Jag blir GALEN – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Jag blir GALEN

Wow vilken grym respons jag fått från er både här på bloggen och på instagram gällande kommentarer kring förlossningar. Ni är verkligen bäst. Men en sak som jag ännu reagerat på är att ni är SÅ JÄVLA MÅNGA som antingen valt eller varit tvungna att göra kejsarsnitt och där efter fått kommentarer som “Men då har du ju inte fött ditt barn ordentligt/naturligt/på riktigt”, “Jag födde minsann på riktigt/naturligt” Vad är detta för människor och varför säger dom så? Vem säger ens så? Nähä… Så om jag gör ett kejsarsnitt så har jag fött mitt barn på låtsas? Eller vad är det dom menar? Kan ni förklara för mig hur man föder onaturligt? Nej alla sätt är rätt sätt, punkt!

Här har det i alla fall inte dykt upp någon bebis. Och det känns så väldigt långt ifrån. Inte en enda känning än så länge. Jag har ju sammandragningar varje dag men det har jag haft sedan vecka 25. Jag har typ slutat gå runt och tänka/undra “när kommer hon” för det känns ändå som om hon aldrig kommer att komma, haha. Och vi vill helst att hon kommer i januari, för hennes skull. Det är verkligen på gränsen för oss, antingen föds hon sist av alla på hela året eller så föds hon först av alla på året. Och då föredrar vi att hon får vara först faktiskt. Om hon nu någonsin tänker komma ut!

Någonting som gör mig helt galen är att det är så många som hör av sig och frågar “har hon kommit än?”, “Några känningar på G?”, “Är hon kvar i magen?”. Det gör mig sjukt stressad verkligen haha. Även om jag förstår att det är många som frågar och vill veta. Men det är nästan så att det blir tvärt-om effekten då, att jag inte kommer att berätta för någon när jag har känningar bara för att alla tjatar så mycket, haha! Trotsåldern here I come. Nej men vi kommer så klart att uppdatera vår familj först om någonting är på G. Sen vill jag nog ha med er på vägen så jag kommer nog uppdatera instagram-story om tillfälle ges. Bloggen kommer nog få vila när det väl är dags!

Idag befinner vi oss i 40+3. 4 dagar kvar till UL!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ina

    Tack att du röt ifrån mot alla morsor/kvinnor som ska klanka ner på andra morsor/kvinnor i hur de väljer (eller hur slumpen väljer) föda sitt barn. Jag födde med kejsarsnitt och har fått höra saker som du tog upp flera ggr. Tyvärr blir det bara värre när man väl e mamma, då ska alla ha åsikter ang om du ammar, låter din unge se på youtube, ger ekologisk burkmat, helst ska man ju laga eget osv… Därför tkr jag ditt inlägg är väldigt viktigt, och hoppas att mammor som läser det kan stanna upp å haka på team-mom-känslan istället för att jämföra sig med varann och klanka ner 😊 och om någon är nedlåtande mot dig i din mammaroll, stå på dig som du gjorde nu! All lycka till med lilla tjejen

  2. Josefine

    Bra inlägg och bra att någon tar ställning mot att alla tillvägagångssätt är naturliga och rätt..
    Födde en dotter BF+6 i mars och japp, OM folk tjatar. Jag fick verkligen panik och var på gränsen att kasta telefon ut genom fönstret. Menmen, den som väntar på något gott…
    Har en fråga, har du planerat att filma någonting? Kanske inte just en förlossningsvideo, men ändå en bit på vägen och lite under värkarbete osv, sen kanske efteråt? Vore så kul att se! Hoppas iallafall 😃

Annons