Tröttare mamma får ni leta efter – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Tröttare mamma får ni leta efter

Oj vilken trött mamma jag är. De senaste 2 dagarna har jag varit helt slut… Även om jag sover mellan 23-08 på natten med två matningar på 5 min vid ca 02 och vid ca 06 så är jag helt trött. Efter bloppisen i söndags så känns det som om min energi helt tog slut. Dessutom är Belle väldigt krävande just nu. Hon vägrar sova längre stunder på dagen och är bara mycket mer gnällig än tidigare. Men det kanske är för att hon inte sover så mycket som hon bör. Jag var över hos mamma igår och skulle käka middag, jag gick dit runt 18.20 och då var Belle trött men vägrade somna i vagnen på vägen dit. När vi kom dit så var det så mycket spännande att titta på så hon kunde självklart inte sova men var väldigt nöjd. Jag visste då att det bara var en tidsfråga (då snackar vi om minuter) innan hon skulle börja gallskrika och vi var tvungna att gå hem igen. Mycket riktigt, några minuter senare började hon skrika. Jag försöker vagga, mysa, mata, sjunga, gunga, rulla i vagnen men ingenting hjälper i den situationen förutom babysittern eller babblarna (Babblarna är självklart endast i nödfall och väääldigt korta stunder) . Satte på en kort snutt av babblarna så jag kunde klä på henne och sen gick vi hem och då somnade hon en kortis i vagnen men vaknar som vanligt igen så fort jag kliver innanför dörren. Är det inte helt sjukt? Varje gång vi är ute och går och hon somnar i vagnen så vaknar hon antingen så fort vi står utanför dörren eller så fort vi klivit in i hallen. Tur att vi bor nära mamma så det går fort att ta sig hem i alla fall. Men hur ska jag göra? Jag kan ju inte släpa med mig babysittern vart jag än ska? Någon som haft samma problem? Hur gör ni? Detta är alltså inte första gången som detta händer utan varje gång vi är iväg på eftermiddag/kvällen så händer detta. Hon blir alltså övertrött och skriker.

Jag har två paket att hämta ut på posten också men eftersom det snörar så brutalt mycket och vägarna ännu är oplogade här hos oss så får det vänta tills ikväll när jag kan gå med Linus eller så får jag ta det en annan dag. Vi får se!

På morgonen och stund mitt på dagen är min loppa superglad och skrattar åt allt. Så igår passade jag på att ta lite bilder. Hur söt är hon med sin gris? Den fick hon i present i helgen. Älskar den!

Mössa: Newbie. Kofta + byxor: Zara Baby. Body: Lindex

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hittade till din blogg nu ikväll när jag låg och ammade min dotter. Hon är drygt tre månader och fram tills för två veckor sedan var det bara bärselen och ibland vagnen som har funkat. Nu funkar vagnen bäst, bärselen vägrar hon och nu har jag även lyckats vagga henne så att hon somnar i sängen. Ett tips, om du inte redan gör det, är att skriva upp i tex mobilen när hon äter och sover för då får du väldigt bra koll på hur ofta hon äter och sover och får hjälp att veta varför hon är ledsen. Det har jag gjort i lite mer än en månad nu och efter det blev hon ett annat barn. Från att alltid gallskrika på kvällen pga övertrötthet till att bara ha gjort det en gång efter det😀 Hoppas åt

 2. Josefin

  Jag har till båda barnen haft med vår babysitter överallt. Älskar den och den underlättar ju massor när man är iväg. Har fällt ihop den och lagt den under vagnen 😉

 3. Sara

  rutiner, en del bebisar är extremt kvällströtta och behöver läggas halv 7-7 på kvällarna. dom vaknar inye tidigare på morgonen för det 😊

 4. Sabina

  Ja bärsele/bärsjal är än idag (7månader senare) min livräddare! Ett tips är att testa olika bärselar och bärsjalar i butik för att se vad som passar dig o Belle bäst!

 5. Kazzandra

  Hej! Min son va likadan på em/kvällarna. Vi började vara hemma när vi visste att kvällshumöret skulle dra igång. Vi badade honom samma tid varje kväll och sen fick han ersättning, oftast somnade han då! Ibland måste man ju dock iväg och då var det bärsele som fungerade! Bärsjal fick han panik i men selet funkade 👌🏻

 6. Emmy

  Åh känner igen det där. Idag promenerade vi till Ica och hon sov hela vägen dit, men så fort vi kom in på Ica så gallskrek hon hela besöket. Fick handla allt fort och sen ut igen. Sen somnade hon i vagnen igen, tills vi kom hem och då var det dags att vakna igen… Min tjej blir lätt också övertrött, så som du skrev. Då är det hemskt svårt att få tyst på henne… Och det är så fruktansvärt jobbigt. vår räddning var bärsjal. på youtube fanns ett klipp från nyhetsmorgon hur man ska binda den. Lite jobbigt i början men nu har jag fått kläm på det. Guppar henne till sömn i den varje kväll (det enda som fungerar) och har alltid med den när jag åker till någon vän eller ska bort. Kan vara värt att prova? Alla barn är ju olika men det fungerade för oss 💗

 7. Sofie

  Vår lilla tjej var likadan en period när vi var iväg, somnade som en stock i bilen eller direkt när vi kom hem. En period funkade inget annat än vårt sovrum heller på kvällarna så vi fick gå upp dit och titta film varje gång ☺️ Det är Väl en utvecklingsfas där dom känner sig otrygga, trots att dom vet vart dom är och att du är med, det enda som funkar är hemma ❤️ Man får försöka lyssna så gott det går på deras behov och tids nog försvinner den fasen också! Urgullig tjej du har!

 8. Tessan

  jag sättet alltid på tv:n när vi kommer in efter en promenad. sen vet jag inte om man ska vänja barnet med nya rutiner, att försöka somna utan babysittern, kommer säkert bli en del skrik & gråt(låter ju hemskt), men kanske värt i slutänden om det är så att barnet kan somna utan babysittern? bärsjal eller bärsele är annars toppen! jätte svårt det där med sovning, man tror att man fått koll på det så ändrar barnen sig.. hoppas du får ordning på sovningen, kan ju va skönt att kunna hitta på saker 😊

 9. fruryss

  Hon är verkligen supersöt! Jag tänker på det där med att hon vaknar när ni kommer in, kan kanske ha att göra med att ljuden försvinner och att det blir för tyst? Kan ju vara så att hon somnade med ljud och sen väcks av att det blir för tyst på samma sätt att dom kan vakna om det är ett plötsligt ljud om det är helt tyst innan. Men jag vet inte =)

 10. Malin

  Hm svårt när man bor i lght…vi bor i hus o jag ställer bara vagnen på verandan o så kan bebis sova vidare i flera timmar men försök som ngn annan skrev att öppna upp overall o åkpåse o ta av mössa innan ni kommer in.. öva på att sova i vagnen inne när hon är trött på dagen så hon vänjer sig vid att man inte alltid måste gå ute kanske…? vad gäller kvällarna tror jag på rutiner o bara köra på samma samma.. man blir lite tråkig o folk får komma hem till en själv ett tag fram över men när rutinerna sitter så har man igen det sen:) Lycka till!

 11. FruOlsson

  min dotter vaknade också så fort man kom in, antar att det har med skillnaden av ljud och ljus i omgivningen att göra, det blir lättare när de blir lite äldre 😊

 12. Jane

  Två barn rikare och jag kan bara hålla med kommentarerna ovan, en bärsjal. Bebisarna kommer in i dessa perioder när de är ”gnälligare” och inget hjälper. Men då har bärsjal varit min räddning…. Testa det och se om de hjälper. Lycka till!! 😊

 13. lillaamanda

  gud så söt hon är!!!! jag vill bara säga kram. inte alls avundsjuk över situationen och tröttheten. även om det inte hjälper nu så vill jag bara säga att det blir bättre💕

 14. johannashouse

  Så söt!! Vår dotter älskar bärsjalen i tricot, den brukar hon kunna bli lugn i. Vår dotter har också fått mycket lättare att komma till ro sedan vi införde tydliga nattningsrutiner. Vi började när hon var ca 2 månader och tog såklart ett litet tag att befästa dem men de har gett en mycket tydligare struktur och gör att hon sover bättre på kvällar och nätter 😊 Hoppas ni får det lite lättare snart 😊

 15. oliveja

  Så har vi det också vissa kvällar.. det enda som funkar för oss då är att stå och vagga med bebis – då har bärsele och bärsjal varit räddningen för att slippa kramp i armarna🙆 Och det är precis samma sak för oss, så fort vi kliver innanför dörren vaknar hon. Ett litet knep vi har kommit på är att knäppa upp kläder och åkpåse innan vi kommer in, då hinner hon liksom somna om ute igen och vi slipper pilla på henne när vi kommit innanför dörren. Då kan hon sova en stund till inne, ibland..🙈

 16. Nina

  råkade visst trycka på knappen 🙈 som sagt, problemet med skärmar och små barn är i stort sett interaktiva skärmar och om skärmtiden påverkar face-to-facetiden med omsorgsgivare, själva skärmen är inte farlig 😊 babbla på för att få gjort det som måste göras ❤️

 17. Nina

  Åh vad stressande ♥️ skickar en styrkekram! vi hade i stort sett bärsele, ergobaby bäst komfort för bärarens rygg, och gå, skumpa, gå tills han slappnade av. Och btw – babblarna är inte farligt, jag är barnpsykolog

Annons