Våra julplaner – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Våra julplaner

Jag har alltid varit en av många barn som har haft föräldrar som firat julafton på olika platser. Jag har skickats land och rike (överdrift men ni fattar) för att hinna med att träffa alla nära och kära. Jag har självklart velat träffa mina alla nära och kära, men det har resulterat i mer bilåkning mellan ställena än tid med dom. Så i år börjar vi köra varannat år. Så varannat år kommer jag att fira med mammas sida i Loftahammar (där jag firat flest jular genom tiderna) och då har vi matchat in så att Vincent (min lillebror) som också kör varannan jul mellan mamma och hans pappa, är där samtidigt. Och som i år så firar Vincent med sin pappa med familj och jag firar i Motala med både pappas sida och Linus familj. Det är väldigt bra det där att vi båda har släkt och familj i Motala.

Så, morgonen den 23e åker vi och lämnar Gördis hos min kompis som kommer att vara hemma i Stockholm i jul och mysa med henne. För att sedan packa in oss, all packning, barnvagn, julklappar och hela skiten i bilen för att plocka upp Kevin och Jossan (min extrabror och hans flickvän) och deras hund och åker ner mot Motala. HUR ska vi få plats är ju dock frågan… Jag vet att pappa har åkt ner med mestadels av Kevin och Jossans packning och julklappar, men vi är alltså 5 pers varav 1 barn i bilbarnstol som tar ganska bra plats, och utöver det en hund. Men som det sägs. Finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Väl nere i Motala så kommer vi landa hemma hos Linus mamma där vi kommer att bo majoriteten av nätterna. Jag tror att jag vill sova en natt hos farmor och farfar, men vi får se. Då väntar uppesittarkväll! Vi ska spela både Plump och Risk har jag tänkt, haha! Jag älskar hur jag gör planer utan att ens ha kollat med resten av gänget.

På julaftons morgon ska alla få varsin  julstrumpa med en liten grej i. Jag ska fixa något till Linus kom jag på nu. Det måste jag göra imorgon. Sen antar jag att vi äter frukost tillsammans, tar det väldigt lugnt, duschar, fixar, donar med mat och sånt, kollar Kalle. Sen är det dags att röra sig hem till pappa och Maria där vi kommer bli ett rejält gäng. Jag, Linus och Belle, Pappa och Maria, Kevin och Jossan, Jossans Mamma och Pappa + farmor och farfar, Elliot och Tilda (min andra extrabror och hans flickvän), Linus Mamma och hennes man Michael och sen skulle farmor och farfar komma förbi på en glögg en stund efter dom varit i kyrkan. SÅ mysigt, älskar att vi är ett stort gäng. Det blir lite knytis, julklappsleken, julklappsutdelning och massa mys. Så glad över att vi har Belle med oss den här julen. Det är nog det jag är mest tacksam och glad över.
Jag kommer att vara helt nykter av flera olika anledningar. Jag behöver inte dricka för att ha det bra på julafton. Jag vill inte dricka när Belle är med. För mig är det så enkelt att skippa det. Jag är SÅ tacksam för att jag i mina yngre dagar inte sett mina föräldrar berusade och fram för allt inte på jul. För mig hör alkoholen inte dit bara.

Sen har vi inte så mycket planerat under dagarna men den 25e är det alltid kalkonmiddag hemma hos farmor och farfar (som jag redan längtar efter) och den 26e ska vi fira lite minijul hos Linus mamma med hans bror, flickvän och Belles kusin Signe! Vi kommer att åka förbi alla nära och kära där nere och försöka att inte stressa ihjäl oss helt!

Jag hoppas att ni får en superfin jul fantastiska ni, 2019 händer det mycket roligheter som är värt att fira!

Såhär såg der ut förra julen. Då hade vi inga planer förutom mat och julklappsleken hos mamma. Jag var ju beräknad den 25 december så vi bestämde oss för att inte åka iväg alls!

Vaknade upp med den här magiska magen som jag saknar sååå mycket… Men alltså ser ni hur svullen jag är? Kolla mitt ansikte! Den delen av graviditeten saknar jag inte.. I slutet var jag så svullen att jag fick ont i mina handleder på nätterna på grund av att jag var så vätskefylld..

Pussades och längtade tillsammans..

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.