Peppa varandra i stället för att trycka ner!! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Peppa varandra i stället för att trycka ner!!

Jag har fått kommentarer gällande att vi valt att delta i SWEPI-studien om förlossningen inte startar på egen hand innan dess. Kommentarer om att det alltid är bäst att det börjar av sig självt, kommentarer med nedlåtande ton mot igångsättning och positivitet till “naturlig förlossning” (Där allt sker av sig självt). Att det är konstigt med planerad igångsättning m.m.

Helt ärligt nu. Jag tycker ni kan ta och stoppa upp skitsnacket där solen inte lyser.

Att förlösa ett barn är fantastiskt. Mitt sätt kommer bara bäst för oss och ingen kan förlösa mitt barn bättre än mig. Så är det bara. Alla förlossningar ser olika ut med olika förutsättningar så vad ger dig rätten att säga att mitt sätt är fel? Alla sätt är rätt sätt. Igångsättning, oavsett planerad eller ej. Planerat kejsarsnitt. Akut kejsarsnitt. Spontan vattenavgång. Och så vidare. Oavsett HUR man väljer eller inte väljer så förtjänar alla att bli respekterade för det och det är fan så jävla mycket power i vilken situation man nu sätts/hamnar i.

Fan. Nu brusar jag upp. Vi måste ju peppa varandra! Ge varandra high fives och skicka positivitet oavsett hur man väljer eller inte väljer sitt sätt. Mitt sätt blir rätt sätt för mig. Och ditt sätt är rätt sätt för dig.
Det ska bli så jävla fett att få förlösa ett barn. Jag längtar så otroligt mycket efter att få uppleva det där magiska som alla pratar om. Hur det nu blir så ska det bli så fett! Tacksam för att jag får vara med om den här resan, att jag får dela det här med resterande kvinnor i världen som gått igenom en graviditet, lik min eller ej. Det finns liksom ingen genväg till en bebis och det är så häftigt! Att det tar sin tid och att alla gör på sitt sätt. Tacksam över att få vara kvinna och tacksam för att jag fått genomgå detta. Wow! Så fort jag ser en gravid kvinna vill jag bara gå fram och ge henne en stor kram, high five och säga “Fan vad bra vi är!!”. För det är vi! Och vi ska visa det mot varandra också. Peppa! Tagga! Kom igen nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karina

  De som skriver negativa kommentarer om igångsättning och SWEPI studie är bara outbildade naturalister!
  Varför ens ska regeringen utföra sån studie?! Jaaa kanske för att det har visat sig att vänta till vecka 42 är inte alls bra?!
  Jag är från Ryssland och där ska man absolut inte vänta så länge. Oftast de igångsätter samma dag när man har blivit beräknat eller senast vecka 41+0. Varför vänta längre om alla barnets system är helt fullutvecklade?? Det är bara riskigt och farligt! Först och främst att barnet kan också tycka att det är redan för trångt; barnet kan göra sitt första avföring i magen och sedan får det i lungorna osv (ska inte skriva alla konsekvenser med att vänta för länge för det är säkert många gravida som läser detta) Tyvärr men i min familj har hänt en olycka pga att man har väntat för länge…
  Det finns massa anledningar varför kroppen inte vill/kan starta förlossning. I de flesta fall är det för att det räcker inte hormoner för ett start. Just det som har hänt i mitt fallatt. Mitt kropp har kämpat i en vecka Utan att hända något, jag hade sammandragningar konstant och kunde inte sova. Min mage var stenhård hela tiden. Som tur att jag deltog i den studie och blev igångsatt i vecka 41+1 det räckte bara 4 doser och allt började gå så fort och smidigt! Efter proppen har gott har jag öppnat mig till 10cm på 3 timmar. Som barnmorska har sagt sen att mina slemhinnorna var för starka. Så min kropp behövde bara en liten ”hormon push”.
  Det var det bästa upplevelse i mitt liv och om jag var förlossning rädd i början nu är jag inte det alls och vill få uppleva det många gånger till!

 2. Elin

  Jag skulle också vara med i den studien för igång sättning i vecka 41, men vår lilla tjej valde att komma 2 dagar innan jag skull dit

 3. Rlin

  Jag skulle också vara med i den studien för igång sättning i vecka 41, men vår lilla tjej valde att komma 2 dagar innan jag skull dit

 4. Chafiya

  Grym du e!
  Det kommer stt gå jätte bra och ibland måste man vidta åtgärder som ingen egentligen har med att göra! Var och en sköter sitt!
  Lycka till! Det är vara början förlossningen… det stora äventyret börjar därefter.
  Tre barns mamma

