Idag var vi på SÖS! – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Idag var vi på SÖS!

Idag när jag vaknade så noterade jag att jag inte känt lillan på ett tag. Tänkte inte mer på det tills efter 12.30 någon gång när jag var säker på att jag inte känt henne på hela morgonen vilket är väldigt ovanligt för att vara henne. Hon är alltid igång på morgonen och busar omkring där inne. Det gick en stund till och jag buffade lite på henne för att få en reaktion men hon var väääldigt slö. De säger att man ska vara uppmärksam på avvikande mönster, speciellt sista tiden så jag ringde till förlossningen och de sa till mig att komma in på en kontroll.
Jag var egentligen inte nervös men tyckte bara att det kändes lite konstigt att hon inte hade samma rörelsebeteende som hon alltid haft. Vi satte oss i alla fall i bilden och åkte in. Som tur var så var Linus ledig idag så vi kunde åka tillsammans.
På vägen dit så körde vi fel 3 gånger. Helt sjukt egentligen när jag varit där och åkt exakt den vägen ganska många gånger men mitt lokalsinne är som taget ur toaletten så jag är inte speciellt förvånad faktiskt. Men till sist kom vi rätt! När vi sen skulle in så gick vi fel, även där 3 ggr. Förstår inte hur personalen kunde missförstå och skicka runt oss till fel ställen hela 3 gånger?
Vi tog en nummerlapp och blev efter ett tag uppropade av en barnmorska som utförde ett ultraljud. Fortfarande inte en känning från bebis. Med massa gel på magen så såg vi hjärtat slå. Hon försökte få till någon slags rörelse från bebis, hon bad mig hålla andan för att se om hon låg och övnings-andades (som de ofta gör i slutet) men icke. Efter en stund buffade hon med maskinen och då rörde hon sig. Ingen stark rörelse men nog var det en rörelse! Skönt!

BM kände sig nöjd med ultraljudet och skickade oss vidare till CTG som ni ser på bilderna. Där fick jag ligga i ca 15 minuter för att få en mer översiktlig bild på bebis puls samt mina sammandragningar.
Ut i väntrummet tills det kom en läkare och sa att allt såg fint ut, men att vi ska hålla koll och självklart komma in igen om det är så att hon fortsätter vara lugnare än vanligt. Men gissa vad?
Så fort vi satte oss i bilen på väg därifrån så satte hon igång och sparkade. Så klart!
Jag vet ju att det kan bli trängre för dom där inne sista tiden men hon var liksom helt stilla. Kändes nästan som om jag inte ens var gravid. Vanligtvis så känner jag henne nästan konstant och hon är även ganska hårdhänt i sina rörelser.
Jätteskönt att få se att allt var ok och att hon kanske bara vilar upp sig inför vad som komma skall, vem vet? 😉

Efter besöket på SÖS så fick vi komma hem till Kevin (min extrabror) och Jossan (Kevins flickvän) på middag. Kött, potatisgratäng och rödvinssås, sjukt gott! Så nu har vi landat hemma i soffan. Jag ska göra mig en smoothie och äta lite vindruvor och kolla på Twilight, New Moon som går på 6an nu. Föresten, hur bra filmer är det inte i mellandagarna?
Jag har alltid varit som ett paket på posten runt jul för att hinna fira med alla / hälsa på alla, men den här julen har vi ju bara varit hemma då har kollat på så sjukt mycket bra filmer! Älskar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Jag gick över 5 dagar med mitt andra barn och dag nummer 4 va det helt stilla och hon rörde sig ingenting. Och jag var såklart livrädd att det va något som inte stämde.
  Men va på en koll och allt va som det skulle och sen dag nr 5 vakna jag med världens värkar och dom trodde att hon “förberedde sig” för utgång 😊
  Lycka till med allt.
  Kram!

 2. Towe

  Hade exakt samma sak igår i v 39… och väl efter besöket började hon buffas och röra sig precis som vanligt, efter att ha skrämt halvt slag på mig på förmiddagen

 3. Towe

  Hade exakt samma sak igår i v 39… och väl efter besöket började hon buffas och röra sig precis som vanligt, efter att ha skrämt halvt slag på mig på förmiddagen

 4. Towe

  Hade exakt samma sak igår i v 39… och väl efter besöket började hon buffas och röra sig precis som vanligt, efter att ha skrämt halvt slag på mig på förmiddagen

Annons