Svar på frågestunden, DEL 2 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Svar på frågestunden, DEL 2

Hur träffades du och din kille?

Svar: Vi träffades genom gemensamma kompisar och genom mina extrabröder. Kevin (min extrabror som vi brukar hänga med en del, ni vet?), han och Linus är bästa vänner sedan flera år tillbaka och när Kevin flyttade upp till Stockholm så hängde jag och några vänner med dom lite och där träffade jag Linus. Sen började jag och Linus jobba tillsammans när han flyttade upp till Stockholm.

Saknar du ditt liv innan fick barn?

Svar: Nej, inte alls! Jag upplever mig själv som en mycket gladare, mer positiv människa nu än innan. Jag har min Belle, min Linus, ja, min lilla familj som är det finaste jag har. Jag hade inte bytt ut mitt liv mot någonting i världen!

Två bilder från tiden när jag och Linus precis börjat träffas och vi var så där nykära så att det pirrade i magen varje gång man fick ett sms. Långt innan vi visste att en liten Belle skulle komma och förgylla vårt liv tillsammans.

Hade ni tänkt på andra namn till Belle och vad är henne fullständiga namn??

Svar: Ja, eller vi har sjukt olika smak på namn så vi diskuterade namn väldigt mycket. Jag ville att hon skulle heta Rio och Linus ville att hon skulle heta Svea. Sen hade vi Juli (uttalas som månaden juli) men Belle kände vi passade bäst! Hennes fullständiga namn är: Belle Joyce Cherie Bergman. Joyce heter Linus farmor, Cherie heter min mormor.

Hur stor är Belle nu? Så himla söt!

Svar: Hon är 3 månader nu! Tack!!

Hur gjorde ni när ni gick över till flaska, vill börja gå över till flaska med min lilla tjej men hon snuttar så mycket på bröstet så hon blir sur om hon inte får det.

Svar: Jag har använt amningsnapp sedan Belles födsel (när jag väl ammade), när hon var ca 2-3 veckor så slutade jag amma helt och gav bara flaskan, sen varvade vi med amning (med amningsnapp), ersättning/bröstmjölk i flaska och så har hon alltid använt napp. Jag tror att allt detta har gjort att hon är van att inte alltid ha samma (typ bara bröstet, eller bara flaska), vilket har gjort att hon kunnat anpassa sin teknik när hon äter. Dock så tar hon Mam’s flasknapp mycket lättare än de som är runda och smala på nappen, tror att det är för att den är bredare och lägger sig bättre i munnen! Jag skulle nog testat med olika nappflaskor, vet att Meddela har en som ska funka lite som bröstet, den finns på apoteket, kanske den funkar?

Vad är din största framgång i livet? Vad gick du för linje på gymnasiet? Vad är ditt största intresse? Vad är din bästa/sämsta egenskap? Hur ser ditt liv ut om tio år? drömresemålet? Din favoritbutik du handlar mest i? favoritdrink? Är du hund eller kattmänniska? Hur vill ni bo i framtiden? 😊

Svar: Min största framgång i livet är min familj i kombination med mitt jobb. Eftersom min familj är lite av en del av mitt jobb så skulle jag säga att det blir en kombination, men min familj alla dagar i veckan! Jag gick samhäll/media på gymnasiet. Älskade det! Mitt största intresse är nog min blogg och min instagram. Min bästa egenskap är att jag är väldigt mån om att göra allting ordentligt, att aldrig göra någonting halvdant. Min sämsta egenskap är att jag ibland kan göra små saker till onödigt stora diskussioner. Om 10 år har jag 2 barn, bor i en villa med min familj och lever lite av ett svenssonliv men med väldigt mycket resor. Jag handlar mest till mig själv på Zara och mest till Belle på Zara eller Lindex. Min favoritdrink, fläder/surt. Jag har alltid varit hundmänniska men sedan jag träffade Linus så har jag blivit en kattmänniska då han är det. I framtiden vill jag bo i villa med stor tomt och vatten i närheten.

Hur uttalar ni Belle? Säger ni liksom “BELL” eller BELLE” med betonat E i slutet? Nyfiken 😊 Tack för en bra blogg!

Svar: Det sista E:et i Belle är stumt då hon uttalas ”Bell” men stavas Belle.

1. Vad är dina tankar kring feminism? 2. Var Belle planerad? 3. Hur gammal var du när du hade sex för första gången och hur kändes det? Gjorde det ont etc. Är själv orolig för sexdebut då man alltid får höra att det gör ont första gången. 4. Fick du några bristningar på magen under graviditeten?

Svar: 1. Jag är feminist, det tycker jag att alla människor borde vara, allt annat är strunt, har nog inte så mycket mer att säga. Är lite för oinsatt för att prata om den politiska aspekten. 2. Belle var inte planerad, slarvade med minipiller. 3. Jag förlorade min oskuld en vecka innan jag fyllde 14 år, det var så länge sedan så jag minns knappt men tror inte att det gjorde ont. 4. Jag fick inga bristningar på magen men fick på rumpan, lite på utsidan av låren och på brösten.

1. Hur träffades du och Linus? 2. Hade du några rädslor inför förlossningen? 3. Vilka ph-deltagare har du fortfarande kontakt med? 4. Vad drömmer du om? 5. Ditt bästa tips till en blivande mamma? Tack för en mysig blogg!

Svar: 1. Hur jag och Linus träffades har jag svarat på längre upp i inlägget. 2. Nej egentligen inte, jag ville verkligen inte göra ett kejsarsnitt, mest på grund av återhämtningen i efterhand men också för att jag inte ville vara med om en så som jag upplever det obehaglig operation, att de öppnar upp hela magen och plockar ut bebisen medan man är vaken, den tanken skrämde mig innan. 3. Jag umgås kontinuerligt med Lisa, hon är hemma hos oss och myser med Belle flera gånger i veckan. 4. Jag drömmer om att vara ekonomiskt oberoende så att vi skulle kunna bo som vi vill, resa som vi vill, kanske ha lägenhet/hus utomlands någonstans. 5. Mitt bästa tips till en blivande mamma: Ta den tid du behöver. Hitta era lösningar som passar för just er. Gör det som du vet är bäst för dig och din bebis även om andra säger annorlunda. Du känner din bebis bäst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Heej! hade varit superkul om du kunde göra ett inlägg med din hårrutin, vad du använder för shampoo &balsam, ev hårolja och stylingprodukter, samt hur du stylar 😁 glad påsk! kram!

Annons