Är jag en dålig mamma? – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Är jag en dålig mamma?

Jag tror att vi alla känt att vi någon gång går emot vad som är “rätt” när det kommer till föräldrarollen. Och vet ni vad? Jag tycker att det är så fruktansvärt löjligt med alla dessa pekpinnar som kommer från höger och vänster så fort man gör någonting som inte är “socialt accepterat”. För jag tror att nästan alla föräldrar där ute bryter detta någon gång (många gånger) och gör någonting som samhället eller “en bra förälder” säger att man inte ska göra. Exempel: Ingen skärmtid till barn under 1 år. Det handlar om att FÖR MYCKET skärmtid inte är bra, precis som det är med allt annat, det finns få saker som är bra i för stora doser.

En bekännelse:
Ibland sätter jag på Babblarna så att jag kan få gå på toa och duscha ifred. Och jag är i de stunderna så sjukt glad att babblarna finns. Eller de gångerna när Belle är otröstlig och det enda som hjälper är babblarna, ja då sätter jag på en låt så att hon får lugna ner sig. Men precis som med allt annat, i små doser. Jag tänker inte bära någon skuld eller tro att jag är en dålig mamma för att jag låter mig själv ta en dusch ifred eller att jag tar till det när hon är otröstlig. Jag skulle aldrig låta skärmtiden ta över lektiden som vi har, för vi “leker” (leka= busa/sjunga/gå på promenad etc.) ju nästan 12 timmar om dygnet när hon är vaken och ibland behöver jag få gå på toaletten ifred och det är INGET fel med det.

Med tiden så kommer det säkert komma fler bekännelser här. Jag delar gärna med mig i hopp om att någon annan kanske känner sig som en lite bättre mamma, för jag vet vad som är bäst för mig och mitt barn, alltid. Och du vet bäst för dig och ditt barn, kan vi inte låta det vara så? Sluta MOM-SHAMING och stötta varandra i stället, för helt ärligt, vi alla är människor och behöver få vara det också.

Kolla vilken glad tjeja vi har här hemma idag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. emmaburgos

  Min dotter tittar på TV fleeeera timmar om dagen. Vi har alltid tvn på så hon ska kunna titta. Hon har lärt sig många nya ord från programmen och filmena hon tittar på. Förstår inte hur def skulle kunna vara skadligt.
  Luna tittar på TV mer än vi har lektid. Men när vi leker så har vi superkul också och hon älskar att vara ute i parken och leka.

 2. Emeliee Nilsson

  Jag håller med dig helt! Man känner sitt barn bäst. De som funkar för er kanske inte funkar för oss och tvärtom, men inget som är fel för det, alla är ju olika. Barn är olika. Men många tänker inte så. Tycker de är förjävligt hur andra mammor klankar ner på andra mammor. Onödigt!
  Jag har två barn, och den enda skillnaden tycker jag är att jag varit lugnare med andra barnet. Med första var jag konstant stressad med. Sen tycker jag att jag fått prova mig fram precis som med första för man lär ju känna sitt barn. Och de är ju just de mammarollen handlar om. Man växer i de för varje dag och även om man gör olika så är de inget som är “fel” så länge ungen mår bra ellerhur?
  Samt så är mina barn levande bevis för att barn är olika. De är verkligen heeelt tvärtemot varann.
  Tycker förresten att du verkar vara en alldeles underbar mamma till söta lilla Belle 🙌

 3. RosannasVärld

  babblarna har varit en livboj många många ggr här hemma när våran snart 5 åriga tjej va liten lr ja mindre. Många har åsikter om det här med skärmtid & oftast är det folk utan barn lr äldre . Men sanningen i våran familj är att vi använder paddan mycket & tack vare paddan kan våran 5 åring engelska idag vilket vi upptäckte när vi skulle var undercover med å köra engelska tricket så hon inte skulle förstå va vi snacka om 😂

 4. Felicia

  Jag har också låtit min son kolla på babblarna och låter fortfarande, men som du skriver i små mängder. I dagsläget stå tränar vi till babblarna. Han är 1 år och kan inte stå än, men att ha babblarna på datorn på vardagsrummet lockar honom till att stå och jag tänker inte ha minsta lilla dåliga samvete för det 😊

 5. Inez

  Jag tkr dock att sätta på babblarna åt sitt barn väl ändå är hyfsat socialt accepterat när man gör det som du och många andra säger här – som en räddare i nöden, när man behöver ta en dusch, “göra nåt vettigt” typ. En svårare bekännelse är väl kanske att man skulle göra det bara för att få ligga på soffan en halvtimma el kolla mobilen (som jag gör ibland…).

  Tack för fin och ärlig blogg

 6. Inez

  Jag tkr dock att sätta på babblarna åt sitt barn väl ändå är hyfsat socialt accepterat när man gör det som du och många andra säger här – som en räddare i nöden, när man behöver ta en dusch, “göra nåt vettigt” typ. En svårare bekännelse är väl kanske att man skulle göra det bara för att få ligga på soffan en halvtimma el kolla mobilen (som jag gör ibland…).

  Tack för fin och ärlig blogg

 7. Sophia

  Amen för Babblarna säger jag bara 🙏🏻🙌🏻🤩 (har en son på 4,5 månad) Dom är räddaren i nöden, och även ”barnvisor på svenska” heter den på youtube! 👌🏻

 8. Hanna

  Bekännelse – ibland lägger jag en filt som stöd mot napplaskan så jag kan göra ”måsten” i hemmet medan sonen på 4 månader äter, vissa gånger som du säger, bara för att få gå på toa ifred eller bara inte göra någonting!

 9. Amanda

  håller helt med dig! innan man fick barn så sa man hela tiden: då jag får barn ska dom då inte få göra de eller de eller de. Men i ärlighetens namn så sätter vi också på babblarna då han är hysterisk eller rent utav bara gnällig (bebis är 2 mån) och det är ett säkert kort som alltid funkar!
  vår bebis totalälskar å få se tv med oss på kvällarna och blir förbannad av att måsta ligga ner å inte få vara med så därför får han det!
  det är kanske inte det bästa men jag gör vad som helst för å få den lilla å skratta <3