Svar på frågestunden DEL 1 – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Svar på frågestunden DEL 1

Hej! Jag har en lite mer filosofisk fråga. Du har nämnt att du skulle vilja arbeta heltid som influencer efter din mammaledighet. Sociala medier har idag en väldigt stor påverkan på unga människor, speciellt tjejer, som ser upp till de perfekta liv som visas upp och som kan sätta press på deras egen självkänsla. Influencers är en viktig del i detta som förebilder och som potentiell inspiration till att vilja leva ett liknande liv. Gratis produkter och resor, coola/lyxiga/roliga events och allt man ”bara” behöver göra är att dokumentera det och visa upp det (jag vet att det ligger massor med jobb bakom kulisserna, jag syftar bara på intrycket som ges. många tänker nog inte på hur mycket arbete som faktiskt krävs). Hur ser du på din egen roll som influencer och potentiell förebild om du skulle arbeta med det på heltid, speciellt nu när du har en egen dotter? Vad skulle du vilja förmedla i den rollen?

Svar: Hej, och gud vilken rolig fråga!
Jag hoppas att de som följer mig vet att jag inte har ett perfekt liv, för det har jag verkligen inte. Och det tror jag egentligen inte att någon har. Eller så här: Vem bestämmer vad som är ett perfekt liv? För mig är ett perfekt liv när jag är lycklig. Omgiven av mina nära och kära nästan dagligen, klarar mig ekonomiskt utan att vrida och vända på varenda öre, när jag får god mat, när Belle skrattar, när Linus kysser mig, när jag skrattar så att jag får ont i magen, när jag får en kram av någon jag älskar, det i kombination gör mig lycklig och jag hade inte bytt ut mitt liv mot någonting i världen, så för mig är mitt liv näst intill perfekt just nu. MEN livet kommer ju alltid med mot- och framgång på olika aspekter och jag känner att det är en del av mitt jobb att dela med mig av lite av dessa. Både mot- och framgångar och det har jag alltid gjort, och det är så jag vill fortsätta. Att skriva good-feeling inlägg på mina bra dagar men att kunna gå djupare och dela med mig av mina lite mörkare stunder också. I hopp om att någon kanske känner sig mindre ensam.

Ifall du skulle bli gravid nu igen, skulle ni behålla syskonet till Belle eller göra abort? Vad skulle Belle ha hetat ifall det skulle bli en pojke?

Svar: Nu har ju inte jag bollat detta med Linus, men jag tror att vi skulle behålla, men det hade inte varit optimalt för oss med två barn så pass tätt då vi hade behövt flytta igen då samt att vi kanske inte är redo för 2 barn riktigt än… Men vi vill ha ett syskon till Belle någon gång!
Vi hade SÅ SVÅRT att komma på pojknamn, men några av dom var: Moses, Valentin, Julius, Bob, Julian.

Hur träffades du och din kille?

Svar: Vi träffades genom gemensamma kompisar och genom mina extrabröder. Kevin (min extrabror som vi brukar hänga med en del, ni vet?), han och Linus är bästa vänner sedan flera år tillbaka och när Kevin flyttade upp till Stockholm så hängde jag och några vänner med dom lite och där träffade jag Linus. Sen började jag och Linus jobba tillsammans när han flyttade upp till Stockholm.

Vad jobbar du med? Försökte du hålla inne Belle då hon skulle födas den 1 januari istället för den sista december?

Svar: Jag jobbar just nu på sidan av mammaledigheten med mina sociala medier. Blogg, instagram och Youtube! Sen har jag en anställning hos ett större företag där jag jobbade heltid innan mammaledigheten men där är jag ledig just nu på grund av mammaledigheten!
Haha, jag kan säga att när du ligger där själv så kan jag lova att det inte finns något ”hålla inne”. Det gick så otroligt fort, hon kom ut på 6h från första känning och föddes 06.36 den 31/12 så det fanns ingen chans att jag kunde hålla henne inne. Hon är vår älskade nyårsbebis!!

Hej! Hur tycker du er relation har förändrats sen ni skaffade barn?

Svar: Inte så mycket än… Vi ägnar inte exakt lika mycket tid på varandra eftersom Belle kräver en av oss nästan hela tiden, men än så länge så har det inte förändrats så mycket faktiskt!

Var Belle planerad?

Svar: Nope… Jag slarvade med minipiller, hehe! Men minst lika efterlängtad ändå.

Vad fick du för reaktioner från din familj efter din medverkar i Ph? tänker främst med sex i tv osv.

Svar: Vissa reagerade väldigt starkt och tyckte att det var jättejobbigt (vilket man kan förstå så klart), medan andra tog det med en klackspark och tyckte inte att det var en big deal.

Har du och Linus haft samlag ännu efter Belle kom till världen? Känns det annorlunda där nere? Känner du dig bekväm? Är själv gravid och orolig för hur det kommer kännas och hur lång tid man bör vänta.

Svar: Ja, det har vi haft. Men det tog ca 2 månader innan jag vågade. Jag ville gå till återbesöket hos min barnmorska och se så allt såg bra ut innan. Jag ville veta så att stygnen hade släppt och att allt var läkt som det skulle. Men jag är helt återställd och var det efter 2 månader också. Jag var jätterädd för att bara torka mig efter jag kissat precis efter förlossningen då jag var väldigt öm och ville ej komma åt stygnen, men det ger med sig efter ett tag!

När ni fick reda på att ni väntade en liten Belle, fanns det då några frågetecken eller funderingar över att folk runt om kring dig eller folk som inte alls känner dig, skulle döma er över att man är ”ung och dum”.

Svar: För mig så var det ingenting som jag grubblade över. Det är mitt liv och mina val, de som inte känner mig har liksom ingenting med det att göra och dömer de mig så säger det mer om dom än vad det gör om mig!

Roligt att få veta lite mer om dig 😊 1. Hur ser ditt drömboende ut? 2. Har du några framtidsvisioner rent karriärsmässigt? 3. Vad är det bästa med att vara mamma? KRAM 💖

Svar: ÅÅh, mitt drömboende är att ha en nybyggd villa där vi fått välja allt själva, med stor tomt och vatten i närheten. Mitt mål är att kunna jobba enbart med mina sociala medier, och det som är så sjukt är att det är fullt möjligt nu. MEN jag vill gärna ha en fast inkomst på sidan av innan jag går över till 100% på mina sociala medier. För mig är det så sjukt att detta har varit min dröm sedan många år tillbaka och nu är det faktiskt möjligt. Helt otroligt, tack vare er!
Det känns fortfarande lite sjukt att kalla mig själv för mamma, men det är jag ju faktiskt. Det bästa jag vet är när jag får de där stunderna av totalt lyckorus när jag kollar på Belle. När det slår mig att hon faktiskt är min, att jag får möjligheten till att vägleda en liten människa till att bli en stark och lycklig person.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Jättekul att läsa lite mer om dig då jag inte följt dig så länge och har mest kollat din instagram. Jag undrar om du fått frågan om att vara med i unga föräldrar, om ja varför har du/ni tackat nej och om nej skulle du vilja om du fick frågan?

Annons