Första utomlandsresan med Belle & behöver era tips! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Första utomlandsresan med Belle & behöver era tips!

Vet ni vad glad jag är över våra sommarplaner! Linus kommer att vara ledig 2 månader (Tror att det blir hela juli-augusti) vilket bara det är sn dröm så klart. Vi börjar sommaren i juni och firar midsommar hos min mormor med hela tjocka släkten. När jag var liten firade vi alltid midsommar tillsammans men på senare år så har det inte blivit någonting då sommarstället som vi var på, såldes. Så i år har mormor och hennes man bestämt sig för att bjuda hem alla och så ska vi fira riktigt ordentligt, och jag är så glad! Att vi alla samlas igen som förr och för att jag får dela det med min fina familj. Så taggad!

Senare i sommar så ska vi på vår första utomlandsresa med Belle! Hur spännande? Min pappa och hans flickvän har hyrt ett hus i Nice under en vecka i juli! Eller rättare sagt Villefranche sur mer. Så så så glad över detta. Det är som sagt ett hus, ett stort sådant, så att alla får varsitt sovrum. Vi som åker är alltdå: Jag, Linus, Belle, Pappa, pappas flickvän Maria, Marias söner Kevin och Elliot och Kevins flickvän Josefin. Alla vi barn är samma åldrar (mellan 21-24 år) vilket är kul också. Det blir liksom så roligt att åka iväg när man har sina kompisar med sig. Win win så att säga. Detta ska i alla fall bli otroligt roligt men jag måste erkänna att jag är lite nervös för att flyga med Belle. Och herregud vad mycket packning vi kommer att ha med oss! Eller kanske inte, Belle kommer då vara 7 månader så då äter hon garanterat gröt och lite barnmat eftersom vi inte ammar alls. När reste ni första gången med era barn? Vad är era bästa “resa-utomlands-med-bebis-tips”?

Här har vi alltså Villefranche sur mer. Så sjukt vackert. OJ vad vi längtar!
Bildkällor: Pinterest

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenni

  har rest med båda barnen när de var 6 resp. 5 månsder. mitt bästa tips är att checka in ett helt blöjpaket tillsammans med vagnen, så tar det inte upp hela packningen. Annars skulle jag säga, ta det lugnt, stressa inte upp er och njut. Resan kommer gå super och om det inte gör det, vem bryr sig… det är några timmar av ett helt liv. men med tanke på hur många ni är som reser så har ju Belle många famnar att hoppa runt i om hon skulle tröttna…

 2. Sara

  forts… Innan utlandsresan förberedde vi ”oss” med att hon fick mässlingsvaccinet (som resevaccin) men eventuellt att de inte ger det vaccinet så tidigt som vid sju månader, men ni kan ju alltid höra med er bvc 😊

 3. Sara

  Flög första gången med vår lilla när hon var 9 månader. Det gick över förväntan bra. Vi gav henne välling vid uppflygningen och var förberedda med välling i tetra vid nedflygningen, men då somnade hon.

 4. Jennie

  Hej, vi åkte utomlands första gången vid 3 månader, sedan har vi varit iväg några ggr med sonen som snart ät två. första gånen vi åkte åt han ersättning o ammade lite under nätter. vi hade med oss ersättning i tetror, jättesmidigt. tänk på att packa lite i varje väska om någon väska mot förmodan försvinner så ni har lite iaf. andra gången vi åkte åt han vanlig mat, så det kunde man ju köpa på plats, ägg grönsaker osv. vad vi hade med oss då var mest klämmisar -både frukt o gröt. sen välling till natten-även då tetror. så smidigt! när det kommer till kläder behöver man inte ha med så mkt. vi investerade i två uv-one pices som han levde i dagtid (i typ funktionsmaterial, svalt för honom också). ersättning vid start o landning, hörselkåpor – det uppskattade vår son mkt efter ett par timmar då flygplanet lät ganska mkt. funkade även bra om man tex ville sitta på en restaurang som speladr musik o han skulle sova. jag skulle även byta till sittdel på vagnen en stund innan ni ska åka. då hinner hon vänja sig vid den och är trygg i den – sittdel kan underlätta en del om bebisen är en sån som gärna ”vill vara med” mkt när man är ute med vagnen. altwrnativt vänja henne lite vid en eventuell resevagn innan resan. vi har hyrt airshell till våra vagnar när vi åkt, men det är ingen garanti att vagnen håller. båda ggr vi åkt med vår ”vanliga” vagn har jag haft kontakt med resebolag om ersättnig för reparation… lycka till 😊

 5. Saima Malik Bergström

  Hej, det kommer gå jättebra! Faktiskt passa på och njut när hon är så liten och inte har spring i benen 😂 När de är lite större måste man hålla koll på de varenda sekund för att de är så nyfikna och vill springa iväg. Men ett tips är ett babytält som skydd från solen så kan man sitta varsomhelst.

 6. Amanda

  Jag reste för bara en vecka sedan med min 7 månaders. Som någon annan skrivit så är bärsele jättebra. Jag tyckte det var supersmidigt att checka in vagnen så man slapp tänka på den och så hade man barnet på kroppen hela tiden. En annan smidig sak var att ha välling/ersättning i tetrapack. Då är det bara att hälla upp i flaskan. För oss gick allting jättesmidigt och det kommer det säkert göra för er också 😊

 7. josse

  7 månaders var min son när vi reste till Montenegro på första resan och det var absolut bästa åldern att resa i 😍 sov 3 gånger om dagen , nöjd med allt och nyfiken och sov sen för natten vid 21 i vagnen så man kunde ha hela kvällen ute på restaurang utan problem 😄 vi hade burkmat och klämmmisar/ersättning/välling med oss jätte smidigt 😊 vis nästa barn vill jag flyga den åldern med ! haha

 8. Olivia

  Hej! Det finns en grej jag alltid alltid alltid säger när jag får denna frågan. Vid start och landning, amma INTE. Din bvc sköterska kommer råda dig till att göra det, dina vänner kommer råd dig till att amma. Varför det är så viktigt att du inte gör det är pga säkerheten. Ha istället en nappflaska redo, leksaker, napp eller vad som helst. Jag arbetar på flyg och ser detta problem hela tiden. Alla på flyget har varit bebis, stressa inte upp er för att er bebis låter! Mycket bättre med en bebis som gråter i start och landning, än en bebis som sitter i en mycket osäker position och kan skada sig. Fråga värdinnorna hur du ska ha din bebis om du är osäker, vi visar gärna! 😊 Ha en fantastisk fin och säker(!!!) resa med er fina bebis!

 9. amanddafelicia

  vår dottet var 4 månader när vi reste utomlanda för första gången. Nu åt hon ersättning så vi behövde inte tänka på att ha med oss massa burkar, men mina tips är ge henne välling/ersättning vid start och landning för att undvika lock, alvedon/nässug/näsdroppar/vätskeersättning/alsolsprit (för sår), leksaker att ha på planet ifall hon inte skulle sova något, en liten pool som hon själv kan sitta och plaska i (såg vi jätte många som hade till sina 1 åringar och det hade vi med för att svalka av henne istället för poolen).

 10. FruOlsson

  Jag har inte rest med vår dotter än men jag hade nog tagit med barnalvedon och vätskeersättning ifall hon skulle bli sjuk och det inte är lätt att få tag på där. nässpray till flygresan för lock i öronen(ska finnas någon 0-1 år) och välling om hon dricker det, det verkar inte vara så vanligt utomlands

 11. Jane

  Vår pojke var 4 månader när vi åkte utomlands första gången, jag var också jättenervös men tro det eller ej, det gick superbra!! 😊 Han sov mesta tiden av resan. Han åt bara ersättning då, så därför hade vi ”turen” att slippa ta med massa burkmat. Allt gick bra, resan dit, vistelsen som bestod av ett bröllop och två olika boenden, plus flygresa hem plus en bilresa från flygeplatsen och hem. Han fixade de utmärkt. Så du behöver absolut inte oroa dig, Belle är ändå 7 månader då så de kommer både ni och hon klara jättebra. 😊 Hoppas ni för de mysigt! 😊

 12. Ronja

  hejhej! Vi reste med min son när han va 11månader till spanien. jag hade inte med så mkt eftersom han åt typ samma mat som oss men några burkar hade vi iaf. Dock så lyckades han få magsjuka samma dag som vi kom fram.. helt ärligt de värsta ja varit med om!!! vi va så jäkla oroliga, vi fick iaf tag på vätskeersättning efter en dag å tack gud för de annars hade vi nog blivit inlagda där nere!!

