Hur vi gjorde med mat till Belle och hur flygresorna gick! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Hur vi gjorde med mat till Belle och hur flygresorna gick!

Borta bra men hemma bäst. Stämmer så bra för mig. Jag kan tycka att det är superkul att åka iväg men det är alltid lika skönt att komma hem. Fram för allt nu när vi har barn. Semester innebär inte för oss att “bara ligga och slappa”. För med en 7-månaders som sitter, kryper, står och nu även går om hon har något att hålla sig i så gäller det att vara med. Vi har fått “bara slappa” när hon haft sina sovstunder (som dock är minst 2 st på dagen och helt ok långa), eller så har vi kört 20-mins metoden. Den ena föräldern har allt ansvar i 20 min så att den andra kan sola, bada och lyssna eller läsa bok! Samt att hon sovit i vår säng med oss vilket vi inte är vana vid så vi alla har sovit ganska dåligt.
Vi har fått många frågor om hur vi gjort med mat på resan och eftersom Belle fortfarande äter mest ersättning så fick vi räkna ut hur mycket hon äter per dygn för att sedan multiplicera det med antal dagar vi skulle vara iväg. Dessutom så äter Belle inte pulverersättning då hon blir jättehård i magen av den, så den färdigblandade fick vi ta med oss. Sen tog vi med några barnmatsburkar. Belle äter nu en halv barnmatsburk per dag (lunch), så det räckte med 3 st. Och sen tog vi med lite klämmisar som vi kunde ha när vi var iväg, på flyget osv.

Jag hade inte ork, tid eller lust till att ställa mig och göra storkok för att ta med så det här blev absolut enklast för oss. Och det var inga problem att ta med maten på flygplanet. Du får ta med rimlig mängd mat till ditt barn, så det är alltså ok med mer än 100ml som det annars är på vätska. Vi blev dock stannade på Nice’s flygplats med maten då de ville kolla varje ersättningsflaska som vi hade med oss, men det tog ingen tid och var inga problem alls.

Vi matade Belle vid start och landning båda turerna och det var inga problem alls. På vägen dit så timade vi in hennes sömn så hon sov majoriteten av tiden och var vaken i kanske 40 min. På vägen hem var hon vaken nästan hela vägen, men inte heller det var några problem då vi hade en plats ledig mellan oss, så hon kunde sitta där och leka med sina saker. Inte en enda sur min förutom lite gnäll när hon varit trött. har hon visat på hela resan. Hon har varit så himla duktig!

En som älskar mat!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alice

    Fick hon inte lock för öronen? Vet att många barn får det och det gör så ont i hjärtat när man hör hur ont det gör för dom!
    Kram

  2. Frida

    Hej Andrea. Kan inte du göra ett inlägg med era kvällsrutiner hemma? Sover Belle i egen säng, hur nattar ni osv?
    Kram!!

Annons