Början på slutet? – Andrea Norrman
andreanorrman

Andrea Norrman

Annons

Början på slutet?

Vi inleder vecka 36 med svagt molande värk i bäcken/ryggslutet. Är det början på slutet kanske? Jag och Linus var ju även på förlossningskurs hos barnmorskan igår. Det var helt okej, kan nog inte påstå att jag lärde mig så mycket nytt, men känner mig kanske lite mer taggad än innan. Vi fick prova lite ställningar som kunde underlätta värkarbetet samt hur partnern kunde hålla/trycka på vissa punkter (mest runt höfter och rumpa) för att hjälpa till lite. Vi gick även igenom lite om smärtlindring. Jag är en sådan som tar det väldigt mycket som det kommer, så jag vill inte ställa mig på någonting utan vi får se hur jag känner där och då och hur jag vill göra. Men lustgas verkar ju vara det försa steget som alla använder och den kommer jag med all sannolikhet att utnyttja.

Annars då? Jo. Bebis är otroligt aktiv, helt sjukt hur hon ens orkar hålla igång så mycket som hon gör. Vi snackar nästintill hela dagen. Hicka har hon fortfarande i snitt 3-4 ggr/dag. En gång tidigt på morgonen, en gång vid lunch och en eller två gånger på kvällen (beroende på hur länge jag är vaken). Jag sover som en kratta. Vaknar av minsta minsta lilla, är otroligt varm, behöver kissa och behöver byta sovställning väldigt ofta. Jag vaknar nog i snitt 4 gånger per natt av mig själv, sen hör det inte till ovanlighetens skull att Linus pratar i sömnen eller tok-snarkar så att jag vaknar några gånger per natt också. Går på semester om 2 veckor i 2 veckor och sen mammaledighet direkt efter det. HÄRLIGT! Överlycklig över snön också, trots kaos på väg till jobbet imorse.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
andreanorrman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecka

    Hej Andrea, jag är gravid i vecka 29 och har läst att man inte ska sova på höger sida och på rygg. Jag undrar bara hur du tänker kring detta? 😊

    Kram!

Annons