Vakna upp! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Vakna upp!

“Jag vill inte klanka ner på dig, men…”. Vad är det med dessa kommentarer och varför skriver man först att man inte vill klanka ner på någon men SEKUNDEN senare faktiskt gör det? Jag har aldrig förstått och kommer aldrig göra det heller.

Det är inte alls ofta jag får negativa kommentarer men när jag får det så är det i 9 av 10 fall en sådan. Och i många fall så handlar det om Belle. Men det här att det finns vissa av er som skriver att ni är oroliga för henne. WHY?! Haha, alltså förlåt men det finns ingenting att oroa sig för. Hon är världens mest välmående unge och det syns ju på långa vägar när jag lägger upp vardagsbilder eller videos där ni får se henne. Jag fattar att man kan bli orolig om man ser på ett barn att det inte är välmående, men då är det fortfarande inte okej att klanka ner på någon. Då kan man i stället skicka ett snällt meddelande och visa att man menar väl. Men om man bara skriver det för att irritera så är det ju tyvärr ett hopplöst fall för den som får ta emot det (i det här fallet jag). Och helt ärligt. Skriver någon något elakt till mig så skiter jag i det fullständigt, men när någon skriver om Belle så blir jag irriterad (om det inte är så att personen på riktigt undrar, menar väl eller vill veta någonting).

För ett tag sedan så ramlade det in en kommentar som var i sil med “inte nog med att hon fått ett blomblad i munnen så utsätter du henne gång på gång för livsfarliga situationer”. Med “situationer” så menar personen att Belle får åka i kundvagnen. Men vänta, är det ett skämt eller? Känner jag mest. Ja, Belle fick ett blomblad i munnen och eftersom personen visste om det så har den garanterat läst blogginlägget där jag uttrycker min oro i situationen som infann sig. Och det är ju inte så att jag ställer henne där i och sen går därifrån, haha… Jag håller ju i handtaget hela tiden för att ha koll. Och det kanske kommer som en överraskning för vissa, men jag kommer aldrig kunna skydda henne från allt. Jag kan inte heller kolla på henne varje sekund av varje dygn, det är helt orimligt och omöjligt eftersom jag har annat att stå i också. Typ allt som innefattar att ta hand om ett hushåll. Hon har ramlat flera gånger och kommer garanterat att göra det flera gånger till i sitt liv. Vissa gånger hinner jag rädda det, andra gånger inte. Och det är så livet funkar, snälla rara. Hon är ett barn!!! Om ni på riktigt kommenterar för att ni är oroliga för Belle så vill jag att ni vaknar upp, för det finns ingenting att vara orolig över. Hon lever sitt bästa liv och det gör även jag/vi. Om du kommenterar det bara för att vara en finne i röven, så var det, men kommentarerna hamnar direkt i skräpposten och kommer det 2st eller fler så blockas ip-adressen direkt ändå. Sååååå, med det sagt hoppas jag att vi kan gå vidare i livet. 

Gladaste ungen, nöjd över att sitta i sin koja. Som dock var intressant i en halv minut innan hon sprang iväg till badrummet och lekte i badrumsskåpet med trosskydd, tampongpaket och toarullar.

De här sötisarna då? Dem är verkligen bästisar. Älskar <3

Ha en fin dag nu fina ni!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. V

  Självklart kommer hon ramla- det gör alla barn men vad personen ifråga reagerade väl på var väl samma sak som jag gjorde när jag såg bilden på din dotter i kundkorgen: det såg jättefarligt ut. Det är en korg i plats på hjul som inte är avsedd för ett barn att åka i och även om du håller i handtaget så kan du inte vara säker på att den inte välter och att Belle ramlar och slår huvudet i stengolvet. Man kan inte jämföra det med att hon slår sig när hon öser runt på golvet i ert hem. Tvivlar inte en sekund på att du är en fantastisk mamma dock men tycker du skall tänka om ang kundkorgen!!

 2. Agnes

  Jag tycker du är så klok och har ett nyttigt sätt att se på saker angående ditt egna barn. Jag har själv en dotter på 1,5 år, jag låter henne klättra och ha sig på det mest. Absolut ramlar hon ibland men det är inga farliga fall. Barn måste få lära sig själva!! Man kan inte passa på dom hela tiden. Låt dom utforska och finns några meter ifrån med ett vakande öga. Fortsätt som du gör, jag tycker du gör ett kanon jobb!⭐️

 3. Alexandra

  Då vill jag meddela alla… min unge på 8 månader ÅT UPP ett blomblad. På 1177 stod det att blomblad i liten mängd var ej farligt men bör ej användas som livsmedel ( no shit 😂). Sååå.. är jag en dålig mamma nu och far även mitt barn illa ut nu?

