Där stod jag helt ovetandes – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Där stod jag helt ovetandes

På exakt den här platsen för exakt 1 år sedan var jag och köpte jordgubbar och choklad, helt ovetandes om att jag skulle vara mamma bara några timmar senare.

Det var en slump att vi gick till Maxi idag. Vi handlar aldrig där. Förutom när allt annat är stängt (det är öppet till 23) eller som idag, när vi skulle nyårshandla och allt inte fanns på den närmsta butiken som vi vanligtvis handlar på. Och det slog mig inte förens jag gick förbi Marabou-hyllan. Här var vi. Innan vi var mamma och pappa. För exakt ett år sedan.

Varför blir jag blödig av att skriva det här? haha!

Idag när vi stod där så ser livet så mycket annorlunda ut, än året innan. Jag har lärt mig så fruktansvärt mycket under 2018. Det är det absolut bästa året i hela mitt liv. Och vet ni? Jag tror att det alltid kommer att vara det också. Det var vårt “första år”. Första graviditeten som innehäll dom första sparkarna, första kub-testet, första rutinultraljudet, ja ni förstår. Första av allt. Det är så jävla mäktigt. Och även om jag skulle bli gravid igen så vet jag att det aldrig kommer kännas på samma sätt, och det är inte första gången. Troligen så kommer jag känna mig så mycket mer lugn inför allt. Sen vet jag ju redan hur processen går till. Det visste vi liksom inte den här gången. Allt som har med graviditet, förlossning, foglossning, försäkringskassan, föräldrapenning, första inköpen till bebis, hur man klarar av den första tiden, vad man behöver, (listan kan göras lång) var helt nytt. Fruktansvärt känslofyllt. Jag vill göra det igen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.