Svarar på era frågor! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Svarar på era frågor!

Hej fina Andrea! Toppenfin tjej du verkar vara! Jag vet inte om du rökt på heltid, men hur slutade du röka isåfall? jag slutade för 3 v sedan snart och ibland är motivationen så låg… hur gjorde du?
Du verkar så positiv och glad jämt, hur gör du för att hålla motivationen uppe? tycker du aldrig att det är segt att gå upp på morgonen? tyckte du inte att det var jobbigt att gå till jobbet ibland innan du blev mammaledig? ibland känner man sig så omotiverad, och hade varit skönt med lite peppande ord haha.. det är väl mänskligt att känna så men ibland känns det som att det bara är jag som känner mig omotiverad till saker.

Svar: Jag blev gravid så att röka var inget alternativ för mig. Jag har aldrig liksom rökt hemma utan jag rökte på fest och till och från på jobbet på rasterna. I och med att jag slutade festa när jag blev gravid så var det nog lite lättare att sluta då alkohol ofta framkallat röksuget. MEN jag har tidigare lagt av med rökning också, det är bara att ge sig fan på att sluta. Vill man så kan man, så är det. Jag har dessutom alltid tyckt att rökning har varit vidrigt, även när jag själv gjort det. Det luktar skit, det är dyrt, det förstör dig. Och folk som säger “Det är socialt”, ja men jag kan vara social utan en cancerpinne i handen! Nej usch, aldrig igen!
Till delen när du nämner att jag verkar vara så positiv och glad jämt. Ojojoj, jag önskar att det var så! Jag har VÄRLDENS tråkigaste morgonhumör. Kan vara ett riktigt monster på morgonen. Blir nästan irriterad när Linus glatt säger “Godmorgon älskling” med en positiv ton. Så fort jag fått i mig frukost så blir det bra igen, haha! Dock är det lite bättre nu sedan Belle kom. Och jo, jag tyckte att det var riktigt tungt att gå upp till jobbet på morgonen, men jag visste också att jag mår bra av att komma iväg och jobba.
Mitt bästa tips är att försöka tänka på de positiva saker som du upplever under en dag. Jag längtade till exempel efter att komma till jobbet och få äta min frukost medan jag kollade igenom mailen i lugn och ro. Eller att det är så härligt att gå på lunch och veta att man betat av halva dagen (och för att jag älskar mat, haha). Eller att det är SÅ skönt med rutiner. Om man nu tycker det! Jag blir JÄTTEuttråkad av att bara vara hemma!
Hoppas du hittar någon slags motivation och så skickar jag massor med pepp!!!

Hej. Jag fick min son 2 veckor efter dig, så roligt att följa er utveckling. jag funderar över hur du slutade amma. Jag slutade amma tidigt men fortsatte att pumpa ur och ge i flaska, nu har jag så mycket mjölk och känner inte riktigt som mig själv och ska börja trappa ner och går på ersättning till sonen. Här du några tips? Hur du gjorde för att trappa ned?

Svar: Jag slutade ju amma 2 gånger. Första gången slutade jag tvärt när jag bestämde mig för att köra med ersättning. Det gjorde helt otroligt ont i brösten och de var sååå sjuuukt stora. Jag kunde inte sträcka händerna rakt fram pga svullnaden/smärtan, jag kunde heller inte hålla i Belle för att det gjorde så ont. Så var det i kanske 1,5 dag sedan gick det ner ganska snabbt och mjölken blev mindre. Efter dessa 1,5 dagar började Belle kräkas massor av ersättningen (magen var inte van), så jag började amma i panik igen då jag trodde att hon inte fick i sig någonting så min mjölkproduktion satte igång och jobba igen men eftersom hon inte fick så mycket att hon blev mätt så fick vi varva med ersättning. Men efter 1 dag till så slutade hon kräkas av ersättningen. Vi fortsatte blanda lite. Amma mestadels dagtid och ge ersättning på nätterna. Men sedan blev det mer och mer ersättning och efter ett tag (kanske 1 vecka) så kollade hon konstigt på mig och spottade ut amningsnappen när jag försökte amma, haha. Så sedan dess har vi kört bara ersättning och det funkar så himla bra för oss!

Hej! Jag har ett problem, jag gillar en kille, och jag tror att han gillar mig oxå. Men problemet är att alla typ hatar honom och snackar skit om honom hela tiden, har inte vågat berätta för någon att jag gillar honom utan jag spelar bara med att jag också tycker han är konstig. Vad ska jag göra?

Svar: Här har du enligt mig 2 alternativ.
Antingen så säger du precis som det är, att du gillar honom och kanske berättar varför. Rakt på sak, Det gillar jag!
Eller så “mjukar du upp” dina vänner lite när de snackar skit om honom och säger något i stil med “Nej men såå konstig är han väl inte? Jag tycker han är rätt snäll” Och så fortsätter du så ett tag tills du känner att du vågar berätta.
Jag känner att ärlighet varar längst och tänk vad glad han skulle bli när du säger så och tar honom i “försvar” när de andra snackar skit om honom. Nej jag tycker att du ska säga det rakt på sak, jag tror att det hade varit lättare för både dig, honom och dina vänner. Lite som att dra av plåstret snabbt i stället för att dra ut på det. Lycka till!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. FruOlsson

    för vissa hjälper det att sluta tvärt så släng isf nuvarande paket, annars om du är en “trappa ner” person, ta det sista och ta en cigg när det veeerkligen krisar, ta bara med en cigg när du går hemifrån

  2. FruOlsson

    har ett tips till den som önskar sluta röka och inte planerar att bli gravid och kan ha den anledningen (vilket det var för mig med) men varje gång du är på väg att köpa ett paket cigg, lägg istället pengarna på ett sparkonto (kräver en del självdisciplin såklart) efter ett pat månader ser du hur mycket du sparat, och du kan göra något kul för pengarna 😊

Annons