Min kropp efter förossningen – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Min kropp efter förossningen

Någonting som jag undrade mycket över när jag var gravid var hur min kropp skulle se ut efter. Hur förändrad den skulle vara och hur den skulle kännas. Jag har alltid varit väldigt bortskämd med min kropp och kunnat stoppa i mig i princip vad som helst utan att min kropp har förändrats. Men under graviditeten blev det annorlunda (inte så konstigt så klart). Jag gick upp 23 kg totalt och kände mig sååå tung… För min kropp som nästan alltid hållt samma vikt och form så var detta väldigt mycket. Mina knän värkte och jag kände mig sjukt tung. Jag är jättetacksam och stolt över att min kropp har skapat en liten människa oavsett viktuppgången, men jag är också så otroligt glad över att magen är borta och att det där svullna som infann sig i min kropp sista månaderna, faktiskt är borta nu. För sista månaderna var jag så svullen så att jag på nätterna inte kunde knyta nävarna. Så. Sjukt. Svullen.
MEN, nu har det gått en månad sedan förlossningen och jag tänkte visa er hur min kropp ser ut idag. Och nu har jag tappat ungefär 14 av de 23 kilona jag gick upp.

Märkena på magen är ifrån mina byxor, hehe.

Till vänster slappnar jag av i magen och till höger spänner jag den. Då ser man lite bättre hur mycket som “är kvar”.
Här ser man även lite svagt några av bristningarna jag fick. Om man kikar under rumpan/där låret börjar, så ser man några svaga streck.
Dålig bildkvalité, jag vet…. Där fick jag i alla fall bristningar och även över rumpan. Sen när amningen drog igång och mjölken rann till så fick jag lite bristningar på brösten.

Bristningarna är idag absolut ingenting jag bryr mig om. Det enda jag bryr mig om är att min kropp har kunnat leverera så sjukt bra under graviditet, förlossning och återhämtning. Och att min kropp mår bra. Att jag känner mig pigg och smidig igen och inte tung och klumpig, för min kropp pallade inte med att må så.
Magen är lite slapp, väldigt mjuk och mysig. Jag känner mig dock lite mer platt och bred nu än vad jag gjorde innan. Svårt att förklara men innan var jag väldigt liten på alla håll och kanter. Nu är jag lite mer bred tror jag. Eller så är det en inbillning, jag vet inte, men det är så det känns i alla fall. SJUKT stolt över min kropp. Tack för att du har varit så bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. catrineengstrom

    Så fint att du känner stolthet över din kropp, det ska man göra för tänk hur fantastiskt det är att den har burit din dotter och lyckats få ut henne i världen <3 Tycker det är hemskt att många kvinnor mår dåligt över viktuppgång under graviditeten, när det i själva verket är helt normalt att kroppen förändras.

  2. Maria

    Tack för att du skriver det inlägget! Jag väntar mitt första barn (bf om 17dagar) och känner så igen mig i det du skriver. Älskar din inställning! Tack:)

  3. Anonym läsare

    tacl för du delar, sjölv hsr man noll koll på hur nan ser/kan se ut efter förlossning, man vet ju bara att det tar tid att komma tillbaka men hsr liksom noll uppfattning om hur det är.

Annons