Fyfan vilken natt… – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Fyfan vilken natt…

Idag är jag tacksam. Tacksam för hur mitt liv ser ut idag. Om någon hade talat om för mig att mitt liv skulle se ut som det gör idag, för några år sedan så hade jag dock inte blivit så förvånad. Jag har alltid varit en otroligt familjekär tjej. Jag älskar att umgås med familj och vänner och har velat starta min egen familj relativt tidigt i livet sedan jag var liten. Jag har alltid längtat efter att få vara mamma och alltid haft en dröm om att åka på semester med min egen familj, och om ca en vecka så slår den in. Jag, Belle och Linus ska åka på semester tillsammans, bara vi.

idag har vi bara tagit det lugnt. Vi hade nämligen en liten tjej här hemma som vägrade somna inatt. Jag skulle få sova på soffan för att jag är helt slut. Jag hade verkligen behövt en hel natt utan att dona med Belle. Men så ska man ju aldrig säga, såklart… Jag somnade i soffan och vid 01.40 kommer det en liten tjej gåendes från sovrummet med en trött pappa hack i häl. Hon somnade runt 21 och hade där med sovit ett bra tag. Linus försökte natta henne igen och jag försökte ligga kvar på soffan för att jag verkligen behövde sova. Men alla som har barn vet nog hur det känns när man hör sitt barn ligga och gråta/skrika, för mig är det omöjligt att inte hjälpa till då. Dyngtrött gick jag in till sovrummet där dom var och försökte hjälpa till att natta.
Jag vet inte vad det var, men hon vägrade verkligen att somna. Gnällde, grät och skrek om vartannat och jag höll på att börja gråta där ett tag. Det finns ingenting så hemskt som sömnbrist om ni frågar mig. Jag tänkte att hon skulle förstå att om vi ligger kvar i sängen och blundar och försöker natta henne som vi brukar. Men icke. Eller så fattade hon men vägrade bara.

Så fort hon somnade (vilket hon gjorde flera gånger) så tog det max 7 minuter innan hon började gnälla igen. Och nej, hon hade inte ont, hon är inte sjuk, hon var bara övertrött och ville inte sova.
Klockan 03.30 fick jag nog och gick upp och vaggade henne i famnen ett bra tag innan hon somnade. När jag sen skulle lägga mig ned mer henne så vaknade hon direkt, så klart. Så vid 3e försöket så somnade hon faktiskt och sov fram till 10 imorse. Men gissa om vi är trötta idag…

Vi alla däckade på soffan strax efter lunch hemma och sov nästan 3 timmar. Behövligt. Efter det tog vi oss till polisen för att hämta ut Linus pass som vi behöver inför resan. Sen blev jag hungrig och vi bestämde oss för att käka i Sickla på Sovel, älskar det stället! Ser ni hur mysigt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. MammatillS

  Du är en så fin förebild för mig, ser verkligen upp till dig, både som mamma å för den Andrea du är😊. Glöm aldrig att du är världens bästa mamma till ditt barn, du är grym!!! Massa kramar

 2. Ellen

  Usch känner med er!! Min son sov fruktansvärt dåligt under hans första år. ALDRIG mer än 3h sträck och jag tog varje natt själv pga min sambo jobbade och sonen var så mammig. Ibland får vi fortfarande använda ett ”white noise” för att han skall somna om på natten (14 mån). Så jobbigt med sömnbrist, speciellt när man blir orkeslös och humöret svänger. Hoppas hon sover bättre inatt! Kram

 3. Sophia

  Gud va underbart med semester!!!!
  Förstår verkligen vad du menar, sömn förstår man nu iaf att det är A o O för att fungera. Skall aldrig ta det för givet igen,, min son är lika gammal som Belle ungefär och han har de sista 4 nätterna vaknat kl 01/02 och vart vaken till 05… skjut mig. Jag har ordagrant gråtit när man har kämpat i tre timmar, så trött så man mår illa. Har börjat fundera på om de är nån utav alla dessa j*vla utvecklingsfaser som ställer till det!?! Ber att dom båda sover inatt, hela natten lång 🙏🏻☺️

Annons