Jag vet att spöken finns – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Jag vet att spöken finns

Jag har alltid hört folk lite här och var prata om spöken. Eller rörelse på något sätt som inte är mänsklig eller över huvud taget levande. Jag har inte tänkt att personerna som hört eller känt saker har varit väldigt trötta och yra eller kanske har det varit sant, men det har varit så långt ifrån mig så jag har liksom inte kunnat relatera.

I helgen sov jag Belle och Linus hemma hos Linus mamma som är i Spanien. Vi har alltså helt ensamma där förutom att katten var där. Linus mamma och hennes man har flera gånger berättat att dom sett eller hört saker i huset.

Vi kommer hem ganska sent efter att ha varit hos Linus bror, hans flickvän och dotter. Belle sover, så jag tar henne i famnen och så vi går och lägger oss direkt. Efter en stund när vi ligger där tysta i mörkret så går det något över golvet. Det knarrar liksom inte utan man hör att det är tydliga steg. Ganska små och lätta, så kanske från ett barn eller ett djur. Jag tänker i en sekund att det bara var i mitt huvud. Eller försöker egentligen intala mig själv det. Precis då säger Linus “hörde du det där?”.

1 minut efter det här så börjar Belle plötsligt andas häftigt och bryter ihop i ett gråt. Som om hon drömt en mardröm. Men hon somnar väl om, tänker jag, eftersom hon brukar göra det. Men icke. Hon blir helt otröstlig och tårarna bara sprutar. Vi tvingas sätta igång Babblarna för att hon ska lugna sig och somna om. Sen precis när hon har somnat till, så vaknar hon på exakt samma sätt igen och det här upprepar sig säkert 3 gånger.

Jag tror inte att det är en slump att det här händer precis efter varandra. Både Linus och hans mamma (var tvungen att smsa henne och berätta om vad som hänt) säger att de tror att det är Yoshi, deras gamla katt som hälsade på och att Belle blivit rädd för honom då hon inte är van att sova med andra än mig och Linus.

Efter det här så VET jag att spöken eller andra energier finns. Hur lyder annars förklaringen? Att Belle fick en släng av nattskräck? Ja, så kanske det kan vara, men det förklarar inte stegen som var SÅ tydliga.

Vad tror ni? Har ni upplevt spöken?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viktoria

  Sov hos en kompis när jag var runt 16år gammal, hon och hennes syskon sov alla i samma rum i en lgh och mitt i natten så gick jag och hennes minsta syster upp och gjorde något snabbt att äta, vi stängde glas dörren mellan köket och hallen för att inte väsnas för mycket. Helt plötsligt låter det som om någon sparkar på dörren och vi tittar förskräckt på varandra ”var det du?”, nej sa vi båda så tänkte vi inte mer på det.. när vi var klara gick vi tillbaka in i sovrummet men så fort jag öppnat dörren så kliver jag rakt i en stor pöl med vatten? Bara vi vakna och det var inte där innan vi gick in i köket för pölen var precis utanför dörren.. samma sak inne vid hennes säng, samma sak framför vardagsrums soffan, en stor pöl med vatten.. senare på natten vaknade jag i panik av att någon drog i min fot men alla sov, ingen var vaken… några veckor senare tog dom dit ett medium och visade sig vara fler än en ande där, en riktigt dålig en som dom trodde var den som lämnat allt vatten samt gjorde mer saker, det blev så illa så dom tvingades flytta därifrån..

  Jag tror fullt ut på att det finns spöken och allt sånt.. sen har jag även förståelse om man inte tror och tycker det är rent skit snack för har du inte upplevt det själv är det väldigt svårt att inse att det faktiskt stämmer

 2. Louise

  Hemma hos mig sätts tv:n i sovrummet på av sig själv ibland flera gånger om nätterna så måste dra ut sladden. Hundarna kan bli helt hyseriska eller rädda för ngt och min dotter kan också helt plötsligt brista ut i gråt. Vart med om att brödpaket ramlat ner framför ögonen på mig i köket och massa mer konstiga oförklariga saker.

 3. Sofia

  Usch!
  Jag har ”bara” upplevt något liknande en gång. Jag och en vän hyrde en liten stuga på någons tomt i ett år. En kväll var jag ensam hemma och detta var mitt i Paranormal activity hypen. Jag bestämde mig för att se den i brist på annat och i slutet av filmen går plötsligt min klockradio igång på högsta volym en våning upp. Inte sådär att musik börjar spela utan bara ett högt jäkla brus som att den inte hittar rätt frekvens. Redan lite skakis från filmen flyger jag såklart upp i ren panik! Går osäkert upp en trappa och lyckas efter många om och men att stänga av den. När paniken har lagt sig tänker jag att det säkert är min rumskompis som spelat mig ett spratt och hade ställt om alarmet men när jag kollade dagen efter stod alarmet som vanligt på 07.00 och den har aldrig gjort något liknande sen den kvällen… 😬

 4. Kristina

  Du sa ju att katten var där. Kan det inte varit den som gick runt? Kanske gömde sig under sängen så ni inte fatta vart stegen kom ifrån? 😊

 5. Maja Alfredsson

  Jag tror dig, har ett rent helvete av spöken/andar i mitt hus hemma… Ibland är det riktigt äckligt och obehagligt men kan även kännas tryggt ibland när min mormor är och hälsar på. Jag vet att det finns något där och jag klarar knappt av att vara ensam hemma på kvällarna för alltid händer det något enstaka när jag är själv. Alltifrån att tvättkorgslocket lyfter på sig, hör rösterna övervåningen, hör tydliga läskiga steg i trappan och massa mer! jag vet känslan…//

Annons