Ekonomi – Så gör vi – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Ekonomi – Så gör vi

Det här med ekonomi är ju inte helt lätt. Fram för allt inte när den ena föräldern är föräldraledig. I början undrade jag hur vi skulle få ihop det hela om jag ska vara helt ärlig… Men det har gått så himla bra! Nu ska jag berätta för er hur vi gjort!

Jag är mammaledig för tillfället och tar ut 4 vs 5 dagar i veckan. Jag får då ut 8500kr varannan månad och 9500kr varannan månad. Det är ungefär den kostnaden i har i fasta utgifter varje månad. Vi räknar då på bolån, ränta, amortering, bil, försäkringar, mobil, bredband, el var 3e månad, parkeringsplats, sen lite småsaker som alltid tillkommer så som trängselskatt m.m. Så hela denna summan för jag direkt över till Linus så betalar vi räkningarna. Hade jag inte haft mina sociala medier så hade jag här haft ett nollat konto och då hade vi delat på pengarna som blev över från Linus lön. Så vi hade självklart klarat oss fint ändå, men det hade varit lite tight. Och vi hade inte kunnat spara lika mycket som vi gör idag. För mig är det viktigt att kunna spara undan pengar tills antingen de gångerna man inte har, eller om det skulle hända någonting, sen till resor och nöje. Det är alltid skönt att ha pengar undansparade, så har man möjlighet så tycker jag att det borde vara en prioritering!

Eftersom jag får in pengar på mina sociala medier så behöver vi inte dela på Linus lön utan på de dagarna som jag inte tar ut föräldrapenning så kan jag ta ut en lön från mitt företag eller passa på att göra ett samarbete. Det är också under dessa dagar som jag förbereder kommande samarbeten för veckan/månaden. Och även lite tidsinställda inlägg här! Så tacksam för att jag har möjligheten att jobba så som jag gör på de dagarna jag ej tar ut FP. Guld värt verkligen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hannah

    spännande läsning och kul att ni så öppet delar med er! hur tänker ni kring att spara föräldradagar till tex sommarlov, jullov osv?

  2. simoneviebke

    Riktigt bra (och skönt för själen!) med ett etablerat sparande. Låter som ni har en bra plan på G. Själv ska jag bli studnet på heltid till hösten så sånna här planer är grymma för att lära mig lit eom upplägg osv.

  3. En annan mamma

    Hur är det med din arbetsplats, på de flesta ställen (som jag uppfattat det) får man 10 procent av sin lön i 180 dagar? Dock oftast ingenting som sker automatiskt utan kräver att man anmäler det själv. Säkerligen har du stenkoll, men skadar ju inte att lämna en kommentar om inte för dig så för någon annan som ser!

Annons