Monaco – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Monaco

En av eftermiddagarna i Frankrike så tog vi (“barnen”) oss ut till Monaco med bil. Belle stannade hemma så jag och Linus fick några barnfria timmar. Jag hade absolut inga förväntningar över huvud taget och ibland kanske det är det bästa? För den här kvällen, var en av de bästa måste jag säga.

Först och främst, wow vad Monaco är vackert. Otroligt rent och fint också. Tror inte jag såg en enda fimp, ett enda tuggummi eller skräp någonstans. Monaco var en bilresa på 15 min bort från vårt hus, så det var ju löjligt nära. Vi kom fram på eftermiddagen och var hungriga, så vi promenerade en stund för att hitta något trevligt ställe att sitta på. Tror att klockan var runt 18.30 när vi skulle käka men restaurangerna öppnade inte förens 19.30 och vi var så pass hungriga så vi satte oss på en lite mindre bar och käkade, så inte riktigt vad vi kanske hade tänkt men det funkade ändå super.

Efter middagen så strosade vi vidare genom staden för att hämta bilen och parkera den närmre hamnen där vi skulle spendera kvällen, då fick vi se mycket superfina byggnader och mysiga affärer. Det är väldigt präktigt där skulle jag säga. Flashiga butiker, byggnader och restauranger, med en blandning av pittoreskt. Låter kanske som en märklig kombo men jag var så himla imponerad!

Men hur vackert är inte det här?

Både topp och byxor från H&M, väska från Zara.

 

Här är vi precis ovanför formel-1 banan i Monte Carlo. För grabbarna var det viktigt att gå den banan. Man kan tydligen inte komma tillbaka från Monaco utan att ha gått den, haha. Så jag hakade på.

Vi strosade sedan en stund i hamnen och kollade på de helt sjukt stora båtarna. Eller förlåt, skeppen! Har lärt mig att så stora båtar inte heter båtar utan att det är skepp!

Skeppen som ligger på den bakre bryggan var vidrigt stora. När man kommer så där nära och ser hur mycket pengar vissa har så blir det lite overkligt!

När vi sedan gick inåt för att sätta oss och dricka lite drinkar så tyckte vi att det var lite mycket folk men reflekterade inte så mycket över det. Bara några minuter senare så talade dom ut i högtalarna i hela hamnen att en fyverkeri-tävling skulle hålla rum om 20 minuter. Så galet bra timing! Vi hittade ett trevligt ställe som vi satte oss på och beställde in, och en stund efter så började fyverkerierna och det var otroligt mäktigt. Fick dock en liten klump i magen med tanke på alla djur där ute..
men en helt perfekt dag med poolhäng första halvan för att sedan uppleva det bästa av Monaco!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons