MOM-SHAMING – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

MOM-SHAMING

Jag har tagit upp det förr och jag tar upp det igen. Jag läser på mångas konton på sociala medier om så kallad mom-shaming, jag tycker att det är sjukt att det ens ska behöva tas upp men på ett sätt så är det ändå bra att det gör det för att kanske nå fram till några av dessa personer. Jag har blivit utsatt för det och jag tror att många känner igen sig. Det är dags att vi mammor börjar behandla varandra med respekt. Du har ingen aning om någon annans bebis beteende eller deras levnadssätt till 100%. Och det spelar ingen roll om du har det heller, för det är inte okej ändå! Jag är så trött på att se kommentarer som exempelvis: “Hur kan du inte amma ditt barn?”, “Hur kan du samsova med ditt barn?”, “Hur kan du fortfarande amma?”, “Hur kan du inte göra egen barnmat”, “Hur kan du låta ditt barn få skärmtid?”. Och alla dessa “måsten”. Snälla lägg av med dom. “Hon måste lära sig att sova i egen säng”, “Hon måste skrika ibland”. Nu har inte jag blivit utsatt för alla dessa exempel, men jag har sett kommentarer på andras konton. Jag vet precis vad som funkar på min bebis och vad som är bäst för oss. Och även om man inte vet det från start (för det visste INTE jag), så måste man få lista ut det i egen takt. Utan måsten och utan andras kommentarer hack i häl. Och vill man ha andras input, då kan man be om det och då kan man ge tips och trix på vad som funkar för en själv. Förstår ni hur jag menar?
Så snälla, sluta MOM-SHAMING!

Slänger med två bilder som jag älskar på mig och min Belle, när vi samsover. Samsovning är det bästa jag vet och det som funkar absolut bäst för oss! Hon sover mycket längre och jag tycker att det är det mysigaste som finns. Win win! Njuter av varje minut som hon vill mysa så där med mig. Men vet ju aldrig när det tar slut och hon vill sova ensam i stället.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Vilket bra inlägg! 💪🏽 Har precis fått mitt första barn, nu 7 veckor, och kan känna igen mig i väldigt mycket av det du skriver! Det är så mycket mer värdefullt att få stöttning och tips/råd istället för att höra hur man ”ska” eller ”bör” göra! Precis som du skriver så måste man få lista ut vad som funkar för en själv och sin familj i sin egen takt! 😊

 2. Petra

  Jag sammsover fortfarande med min dotter och hon är 3 år! De är de bästa som finns att ha hennes mysandes med mig. Hon sover bättre och jag sover bättre. Visst at hon är stor och tar plats men de är de så värt! 🌸💕

 3. Zandrah

  Vilket bra inlägg! Hoppas att många “mom-shamers” läser det, känner igen sig, tar åt sig och förändrar sig! Kram på dig och sötaste Belle! Ps. Så lika ni är varandra på den sista bilden + samsovning is tha shit! 😃

 4. Emilia

  Jag var likadan, innan barn hade jag fruktansvärt många åsikter. Efter första hade jag lika många för allt det jag ansåg vara bra funkade! Sen kom nummer två, då funkade inget av det jag trodde på. Det jag ansåg var rätt. Där sprack min bubbla och jag kom ner på jorden, alla barn, vuxna och familjer är olika. Jag tycker fortfarande mycket men har lärt mig att behålla det för mig själv för jag vet att de flesta gör sitt bästa, på sitt sätt.