Utvärdering av första dyket – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Utvärdering av första dyket

Igår innan babysimmet så laddade vi upp med käk. Jag åt en räksallad!

Eftersom att jag har munsår så får jag inte bada så Linus fick ta babysimmet med Belle igår. Jag var lite ledsen över det då jag verkligen ville vara med denna gång då bebisarna skulle dyka för första gången. Ska jag vara helt ärlig så var jag väldigt nervös innan. Fick adrenalin och pulsen gick upp precis innan Linus skulle ta henne under ytan. Det funkar så att instruktören häller vatten på ryggen som sedan övergår till huvudet och då kommer det i ansiktet på bebisen och bebisen slutar att andas av reflex, då för man ner bebisen under ytan och drar bebisen försiktigt mot sig under ytan och sen upp! Så Belle var under ytan i kanske max 1-2 sekunder. Första gången gick det SÅ bra. Hon rörde knappt en min. Jag har övat hemma i badkaret och hällt vatten över huvudet så att reflexen “sätter igång” i hopp om att hon blir mer vattenvan (läraren sa att det kan vara bra att öva hemma). Och jag tror faktiskt att det hjälpte!
Andra gången hon skulle ner så fick hon en kallsup och drog in jättemycket vatten som hon senare under eftermiddagen kräktes upp, hehe. Så andra gången blev hon lite ledsen. Men så himla sjukt att det funkar så bra och alla bebisar var så himla duktiga! Så väldigt glad för att vi gör detta med Belle!

Efter simmet så åkte vi hem till Kevin och Jossan och där blev det premiärgrillning! Alltså hur gott ser inte detta ut? Blir hungrig när jag kollar på bilden, hehe..!

Sen hände det sjukaste, i bilen påväg hem. Belle har på senare tid varit väldigt mån om att hålla i flaskan när vi matar och att ta tag i den och föra den mot munnen. Idag tog hon den själv med sina händer och förde den till munnen och åt. Hur sjukt är inte det? Hon är alltså 3 månader och 23 dagar gammal?! Sen gjorde hon det igen, och igen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Hej Andrea! Kan inte du skriva ett inlägg om ersättning? Vad ni använder, hur ofta hon äter, hur mycket osv. Funderar själv på att sluta amma och känner att jag har noll koll.

 2. Anni

  hej! kanske lite märklig fråga haha.. men det är så att vi ska också börja på babysim nästa vecka, men jag känner mig lite osäker på vad man ska ha på sig? vill inte direkt ha en liten bikini om dom flesta mammor har badräkter på sig. vad har du på dig om du är med? 😊

 3. Lexochlogan

  stora sonen tog bara ersättning och lillebror nu på 3 månader tar bara bröst, vi försöker med flaska men han vägrar. barn är så olika ❤️ hoppas han här snart vill ta flaska.
  kul med babysim, det skall vi göra med till sommaren/hösten

 4. Amanda

  Hej! Måste fråga. Jag fick en dotter för 1 månad sedan och har haft problem med amningen dom senaste dagarna så har fått ge henne ersättning. Läste att du har gjort det från start och undrar om du har fått höra “dumma kommentarer” kring det någon gång? För till mig säger alla bara att “fortsätt kämpa amma, det blir bättre” och ser ersättning som något dåligt, vilket får mig att må så himla dåligt..! Skulle så gärna vilja ge ersättning BARA men enligt många är det fy och skam. Vad säger du kring det? *nyfiken*

  1. Sofia

   Jag vill bara peppa dig att göra precis som du känner för! Du ska absolut inte bry dig om vad andra tycker! Funkar inte amningen så är det bättre med ersättning! vill du verkligen amma ska du kämpa på (för det kan vara en riktig kamp ibland). Ersättning idag är riktigt bra och barnen tar inte skada av de! Så gör som du känner!
   (Själv har jag helammat mitt första i 9 månader och ammar nu nr 2 som är 3 månader. Men nu har det krånglat lite med lillans vikt så jag är helt öppen för ersättning om det skulle behövas! )

Annons