  Hur orkar ens folk hålla på. Belle.. det syns så väl hur bra hon har det! Kom igen människor, åka kundvagn och få något i munnen. Vad är det med er…

 4. Matilda

  Jag förstår inte att folk orkar! Men jag brukar säga att det finns folk till allt 😑 tycker inte heller att det är mer okej bara för att du ä en större profil!!

  Och man hinner inte med å se allt jämt heller, barn slår sig stoppar knasiga grejer i munnen. Men lite baciller å skit tror jag är bra för barn. Vill tro att immunförsvaret klarar lite mer då 😎 sen behöver man ju inte ta de där med skit bokstavligt som min dotter gjorde… hon fick tag i torkat hönsbajs som låg precis utanför ytterdörren 🙄 men hon lever å hon vart glad 🙈 plus så halvt svalde ett björklöv som hon kräktes upp för det var visst lite svår svalt. Inte mina bästa ögonblick å missa men man ä ju inte mer än människa 😊 samt visst om man ser en mager bebis med blåmärken å sprängfylld blöja… Men Belle ä ju hur söt som helst å verkar ha de hur bra som helst 😍💖

  Boost till dig!

 5. Hanna

  Förstår att du blir trött. Sådana människor har antagligen inga barn eller är överbeskyddande vilket kommer vara olyckligt för barnet i slutändan. Barn ramlar och slår sig, barn stoppar saker i munnen. Ibland hinner man ibland inte. Man kan omöjligt övervaka varje sekund. Det är sådana människor som skäller ut förskolepersonal som går på knäna när det händer deras barn något. Suck suck suck..

 6. Elin

  Jag brukar inte komma med kommentarer MEN nu måste jag bara skriva så ni andra ser och inte bara Andrea. Jag fattar inte vad som får er att tro att ni har rätten att lägga er i Andreas sätt att uppfostra sin underbara och glada dotter! Skäms på er! Jag tror att många som kommenterar och uttrycker sin”oro”, ni har säkert själv barn och VET att man kan inte skydda sitt barn från allt! Jag har själv en dotter på 14 månader och vet att allt kan hända även om man är där hela tiden (vilket man inte alltid kan).
  Sen vill jag skriva till dig Andrea, det är intressant helt klart med dina inlägg, men du SKA INTE BEHÖVA förklara dig när något har hänt. Du är en super fin mamma och det lyser helt klart igenom i alla bilder och video att Belle är en glad unge som trivs❤️ Ta hand om er!❤️

 7. Cherie

  Skillnaden med dej och Belle är att ni är finns till för dom som är intresserade..annars som sagt händer det saker olyckor kring alla barn även på förskolan med utbildad betald personal så händer det olyckor tyvärr med det sagt att alla går igenom det men alla berättar inte !! Tror att många gillar dej för att du är ärlig i ditt liv. Kram

 8. Emelie

  Du verkar vara en helt fantastik mamma ❤️men tyvärr finns det alltid människor som hellre klankar ner på andra än sköter sitt. Fortsätt med det du gör så blir det bra! 😊

 9. Maja

  Du är den enda kända “mamma instagrammaren” jag följer. Just det för att du skriver inte bara om att allt är fantastiskt och du är perfektion. Jag ler då du skrivit om tillexempel blombladet (även om det var hemskt för dig och kunde gått illa för Belle). Men jag ler för jag känner igenkänning. För vem fan har full uppsyn på sitt barn heeeela tiden.
  Tack för att du vågar ta upp riktiga saker.
  Med humor och igenkänning blir vi snällare mot varandra, tror jag.
  💕💕

 10. Angelica

  Så tråkigt att du få kommentarer som dessa. Jag har en son på nio månader som är ganska tidig i sin motoriska utveckling också. Vet inte hur många gånger han ramlat, fått blåmärken. Har tom testat hjälm men det vägrar han. Som du skriver så kan vi inte vara där varje sekund men man gör ju allt för att skydda sitt barn, sitt allt. Fortsätt vara den du är ❤️ Man blir så glad av att se Belles glädje!

 11. Emma

  Tycker het ärligt att det är väldigt uppfriskande att du även skriver om saker som händer Belle. Har själv en dotter på fem månader och ibland känner man sig som världens sämsta morsa men när man kan läsa att saker och ting även händer andra så inser man att det bara är så det är med barn, man gör allt man kan men det är inte alltid man kan skydda dom emot allt. Och t.ex. det där med blombladet har ju fått mig att öppna ögonen för en fara jag inte ens tänkt på! Så nu kan jag hålla koll när hon kryper för nära blommorna och det hade jag säkert inte tänkt på om jag inte läst din blogg. Så tack för att du delar med dig även om det är svårt!

Annons