 5. Maria

  Jag deltog i SWEPI-studien ocj blev igångsatt i vecka 41+3 och det gick hur bra som helst! Jag har fött barn minst lika mycket som alla andra, lika naturligt (hur föder man ens onaturligt?) och även bidragit till superviktig forskning! Hur bra är inte det egentligen? ❤

 6. Lina

  Jag skulle varit med i den studien men kunde inte tack vare högt blodtryck annars ville jag verkligen vara med blev igång satt 11 dagar efter bf datum och blev ett akut kejsarsnitt och min bebis är nu 4 månader och mår super och amningen allting har funkat super

 7. Lina

  Jag skulle varit med i den studien men kunde inte tack vare högt blodtryck annars ville jag verkligen vara med blev igång satt 11 dagar efter bf datum och blev ett akut kejsarsnitt och min bebis är nu 4 månader och mår super och amningen allting har funkat super

 8. Alicia

  Jag födde med planerat kejsarsnitt och fick nedlåtande kommentarer av ALLA jag känner i princip. Tycker man ska få göra som man vill och vad som känns bäst för en själv 😊

 9. Liselotte

  Ingen ska tala om för dig vad som är rätt eller fel. Det är din kropp din förlossning och ditt barn. Oavsett väl av förlossning så är det för barnets och ditt bästa. Du kommer klara detta galant och ni kommer stötta varandra i allt. Att få vara med om en graviditet och en förlossning är en välsignelse. All lycka till

 10. Liselotte

  Ingen ska tala om för dig vad som är rätt eller fel. Det är din kropp din förlossning och ditt barn. Oavsett väl av förlossning så är det för barnets och ditt bästa. Du kommer klara detta galant och ni kommer stötta varandra i allt. Att få vara med om en graviditet och en förlossning är en välsignelse. All lycka till

 11. Linnéa

  Blir så jävla arg på människor som ska ha åsikter om min och andras förlossningar. Fick göra akut ks. Folk kan komma med kommentarer som att “då har du inte fött på riktigt” “jag födde naturligt…” Hallå?ALLA GÖR SOM DE VILL OCH ALLA SÄTT ÄR BRA. RESPEKTERA. Sluta förminska. Vi ska fan peppa varandra istället

 12. Sofie

  Det är väl hur bra som helst att det görs sådana studier! Jag hoppas det visar att det är bättre att bli igångsatt i vecka 41+1 än i vecka 42+1 eller hur det nu var 😊 så man slipper gå över tiden så väldans länge.
  Att föda barn är helt sjukt fantastiskt och jag ligger här med min 1åring och bebis nr2 i magen, lika förväntansfull denna gång❤️ Lita på din kropp och kör så det ryker när det väl är dags! Vi kvinnor och våra kroppar är magiska

 13. Sofie

  Det är väl hur bra som helst att det görs sådana studier! Jag hoppas det visar att det är bättre att bli igångsatt i vecka 41+1 än i vecka 42+1 eller hur det nu var 😊 så man slipper gå över tiden så väldans länge.
  Att föda barn är helt sjukt fantastiskt och jag ligger här med min 1åring och bebis nr2 i magen, lika förväntansfull denna gång❤️ Lita på din kropp och kör så det ryker när det väl är dags! Vi kvinnor och våra kroppar är magiska

 14. Sofie

  Det är väl hur bra som helst att det görs sådana studier! Jag hoppas det visar att det är bättre att bli igångsatt i vecka 41+1 än i vecka 42+1 eller hur det nu var 😊 så man slipper gå över tiden så väldans länge.
  Att föda barn är helt sjukt fantastiskt och jag ligger här med min 1åring och bebis nr2 i magen, lika förväntansfull denna gång❤️ Lita på din kropp och kör så det ryker när det väl är dags! Vi kvinnor och våra kroppar är magiska

 15. Emma

  Grym är du! Jag är 20 år och är i v.11 nu. Ska på första ultraljud nästa vecka och är så nervös..
  har bara berättat för närmsta familjen nu då det är väldigt tidigt ännu.. hoppas och tror att allt kommer gå bra men man vet ju aldrig!
  Ville bara berätta att du är så härlig och jag ÄLSKAR dina videos på youtube! Hade varit roligt om du hann göra någon video innan lillan kommer och berätta hur din graviditet varit och hur ni känner inför denna underbara förändringen!
  Stort lycka till till er alla tre!
  Kram kram

 16. Linda

  Jag gick också med i den undersökningen, hann dock föda innan mitt sätta igång datum.
  Man gör de man känner själv. Också så otroligt trött på alla som ska peka finger .

 17. josse

  Ja vi är verkligen grymma som tar oss igenom en förlossning OCH tiden efteråt! Det är inte alltid så lätt när det gör ont och man inte är stark nog att bära runt på sitt barn så mycket i början. Det kommer du märka

Annons