Hey Afrika! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Hey Afrika!

Godkväll fina ni. Jag skrollade förbi Lojsans inlägg där hon skrivit att dom ska på sin första familjesemester tillsammans sedan deras lilla kom, så mysigt, och kom då på att jag helt glömt bort att berätta för er att vi åker till Afrika om ca 2 veckor!

Jag har velat åka till värmen den här vintern men inte riktigt vetat vart vi ska åka samt att vi bara inte har tagit tag i det. Så ett tag innan jul började jag kika på resor för mig, Linus och Belle till olika ställen. Jag kikade Thailand, men det känns som en så lång resa för att bara vara borta en vecka (det blir svårt för Linus att ta mer semester så tätt inpå mer än en vecka), så det gick bort. Kollade Dubai, men där har jag varit och det kändes inte heller helt hundra även om jag gillade det. Sen slog det mig att jag verkligen vill ha semester, och att åka utomlands med barn kan ju lätt bli allt annat än semester eftersom man måste dona mycket mer än vad man annars hade gjort hemma. Så jag bestämde mig ganska direkt för att jag ville ha ett ganska barnvänligt hotell med barnpool och någon lekplats som vi kan hänga vid och rasta barnet vid när det krävs. Men jag vill ändå att vi ska kunna ta oss iväg på äventyr och helst en plats ingen av oss varit på innan. Googlade runt lite och ganska snabbt kom Sal, Kap Verde upp som ett av de mest populära resemålen just nu. Kikade vidare och det verkar ju helt magiskt! Flygresan är på ca 7 h och det är direktflyg, vilket ändå känns överkomligt. Pratade med flera som jag vet varit där och alla sa att det var fantastiskt, men att man på kvällen kan behöva en långärmad tröja eftersom det kan blåsa lite.

Så, jag hittade ett perfekt nybyggt hotell som hade allt jag kände att vi ville ha. Så, jag bokade det till oss och så fick Linus resan i julklapp av mig. Det blir en all-inclusive resa där vi kan försöka ta det så lugnt som möjligt. Jag vill inte behöva stressa omkring på ett pensionärshotell där alla hyshar Belle när hon leker eller plaskar i vattnet, utan barnpool, lekplats och all-inclusive kändes perfekt. 500m till stranden och några få kilometer till staden vilket också kändes helt perfekt.

Så, om ca 2 veckor åker vi på vår första resa tillsammans bara jag, Belle och Linus. Det ska bli så himla mysigt att komma iväg till värmen ett tag. Fylla på batterierna och bara ta det lugnt. Sola, bada, äta, leka, strosa, promenera.

Beach on the island Sal, Cape Verde #Kaapverdie

Både stränderna och havet ska vara helt amazing. Jag längtar!!!
(bild från pinterest)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alice

    Åh vad skönt med semester!! Hur lång är flygtiden dit ni ska och vill du säga vad det kostade? Jag och min pojkvän vill åka iväg i april/maj och ser att det är bra temperatur i Kap Verde men funderar på om en vecka där känns för kort om det är dryg flygresa.. Hade varit jättesnällt om du ville skriva ett inlägg om det samt vad ni valt för hotell osv då jag suger på att kolla/boka resor hehe 😀

Annons