Det som inte fick hända har hänt… – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Det som inte fick hända har hänt…

Igår hände det som jag varit rädd för sen redan innan jag fick barn. Belle ramlade. Usch, jag blir helt gråtig när jag tänker på det…

Det känns som om Belle sov en natt och när hon vaknade på morgonen så har hon motoriskt blivit så otroligt snabb och tror att hon kan göra vad som helst. Hon sitter utan problem sedan några dagar tillbaka och kryper även omkring här hemma. Så här om dagen när jag skulle gå in och kolla till henne när hon sov så hittar jag henne krypandes på alla fyra i vagnen. Livsfarligt! Så igår när Linus skulle natta henne igår så sa jag att vi nu alltid måste knäppa fast henne ordentligt så hon inte ramlar ur.

De gick ut på sin promenad, kom tillbaka och Belle sov. Dock inte fastknäppt då hon låg på en tjockare filt för att det var lite kyligt och då når inte knäppena runt. Så vi bestämde att lägga henne i sängen i stället där hon i alla fall är säker. …Trodde vi… Vi sitter med Ellie och Emilia som var på besök ute i vardagsrummet och så hör vi ett dunk. Ingen av oss förstod vad dunket kom ifrån tills 2 sekunder efter när vi hör Belle gallskrika. Tur i oturen så ramlade hon på mattan som är ganska tjock. Dock har vi ju en relativt hög kontinentalsäng så det var ju fortfarande ett högt fall. Det tog kanske 1 minut innan vi kunde lugna ner henne och direkt efter det så fick vi ett stort smile!

Eftersom Ellie var där och har Emilia som är 1 år och har slagit i huvudet på liknande sätt innan så kunde hon lugna oss lite. Tydligen så ska det vara bra att dom skriker direkt vilket hon gjorde. Hennes allmäntillstånd efter var precis som vanligt. Hon har inte kräkts. Hon har ingen bula idag. Så jag tror att vi hade ganska tur med hur/vart hon landade.

Jag tror att hon vaknade utan att vi hörde det och började krypa omkring, troligen mot hennes nappflaska och tertapack med mat som stod på nattduksbordet. För hon han inte ha snurrat SÅ mycket i sömnen. Hon låg långt ifrån kanten och så mycket har hon inte snurrat i sömnen innan. Men vad vet jag? Det går ju så fruktansvärt fort nu… Imorse vaknar jag liksom av att hon står upp (?!?!?!) i sin spläjsäng och håller sig i gallret. What? Varför tror hon att hon kan stå?
Jag hade verkligen önskat att hon kunde ha väntat några månader med att stå och ha sig för herregud var vi springer efter henne och vad hon slår sig… Stackarn!

Emilia delade i alla fall ut pussar som kanske hjälpte lite som plåster på såren? Älskade ungar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Usch, mardröm!! Skaffa en monitor, har haft det till min son sen han föddes. Mina nerver hade aldrig, aldrig klarat sig utan. Tur att det gick bra för lilla Belle!

 2. Lisa

  Usch, mardröm!! Skaffa en monitor, har haft det till min son sen han föddes. Mina nerver hade aldrig, aldrig klarat sig utan.

 3. Angelica

  Hänt oss också, men jag förstår din känsla. Så läskigt att bara höra deras skrik. Ett tips även fast det känns väldigt tidigt, men sänk er spjälsäng till det lägsta. Belle verkar vara riktigt tidig med motoriken så man vet aldrig. 🙂 Glad Midsommar till er.

 4. Emilie

  Gud vad häftigt att hon redan står och kryper runt! Min tös började stå vid 6 1/2 mån och krypa ganska exakt vid 7 månader och det tyckte folk var tidigt! 😊 och nu vid 8 månader har jag fullt upp med att se vart hon är för hon står mest hela tiden. Det är sååå häftigt att se hur dem utvecklas från dag till dag

 5. E

  Det har hänt oss med, 2 ggr faktiskt, men som tur har det gått bra, men fasiken vad rädd man blir och samvetet ska vi inte tala om 🙁 Mitt tips är helt klart en babyvakt med kamera, bästa köpet någonsin!

 6. Cecilia

  Ja de här hänt oss med, 3grr dessutom!!!!!!!
  Vi hann inte med i utvecklingen liksom, försökte barnsäkra o barnsäkra men sonen har hittat nya sätt hela tiden att ta sig runt o över på. Vi har barnsäkrat allt nu. Varenda låda, hörnskydd på alla möbler, har han inte i våran säng, trappgrindar osv. Och tyvärr har vi fått lära oss den hårda vägen, många gånger han gjort illa sig och kunde ha gjort illa sig. Men såklart snubblar han o skadar sig på plana tomma ytor också, han är ju barn o springer runt(16mån nu)
  Försök va ute i god tid med att barnsäkra så ni slipper de vi hade, de skär ju så i hjärtat när de gör illa sig och man känner sig som världens sämsta förälder 🙁

 7. Sofie

  Usch! Samma hände oss så vi skaffade en babywatch eftersom att Lilly fortfarande, efter 1,5 år, sover i vår säng för det mesta ! Då kan man vara lugn när man inte är i samma rum. Det går så himla fort….
  Kram

Annons