Jag hade sönder den… – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Jag hade sönder den…

Okej hörrni. Alltså vad hände idag egentligen… Jag vaknar, Linus är iväg på morgonmöte med jobbet och under tiden jag fixar frukost till mig och Belle så fick jag panik på alla kökshanddukar vi har i ett av skåpen i köket. ALLA handdukar vad skitiga. Varför lägger man ens ner en smutsig kökshandduk i lådan kan man ju undra.. Så jag tar alla och lägger in dom i tvättmaskinen. Kör igång den som vanligt men ser att en av handdukarna fastnat med hörnet i luckan där man öppnar/stänger. Så jag pausade programmet som påbörjats och skulle lite smidigt öppna luckan. Även fast jag såg att lampan vid luckan lyste rött ( vilket betyder att den är låst, eftersom det är vatten i). Men dum som jag är tog jag i lite för hårt i handtaget och skulle öppna den ändå. Och vad händer då tror ni? Jo, handtaget går ju sönder. Fjädringen lossnade på något sätt. Men jag tänkte att det kanske löser sig när programmet körts klart. Vid den här tiden hade Linus kommit hem och icke… Helt jävla trasig. Det fanns inte en chans att vi kunde få upp den… Eller rädda våra stackars handdukar där inne…
SÅ. Det blev ju bara för mig att åka och köpa och pynta för en ny. Men vet ni, det behövdes faktiskt. Våran tvättmaskin var helt kass och torktumlaren ska vi inte prata om… Den var fruktansvärt gammal och det lät som om det var krig inne på badrummet när den var på. Riktigt dålig timing i och med att vi åker på fredag, så det här var vi ju tvungna att lösa direkt för att kunna tvätta upp allt som vi behöver till resan.

 

Måttligt glad över att behöva göra det här på en dag som jag egentligen bara behövde vila på..
Men. Iväg för att köpa en ny. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Perfekt. Och exakt vad vi behövde. Vi hänger nästan all tvätt (Belles kläder krymper i tumlaren, Linus vill ABSOLUT inte tumla NÅGOT av sitt, så jag tumlar underkläder, handdukar och sånt som redan är tvättat 230 gånger) så vi skippade två separata maskiner.

Men sen var ju problemet också.. Hur ska vi hinna få den installerad, helt idag? Ringde till pappa. Pappa kan allt när det kommer till sånt här. Och självklart har han stenkoll på grejerna och har certifikat. “Det är klart vi löser det där”. Så, med en splitter ny maskin i bakluckan bar det hemåt för att försöka 1. få in den. 2. få ut och avinstallera dom gamla maskinerna. 3. få den nya på plats och installerad utan att få en stöt och dö.

Så idag har jag lärt mig hur man installerar en tvättmaskin och drar elen för hand. Vi har en eldosa i stället för ett eluttag, då ser det ut så här. Med pappa som befinner sig i utlandet på facetime och jag med mejseln i högsta hugg så fick jag ganska snabbt ordning på det hela.

…Och voila!

Så så så skönt att det här blev av idag. Ett himla kämpandes (främst av Linus som fick göra det mest tunga jobbet) i flera timmar så står den nu på plats och plingar så fint när Belle är där och trycker. Det här är den perfekta tvättmaskinen. Det är inte sponsrat (I wish tho, haha), men den är GRYM. Det är touch på panelen och den plingar när man trycker (vilket jag älskar, men det går att stänga av också), så ni kan ju förstå att Belle älskar den… Men vet ni vad den har? Barnlås! Så nu är barnlåset aktiverat så att den plingar när hon “trycker”, men ingenting ändras. Ja, ni hör ju. Jag älskar min nya maskin… <3

Nu ska jag sova. För imorgon är det dags för första tillfället med kurs 2 i babysim! Ska bli så mysigt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Åh vad irriterande när sånt där händer, men skönt att det löste sig ganska bra ändå. Duktigt av dig att våga ge dig på det där själv! Hoppas ni har en fin onsdag, och får en härlig semester.

Annons