Utmattad – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Utmattad

Tröttheten knäcker mig! Jag har aldrig riktigt förstått mig på personer som säger att de sover dåligt. Jag har själv aldrig någonsin haft problem med sömn mer än någon enstaka gång hit och dit. Men NU FÖRSTÅR JAG! Och det är hemskt. Sömnbristen är det värsta just nu.
Jag har hur lätt som helst för att somna på dagen men så fort det blir kväll oavsett om jag tagit en nap på dagen eller ej så börjar det först krypa/pirra i fötterna och benen när jag ligger still för länge, detta håller mig vaken till typ 01-02. Jag. blir. galen. Det är nästan så att jag bryter ihop av det där pirret i benen. Vanligtvis vaknar jag av att jag har en sammandragning och där med blir akut kissnödig, detta tätt inpå att jag somnat. Lillan kan då vakna och ligger och möblerar om i min mage i minst 30 minuter, vilket gör det svårt att somna om direkt igen eftersom hon nu är så stor så att det är väldigt obehagligt och kan även göra ont till och från. Här har jag min längsta sömn på kanske 2,5h med ett kort uppvaknande av att mina fingrar/händer är så svullna/värker så att det dunkar i dom och kan inte knyta min näve, för att sedan tätt inpå vakna igen av att behöva springa och kissa, sover en liten stund på kanske 30 minuter innan alarmet ringer och det är dags att gå upp. Så här är det alltså VARJE natt och har varit sedan kanske 1,5 vecka tillbaka. Ni förstår inte hur utmattad jag är. Jag försöker att sova så mycket som möjligt på dagen och om jag inte hade varit sjukskriven på 50% så vet jag inte vad, haha.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Men gud, låter kanske lite illa, men vad SKÖNT att veta att jag inte är ensam om det där med pirret i benen.
  Är också gravid och det där pirret har stört mig något så förbaskat ibland.
  Och kisseriet också, så frustrerande.
  Lycka till Andrea med bebben <3

 2. Kajsa

  Hej! Hög igenkänningsfaktor på pirret i benen trots att jag inte är gravid. Det kan vara “Restless legs” som kan vara ett tecken på att du har magnesiumbrist 😊 hade detta problem för något år sedan och började sedan ta kosttillskottet MittVal Kvinna som tillsätter alla vitaminer man behöver för en dag som kvinna. Kosttillskottet är även för gravida kvinnor. Testa detta och kolla upp mat som innehåller magnesium för att se om det hjälper. Sen är det nog kroppens sätt att göra sig redo på att bebis ska komma ut med så sömnlösa nätter är det nog bara att vänja sig vid, men pirret i benen kanske försvinner 😊 lycka till! Kram

 3. Sofia

  Min lilla tjej i magen är beräknad att komma till världen den 27 december och det du skriver om hur din graviditet känns är på pricken som att du intervjuat mig och frågat hur min graviditet är just nu! Mysigt med alla sparkar och knuffar i magen men just nu känner jag mig ärligt talat färdig med graviditeten. Sänder styrkekramar till dig!

Annons