Mitt jobb som influencer – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Mitt jobb som influencer

Hur funkar det egentligen att jobba som influencer? Vad tjänar vi pengar på exakt?

Jag punktar nu upp vad jag tjänar pengar på.

  1. Blogga
  2. Samarbeten via blogg/instagram/youtube
  3. Adlinks
  4. Visningar

Hur funkar det då? Bloggen ger mig en lön mot att jag håller en viss statistik varje vecka. Samarbeten funkar så att ett företag mailar mig och skriver något i stil med att ge gillar mina kanaler och att de gärna skulle göra ett samarbete med mig. Antingen erbjuder de direkt en summa för att jag ska göra detta, eller så undrar de om ett samarbete skulle vara intressant över huvud taget. Jag svarar om jag är intresserad och hur mycket en annons hos mig kostar. För min instagram är ju TYP samma sak som en reklampelare fast på en annan plattform. Jag kan dessutom få ut en exakt statistik, företag kan mäta hur mycket sälj som görs via mina länkar till exempel. Efter det kommer vi överens om material, publiceringsdatum och allt som hör till. Jag genomför samarbetet och fakturerar sedan företaget den summan som vi kommit överens om. Adlinks är en länk som jag använder när jag lägger upp på instagram, till exempel: Jag lägger upp en bild på en klänning som jag har på mig, har en specifik länk som jag lägger in och skriver “Swipe up, för att komma till plagget”, antingen så tjänar jag kanske 2kr per klick eller så tjänar jag kanske 10% per sälj som görs via min länk. Visningar på Youtube ger mig också en lön.

Jag tror mig nu ha fått med alla punkter som jag tjänar pengar på, har jag glömt något så ber jag om ursäkt, haha!

Klänningen hittar ni HÄR

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Hejsan, har du några bra tips på hur man ska få en liten nystartad blogg att bli en bra mammablogg som man kan ha som inkomst?
    Vore kul att ha som komplement till sitt vanliga jobb så man kan få mer familjetid i framtiden det vore drömmen 🙂

Annons