Rakar vi Belle? – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Rakar vi Belle?

Hej fina ni!

Det har på senaste tiden kommit flera förfrågningar om varför vi rakar Belles huvud. Men alltså nej nej nej. För det första så finns det liksom inget hår att raka och för det andra, varför?
Belle har aldrig haft speciellt mycket hår. Hon hade lite (jättelite) när hon föddes, men precis som med de flesta barn så tappade hon en del och nu har det nästan inte varit något hår alls i några månader. Dock börjar vi se att det nu växer ut! Det är jätteljust och sidenlent verkligen.
Jag fick hår ganska sent också medan Linus hade massor, så antar att det kommer från mig. Grattis till det Belle 😉

Och ännu en uppmärksammad sak är Belles tårkanaler. Det är flera som undrar om det har blivit bättre och jag önskar att jag kunde svara ja, men det är precis lika illa som när hon föddes… Vi tvättar morgon, mitt på dagen och kväll med vatten över handfatet eller med vatten på en bomullspad. Eftersom hon börjar bli ganska stor nu så tycker hon att det är superjobbigt när vi ska torka rent. Hon vevar med armarna, stretar emot och gapar. Jag hade gjort likadant..! Antar att vi får ställa oss in på en operation när hon är runt 1 år. Edit: Tydligen så är det operation vid ca 2 års ålder..! Finns det någon här som har gjort en sån operation som kan förklara hur det gick/hur de gjorde?

Alltså, hur gulliga är de här bilderna som jag tog på Belle och hennes kaniner idag? Stackarn har ett litet sår i huvudet också… Det känns som om hon alltid har blåmärken lite här och var nu när hon kryper/står och busar omkring..!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anngelica

  Hej!
  Antar att hon har en för trång/tilltäppt tårkanal?
  Jobbar som sjuksköterska på ögonoperation där vi opererar barn med denna problematik. Barnet sövs under ett par minuter och man för in en slang genom tårkanalen som öppnar upp ner i näshålan den kan även få sitta kvar i några månader för att sedan tas bort och då ska kanalen själv hålla sig öppen.
  På vuxna görs detta utan sövning. Går väldigt fort men är nog inte behagligt när man som vuxen är vaken. Barn övervakas i några timmar för att sedan få gå hem.
  Hoppas något var till hjälp. Läs mer här http://www.sankterik.se/sv/sjukdomar-och-besvar/ogonsjukdomar/stopp-i-tarkanal-hos-barn/
  Mvh

 2. Norrlänningen

  Min mamma kompis frågade också om vi rakade vår son och jag fick förklaringen att dom gör så på bebisar i hennes hemland och det var därför hon undrade. Han har inte heller något hår. Så kanske inte är en sådan konstig fråga för vissa. 🙂

 3. Magdalena

  Hej! Vår son hade exakt samma med sina tårkanaler tills han var 18 månader då det försvann helt plötsligt över en natt. Runt ett år var vi på sjukhuset för att kolla allt samt diskutera möjlig operation. Den ska tydligen vara väldigt enkel och man går in via ögat (låter obehagligt men enligt läkaren ingen större fara) och tar bort det lilla membranet som sitter i vägen. Men detta görs som du skrev först efter två år då det inte är någon fara för barnets öga/syn att det rinner och klibbar och näst in till alla växer ifrån det då tårkanalerna blir större. Är dock sjukt jobbigt både för oss föräldrar och barnen att behöva hålla rent hela tiden. Vi har dessutom en sex veckors bebis som också har samma kladd 😱 så är förberedd på minst ett års torkande nu…

 4. Linda

  Min lilla hade också ett öga med trång tårkanal som kladdade ända till nyss! Köp ögonvatten på apoteket samt tvättpad till! – Använd absolut inte bomull sa hon på apoteket. Bomullsfibrerna kan fastna och ställa till det mer för ögat. Prova någon vecka, det kanske fungerar även för er!

 5. Linda

  Båda mina ban hade problem med tårkanalerna när de var små. Dotterns gick nog över när hon var ca fem månader vill jag minnas men sonens höll i sig tills han var ca nio månader. Jobbigare ju äldre de blir men helt plötsligt försvann det av sig själv!

 6. Emelie

  Hej!
  Jag vet att jag hade samma problem med mina tårkanaler enda fram tills jag blev ett år, Jag hann aldrig göra någon operation, hoppas att Belle slipper det med och att det hinner växa bort snart. Kram

 7. Malin

  Min son på 11 månader har haft samma problem med tårkanalerna. Fick torka rent flera gånger per dag och varje gång han sovit kunde han inte öppna ögonen. Men sen för bara några veckor sedan-försvann det bara över en natt. Så konstigt men SÅ tacksamt! Hoppas det blir likadant för er tös och att ni slipper op❤️

 8. Malin

  Min son på 11 månader har haft samma problem med tårkanalerna. Fick torka rent flera gånger per dag och varje gång han sovit kunde han inte öppna ögonen. Men sen för bara några veckor sedan-försvann det bara över en natt. Så konstigt men SÅ tacksamt! Hoppas det blir likadant för er tös och att ni slipper op❤️

 9. jennifer karlsson

  men vaf*n skulle de spela för roll om ni rakade hennes hår?! folk har väl inte med det o göra ändå! Du verkar vara en toppenmamma så ta inte åt dig❤️
  p.s har en son på 1 år o 1 månad ca o han har haft blåmärken nästan jämt sen han lärde sig gå så de är inge ovanligt😘

 10. jennifer

  men vaf*n skulle de spela för roll om ni rakade hennes hår?! folk har väl inte med det o göra ändå! Du verkar vara en toppenmamma så ta inte åt dig❤️
  p.s har en son på 1 år o 1 månad ca o han har haft blåmärken nästan jämt sen han lärde sig gå så de är inge ovanligt😘

 11. Kristin

  Hej!
  Min dotter är nu 14 månader och ska få operera tårkanalerna, väntetiden var 2-3 månader så antar att hon kommer vara ca 17 månader när operationen görs. Dom för då ner en sond genom tårkanaler och rensar, sitter det mycket stopp sätter dom i något sorts rör som ska sitta i 3 månader annars ska det vara rensat och klart efter att som stuckit igenom sonden. Vi fick träffa ögonläkare första gången när hon var ca 6 månader och har fått rätt bra ögondroppar som hjälper, dock i väldigt kort tid men hon slipper iaf kladdet en period. Se till att få komma till ögonläkare så fort som möjligt om ni inte varit iväg då det kan ta tid med alla remisser.. Ögon läkaren sa till mig att ofta öppnas tårkanalerna när barnet börjar krypa och stå. Hoppas det ordnar sig!

 12. Josefine

  Men gud, vad är det för människor som tror att ni rakar henne? Och som sagt, varför skulle ni det?
  Jobbigt med tårkanalerna och att det troligtvis blir operation 😕❤

Annons