Ettårskalas och nyår – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Ettårskalas och nyår

2019 – Välkommen!

Hej fina ni och gott nytt år! jag hoppas att ni hade en kanonkväll igår. Vi startade dagen med frukost på sängen för vår älskade Belle på ettårsdagen. Helt otroligt att vår lilla tjej redan är 1 år.
Hon var som vanligt svårväckt och trots sång, paket, kramar och pussar så tog det ett bra tag innan hon vaknade till och öppnade sina små gröna. 

Vår älskade ettåring som fortfarande vissa dagar har problem med ena ögat. Det ena ögat blev helt bra efter ögoninflammationen hon hade i somras, men det andra verkar tyvärr vara lite trögt… Vi ska på ettårskontroll på bvc om några dagar så vi får se hur det blir då. Ögat har blivit mycket bättre och hon lider inte av det, så jag tror att jag skulle vilja låta det vara. I nästan alla fall så löser det sig på egen hand. Det var värre när hon var mindre när vi fick göra rent bägge ögonen säkert 5-10 ggr per dag. Hon blev jätteirriterad och stackarn kunde inte ens öppna ögonen när hon vaknade.. Hoppas att det försvinner snart!

Gosan  sov innan kalaset så hon var redo att röja när folket kom. Vi bjöd på frukt, tårta och kaffe. Jag kände att jag inte orkade mer eftersom vi skulle ha nyårsmiddag hemma senare också. Nästa år kommer vi ha Belles kalas några dagar innan eller efter i stället för på samma dag. Vi kommer självklart att fira henne på hennes dag. Men kalas för vänner och familj får bli på en annan dag helt enkelt.

Sen hade vi några timmar på oss att äta, städa undan, ta det lite lugnt, innan kvällsgästerna kom! Vi var alltså 4 par var av 3 st med barn och det sista med hund. Så himla mysigt att vi har så bra vänner som har barn i samma ålder som Belle. Det är verkligen guld värt.
Vi åt gott, umgicks och hade det allmänt bra. Ungarna skötte sig kanon och det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade kunnat tro. Jag tänkte att det skulle vara kaos mest hela tiden, men barnen hängde i vardagsrummet och lekte under tiden som vi åt. Vi delade upp middagen så att alla par hade en rätt att stå för, och mellan rätterna så förflyttade vi oss till vardagsrummet och hängde.

Sabina, Dogge, Belle och jag.

Konstigt att vissa av bilderna blev så himla suddiga..? Jossan, Kevin och Ellie.

Mammas älsklingstjej. Hon är verkligen bäst!

Sabina och jag, en ganska nyfunnen vän som har kommit till att betyda väldigt mycket för mig det här året. Vi träffades när vi var gravida och sen dess har vi bara blivit tightare vänner vilket jag verkligen uppskattar.

Belle och gudmor <3
Vi ville gå ut och kika på lite fyverkerier vid 12-slaget men märkte ganska fort att det inte var någon idé då det var mängder av fulla människor som inte kunde hantera sina fyverkerier. Det var helt ärligt riktigt vidrigt. Det var flera gäng som hade köpt sådana singel-raketer som man ska sätta i en flaska eller i snön, ni vet? Bara det att majoriteten av dessa föll och sköts iväg vågrätt i olika riktningar mot flera folksamlingar så att ett kaos utbröt. Jag höll Belle innanför jackan med ryggen mot fyverkerierna och sprang hem i panik, helt skakis. Vi var bara max 1 minut bort från oss, så det gick snabbt för oss att ta oss hem. Och vi som hade tänkt att kolla på avstånd (självklart med tanke på barnen)… Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv kam jag säga. Vidrigt var det. Vad jag vet så kom ingen till skada och Belle märkte inte av så mycket, vilket jag båda är väldigt tacksam för. Men aldrig igen. Kommande år så stannar jag inne med barn och djur. Och tills nästa år så hoppas jag också att det har blivit olagligt med tanke på all skit det medför. Förstör miljön, skrämmer djur och skjuträdda människor. Nej, inget för mig.

Så, året fick ett lite traumatiskt 10 sista minuter, men annars var kvällen fantastisk. Jag är jättespänd på 2019 och är helt säker på att det kommer att bli ett fantastiskt år.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pernilla

  Bra att du gick in för om man vill visa sina barn fyrverkerier så tycker jag att det bästa är att kolla i fönstret. Belle hade kunnat bli riktigt rädd. Folk som tar med sig sina hundar ut eller att lämna dom själva är inte heller ok, i mitt tycke. Jag tycker fyrverkerier och smällare är vidrigt! Stackars alla djur och inte heller bra för vår planet. Så många djur som dör, förra nyår så såg min yngsta dotter (20 år) fåglar som flög i panik och inte visste vart dom skulle ta vägen och många föll ner i marken svårt skadade/döda av fyrverkerier 😢😡

  Grattis söta Belle och Gott Nytt År ✨🎂🧸🎈🎁❤️

 2. Tilda

  Det har redan blivit olagligt från och med 2019 att sälja raketer med pinnar till privatpersoner, så förhoppningsvis blir det bättre nästa år❤️

 3. Johanna Göransson

  Det är sorligt att folk inte kan bete sig om dem nu tvunget ska snälla fyrverkerier på fyllan! Skönt att ingen kol till skada.
  Så otroligt fin klänning du har på dej! Vart kan man köpa den? 😍

 4. Johanna

  Det är sorligt att folk inte kan bete sig om dem nu tvunget ska snälla fyrverkerier på fyllan! Skönt att ingen kol till skada.
  Så otroligt fin klänning du har på dej! Vart kan man köpa den? 😍

 5. Emma

  De ”enskilda” rakterna eller vad man ska säga kommer bli olagligt från och med nästa nyår! Men mindre ”tårtor” och vad det nu kallas kommer fortsätta vara lagligt, ska man ha större så krävs särskilda tillstånd, om jag förstått det rätt!
  Tycker också det är hemskt med raketer, så läskigt när man har barn och djur 😭

 6. Cissi

  Usch så otäckt 😱

  Men måste fråga en annan sak om det är okej 💓 Hur du redigerat dessa bilder? Är det i appen VSCO och i så fall vilket filter? 💖

  Kram

 7. Alicia

  Som jag förstått det är det olagligt f.o.m nu 2019! Så 2018 va sista året med lagliga fyfverkerier, ny krävs det specifika tillstånd😊

 8. Alicia

  Som jag förtstått det är det olagligt f.o.m nu 2019! Så 2018 va sista året med lagliga fyfverkerier, ny krävs det specifika tillstånd😊

Annons