Uteserveringspremiär, herpes och skrik – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Uteserveringspremiär, herpes och skrik

Hej och alltså WOW vilket väder vi har! Upp mot 19 grader, helt sinnes vad fort det har gått på så kort tid. Jag och Belle har idag varit ute på en powerwalk i en timma och njutit av värdet. Eller mest jag, Belle sov! Helt underbart. Jag har lovat mig själv att gå ut och gå en timma varje dag för att komma igång nu. Och för att komma ut en stund. Detta ska ske även om det spöregnar dvs.

Här om dagen så mötte jag och Belle upp Lisa på söder och satte oss för första gången i år på en uteservering. Hur trevligt? Belle älskade det som ni ser..! Ett minus med uteserveringar är att det är sjukt svårt att hitta en plats där folk inte röker. Vi lyckades hitta en till slut men det är inte det enklaste. Vet ni några ställen centralt i Stockholm där det finns någon uteservering som förbjuder rökning?

Efter det så tog vi en promenad genom gamla stan, också så himla mysigt!

För er som undrar så har jag dragit på mig årets munsår (herpes) på både 1 st blåsa på över OCH 2 st på underläppen. Jag får alltid det när jag solar utan solskydd på läpparna (vilket jag gjorde i sälen. DUMT!), så kände när vi satt i bilen på väg hem från Sälen att det var på G… För er som har herpes så vet ni hur ont det kan göra. Jag har herpes medfött men har inte haft det på nästan 1,5 år så blev lite chockad när jag kände att de var på G. Men det är inte hela världen, det försvinner om några dagar igen!
Någon mer som har munsår? Har ni någon mirakelkur? Får ni också ont? Ibland pulserar det i läppen och värker helt vidrigt mycket… Blir liksom helt svullen i halsen/halsmandlarna (eller bara de vänstra nu när jag har på vänster sida), blir öm i ansiktet och får till och med ont i den vänstra armhålan…?

Sen träffade vi de här favoriterna! Belle, Ellie och Emilia. Hur fin trio? Älskar dom! Det blev middag men kvällen avslutades ganska fort, Belle blev väldigt trött och Emilia är i en fas där hon kan ge ifrån sig ett skrik då och då, och det låter ganska högt, så varje gång Emilia skrek så blev Belle jätterädd och började storgråta, haha! Som tur var så är inte Belle så långsint av sig utan så fort vi distraherade henne med en leksak så blev hon gladare. Men när det hade hänt kanske 5 gånger så var hon nästan otröstlig. Trött liten tjej! Hoppas att det går över snart och att de om några månader kan leka tillsammans! Och tänk vad roligt när de blir äldre sen när vi kan berätta “Belle du var livrädd för Emilia när du var liten”, skämt å sido, vi hade supermysigt!!!

Igår såg loppan ut så här, hur söt? Den där hunden var en av mina favoriter när jag var liten, Blixten heter han, jag hade en likadan fast svart också som hette Sixten, hur bra namn? (S)ixten var (S)vart och (B)lixten var (B)run! Nu har de fått en ny ägare, en glad sådan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lovisa

  Jag får också herpes… kommer ca var tredje till var fjärde månad, usch vad jag hatar det!!
  Min självklänsla sänks till botten och jag vill bara stanna hemna under täcket i ett mörkrum 😭 Jag har märk att det kommer om jag solar (som du skrev utan solskydd på läpparna) och innan mensen kommer, så hormoner+sol=herpes. Jag kör alltid munsårsplåster på kvällen/natten samt ibland på jobbet annars smörjer jag med Anti eller Vectavir, varvar med dom två krämerna. Tack för att du delade med dig att du också får det!!♥️

 2. mikaelaaa

  Så skönt de måste vara o ha så fint o varmt väder o att snön nu e borta. Här går de fort. Men snön e kvar fortfarande och riktigt så varmt som ni har haft de kommer de väl inte bli på hela sommaren 🤣

 3. Michaela

  Jag har munsår (herpes) titt som tätt, får det ofrast när jag solar, är stressad eller sjuk. Jag har haft det sedan jag var liten och hade det förr fleta gånger i månaden, men nu har det lugnat ner sig och då jag får munsår är det enda som hjälper den receptbelagda medicinen Valtrex. Så fort jag känner av den stickande, brännande, kliande känslan tar jag tabletterna (4st) och efter 12 timmar (4st) igen. Om jag tagit dem i tid blossar munsåren aldrig ut eller så går de tillbaka snabbt. Rekomenderar det varmt till alla som har munherpers!!
  Krya på dig me läpparna🌸

 4. Michaela

  Jag har munsår (herpes) titt som tätt, får det ofrast när jag solar, är stressad eller sjuk. Jag har haft det sedan jag var liten och hade det förr fleta gånger i månaden, men nu har det lugnat ner sig och då jag får munsår är det enda som hjälper den receptbelagda medicinen Valtrex. Så fort jag känner av den stickande, brännande, kliande känslan tar jag tabletterna (4st) och efter 12 timmar (4st) igen. Om jag tagit dem i tid blossar munsåren aldrig ut eller så går de tillbaka snabbt. Rekomenderar det varmt till alla som har munherpers!!
  Krya på dig me läpparna🌸

 5. V

  Tycker det bästa är munsårsplåster! funkar som ett skavsårsplåster -hjälper till att läka genom att skapa en skyddande hinna- samt minskar risken att såret sprider sig. Ett extra plus är att man kan pussas utan att smitta andra, bra när man är mamma 😀

 6. Lovisa Ahlqvist

  Hej Andrea!
  Har samma problem som du, tyvärr. När man känner dem där stickningarna hatar man livet en smula haha… MEN – boka läkartid (eller kör Kry fr mobilen), och be att få Valtrex eller Aciclovir utskrivet. så fort jag känner att det är på G tar jag två tabletter och jag slipper det helt! Perfekt även på charterresan då det är mkt sol eller inför mens (att ta förebyggande då man vet att det är hög risk för utbrott). Zouviduo är en bra kräm som lindrar inflammationen och smärtan också. Kram!

 7. Emma

  Jag har också medfödd herpes! Kan va så jävla jobbigt när det värker och “pulserar” i hela läppen och munområdet. Senast jag fick prövade jag en relativt ny medicin i tablettform. Flushnil hette det. Jag bor i Finland så vet ej om det finns i Sverige. Det var 8 st tabletter man skulle ta inom 24 h. Inget annat har nog funkat så bra på mig! Efter 2 dygn var de helt borta och blåsorna blev inte större. Jag tog dem dock precis i början av utbrottet så det kan vara orsaken att de försvann såpass fort! 😊

 8. Line

  Jeg har også hatt herpes fra jeg var liten. Jo eldre jeg ble jo mere plaget det meg. Og på vinteren kunne jeg få deg 2-3 ganger hvis jeg var forkjølet osv. Jeg kontaktet fastlegen min og spurte om råd. Han tipset meg med å ta zink og ekstra c-vitamin året rundt. Jeg tar nå C-vitamin og zink kosttilskudd hver dag og har ikke hatt munnsår på over 2år!🤗

 9. moahakansdotter

  Gud vad härligt att sitta på en uteservering! Hoppas vädret här nere håller i sig också så att uteserveringarna i stan kan invigas så snart vi är redo att ta oss ut bland folk med vår lilla! 😊

 10. Linnea

  har också munsår, använder något som heter ”sorefix” precis när jag känner att det börjar sticka. funkat hitills, inte haft besvär sen december.