 13. E

  min dotter var 7 månader första gången vi åkte utomlands. vi reste till chicago, en flygning på nästan 10 timmar och det gick helt smärtfritt. somnade i famnen när vi hade lyft och sov tills det var cirka 2 timmar kvar. samma på vägen hem. se till att hon är trött och att ni har med er ordentligt med mat på planet så somnar hon säkert utan problem. och när dom bara är sju månader så äter dom oftast inte så mycket mer än ersättning/mjölk så det behöver ni nog inte oroa er för. annars är det bara att packa ner barnmatsburkar, vi tog 7 var i våra väskor på andra resan vi gjorde när hon var 13 månader. den flygningen gick lika smärtfritt som första, hon somnade när vi kommit upp i luften. tror det brummande ljudet är sövande på något sätt.. men sålänge man kan underhålla med något (eller se till så dom är trötta och somnar) så kommer det gå kanon! ett tips är att vaccinera mot mässling innan ni åker. det gjorde vi innan första resan 😊

 14. Nathalie

  Bärsele! Vi reste till Teneriffa med vår dotter när hon var 7 månader, första resan. Var supernervös och nojig. Det bästa vi hade med oss var bärselen. Hon har svårt att somna sittandes i mitt knä så att stå och gunga lite med bärselen på planet gjorde susen och hon sov gott en stund. Även perfekt på flygplatsen. Annat att tänka på är väl leksaker till planet. Även ombyte till både er och henne kan vara bra som handbagage. 😊 andra har ju också skrivit superbra tips. Men ett sista – var inte orolig. Det kommer säkert gå superbra. Jag tror det är helt rätt ålder att resa i. Lättroad fortfarande och finner sig i det mesta, så var det för oss i alla fall. 😊 lycka till!

 15. Lisa

  åkte till frankrike med vår dotter när hon var 6 månader. vi tog med gröt och matburkar. min erfarenhet var att det fanns jättebra barnmat och klämmisar där så det skulle jag inte släpa för mycket av. några brukar så man klarar sig första dagen 😊

 16. Martina

  Åkte tiöl Mallis med första barnet 2 mån gammalt. åker till Sri Lanka med andra barnet 4 månader nu i mars. Tips: åk innan hon lär sig gå. Förbeställ en babysäng på flyget (brukar vara gratis för spädiar). Ville france är underbart!!!!

 17. Jessica

  Tips inför flygresan är att ni ger Belle flaska så hon dricker vid start och landning för att förebygga att hon får lock i öronen som gör ont. Kram

 18. Jessica

  Tips inför flygresan är att ni ger Belle flaska så hon dricker vid start och landning för att förebygga så hon inte får lock i öronen som gör ont.

 19. Jessica

  Tips inför flygresan är att ni ger Belle flaska så hon dricker vid start och landning för att förebygga att hon får ont i öronen. När barn får lock för öronen kan trycket göra ont.

 20. Matilda

  Första resan med vår lilla tjej var till polen över nyår, då var hon 8 månader. Flygresan gick som tur var jättebra! Ett tips är att ha en liten ”supriseväska” med 2-3 nya leksaker, en ny spännande bok att ta fram lite då och då under resan 😊

 21. Sara

  Sonen fyllde 1 år när vi var utomlands första gången. Bra att ha med: vätskeersättning, uv-dress, uv-hatt, klämmisar, alvedon och liknande. Barn under 1 år rekommenderas att inte vistas i solen så uv-tält kan vara bra!

 22. Anna

  så härligt!! ett tips är att ändå ta med mycket ersättning, då värmen och miljöombytet kan bidra till minskad aptit 😊 även frukt/grötklämmisar har varit 👌🏻👌🏻 för oss

 23. Matilda

  bästa tipset är: tag med mycket ersättning ! dom tappar aptiten för gröt/mat i värmen och dricker oftast dåligt med vatten, så ersättning har alltid varit våran räddning, även när barnen va 1 år gammla.

 24. Emma

  kul med utlandsresa. vi åkte 6 veckor till Thailand när våran var 9 månader. mitt tips är att ta med ”mat klämmisar” och ett par burkmat. vi tog även med potatismos och köttbullar på burk. enkelt att göra ordnig. tog

Annons