Jag har lärt mig så mycket idag – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Jag har lärt mig så mycket idag

Jag är tillbaka från riskettan och även (nästan) ensam hemma. Bara Gördis och jag som är hemma! Jag var tvungen att lösa barnvakt till Belle om jag skulle kunna gå kursen idag, och mycket passande så kunde hennes gudfar och hans flickvän hoppa in och ta henne ett par timmar! Kursen är nämligen 3 timmar lång. Så Linus åkte till dom efter jobbet för att käka och sedan åka hem med Bellebus. Oj vad jag saknar henne även om jag uppskattar lite egentid – även om det är att jobba!

Jag klev in på körskolan och sprang ganska direkt på Ellinor (som även hon bloggar och som jag träffade första gången på bloppisen vi hade när jag bloggade för Nouw). Så väldigt skönt att ha någon där som man träffat innan. Nervositeten släppte lite och helt ärligt så tycker jag att kursen var så himla bra. Viktig och inte ens tråkig som långa kurser annars kan bli.

Kursen går ut på att få större kunskap kring risker i trafiken. Till exempelvis vad trötthet, alkohol eller droger kan göra. Vet ni att ungefär 16.000 personer kör rattfull varje dag. 16.000 personer som nästan alla klarar sig utan att skada sig själv eller någon annan, för att dom har tur. Ett exempel som togs upp var ett fall där en man körde rattfull och var jagad av polisen, körde rakt igenom en häck, över en sandlåda där ett litet barn satt och barnet avled direkt. Vet ni vad mannen får för straff? 2 månaders fängelse.
Det här kanske är ett sällsynt fall med lågt straff och jag vet inte varför straffet sattes som det gjorde, men en del av det var för att polisen gjorde fel, då de inte får jaga någon i ett bostadsområde (eller något i den stilen). Diskussionen löd sedan om straffen idag är rimliga eller inte. Och det tycker inte jag. Alla vet att man inte sätter sig i bilen när man har druckit eller är påverkad av något slag. OAVSETT. Så oavsett om den här personen var jagad eller inte så var det ju han som bröt mot lagen redan när han satte sig i bilen full och var en fara för både sig själv och andra. Vissa som gick kursen tyckte att man inte ska höja ett sådant straff utan att se till att personen får hjälp med insidan till att börja med. Och det är ju kanske en fin tanke, men oavsett vad man har för problem så sätter man sig inte i en bil påverkad. Och gör man det ändå så får man ta konsekvenserna. Tycker jag.

Sen är det ju mycket mer som kursen handlar om. Trötthet står också för många av trafikolyckorna (mest singelolyckor) vilket så klart också är skrämmande. Även vad som händer om passagerare inte använder bälte vilket har fått mig att garanterat börja använda bälte på buss. När tillfälle ges då. Eftersom jag i 9 fall av 10 åker med Belle och där med vagn så kan jag ibland behöva stå men hädanefter så ska vagnen självklart sättas fast och bälte på. Använder du bälte på bussen?

Det blir en tidig natt för mig inatt då jag ska befinna mig på körskolan 07.15 imorgon för körlektion! Heja heja!

Nä. Nu får de ta och komma hem. Nu saknar jag min lilla älskling.

Foto: Emma Schödin

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons