att: gå upp i vanlig tid och få i henne frukost och sen vänta någon timma innan man åker så att maten får lägga sig ordentligt och sen så får hon titta på något som hon gillar på iPaden och i bland försöker vi täcka för hennes fönster men någon filt eller liknande så saker inte bara ska swisha förbi utanför fönstret. Hon blir dock bara åksjuk när man åker långt, men det kan vara tillräckligt jobbigt! Hoppas ni hittar någon lösning som fungerar för Belle, för enligt BVC finns det inte så mycket man kan göra förens dom blir ca 4 år då finns det tabletter och armband eller att dom får sitta framåtvända. ❤️

Annons